Jongerenvakantie Frankrijk

Dit zijn dé bestemmingen voor een jongerenvakantie in Frankrijk

Wil je met je vrienden op vakantie? Waarschijnlijk denk je eerst aan Griekenland, Spanje of Bulgarije. Maar er is meer! We zetten in deze blog de Franse kust in het zonnetje. Kijk maar mee naar de leukste bestemmingen voor een jongerenvakantie in Frankrijk.

We schreven al eerder waarom Frankrijk zo’n populaire bestemming is. De fijne stranden, mooie natuur en gezellige steden trekken met een reden elk jaar veel Nederlanders. Tel daar de warme zomers en heerlijke Franse keuken bij op en je stapt het liefst direct in de auto of op het vliegtuig.

Ook voor jongeren is er genoeg te doen in Frankrijk. Het heeft alles in huis voor een weekje lol trappen; leuke badplaatsen, toffe watersporten en een bruisend avondleven. En dat hoeft echt niet altijd duur te zijn. Kijk maar mee!

Zon, zee & stappen in Nice

Waar denk je aan bij de Franse Rivièra? Eindeloos veel zon, zee & strand natuurlijk. En dat is precies wat Nice biedt. Je stappenteller maakt overuren in deze badplaats in Zuid-Frankrijk. Overdag struin je langs de leukste bezienswaardigheden. ’s Avonds tikt de teller door als je staat te dansen in de club. En tussendoor? Dan plof je met een handdoek op het strand. Even de batterijen opladen…

De reden dat we juist deze badplaats tippen voor een jongerenvakantie in Frankrijk is simpel; Nice is een echte universiteitsstad. Er lopen het hele jaar veel jongeren rond en dat is te zien aan de bars, winkels en restaurants.

Als er één ding zeker is, dan is het dat de dag nog lang niet voorbij is als de zon ondergaat. Op pleinen, in straten en in uitgaansgelegenheden komen jongeren samen om te feesten. Er zijn genoeg toffe rooftopbars (met geweldig uitzicht!), wijnbars, cocktailbars en karaokebars. Vooral in het oude centrum en langs de Promenade des Anglais. Je gaat gegarandeerd met je voetjes van de vloer!

Wil je een uitstapje maken vanuit Nice? Word de ster van jullie eigen (vakantie)film in Cannes, boek een wijntour of ga een dagje windowshoppen in Saint-Tropez. Formule 1-fans kunnen een dagtripje naar Monaco niet overslaan. De stad is vaak het decor van autoraces.

Villa Bougainville by Happy Culture, NiceBudget-friendly naar Nice? Villa Bougainville by Happy Culture is een van de leukste én kleurrijkste hotels in de stad. Door de gunstige ligging in het centrum heb je stad & strand binnen handbereik.
Jongerenvakantie Frankrijk - Nice
Nice is een populaire (en betaalbare, als je goed zoekt) bestemming voor een jongerenvakantie in Frankrijk

Chillen op Corsica

Heb jij Corsica al gespot op TikTok of Instagram? Er gaan regelmatig filmpjes over het Franse eiland viral op sociale media. Vakantieliefhebbers delen daarin de leukste stranden, boottochten en terrasjes. Reden genoeg om eens te kijken wat Corsica allemaal te bieden heeft.

Corsica bewijst; voor bounty stranden hoef je echt niet helemaal naar de Malediven te vliegen. Op het Franse eiland vind je stranden die niet onder doen aan Caribische droomstranden. Groene baaitjes met hagelwit zand en een turquoiseblauwe zee wachten op je!

Een must-visit is Plage de Palombaggia in de buurt van Porto-Vecchio. Volgens UNESCO is dit zelfs een van de mooiste stranden van de wereld. De rotsen met het roze tintje en het kristalheldere water maken het strand extra Instagrammable.

De stranden lenen zich voor een ultieme relaxvakantie, maar er is nog veel meer te doen op het eiland. Duik in het leven van Napoleon, maak een hike door de natuur of boek een boottour met je vrienden. En ’s avonds? Dan ontdek je het nachtleven van Corsica.

Appartementen Marina d'Oru, CorsicaKies voor het gemak van een eigen appartement tijdens je vakantie op Corsica. Appartementen Marina d’Oru is een fijn complex met o.a. twee zwembaden, diverse sportfaciliteiten en een restaurant. Extra pluspunten voor de ligging aan het strand.
Jongerenvakantie Frankrijk - Corsica
Misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een jongerenvakantie in Frankrijk, maar Corsica is het wel echt!

Surfen & stappen in Mimizan

Het avontuur roept! De mooie en soms ruige kustlijn biedt genoeg mogelijkheden voor een actieve vakantie. Vooral surfers weten de Franse kust goed te vinden. Voor een jongerenvakantie in Frankrijk tippen we het altijd gezellige Mimizan aan de Atlantische Oceaan. Deze populaire surfspot ligt tussen de grote steden Bordeaux en Biarritz.

Mimizan staat bekend om de laidback vibe en de leuke (surf)cafés. Langs het 10 kilometer lange strand komen watersportliefhebbers uit Frankrijk en ver daar buiten samen. Huur ter plaatse een fiets en spring op de pedalen voor een ritje langs de kust. Zo kom je ook bij minder drukke surfplekken.

Heb je geen surfspullen of wil je niet extra betalen voor bagage? Geen probleem! In Mimizan zijn er meerdere verhuurbedrijven. Gevorderden gaan direct het water op, beginners kunnen een aantal lessen boeken. Eens kijken hoeveel golven je aan het einde van de week hebt gepakt!

Wie niet wil surfen vermaakt zich met suppen, kanoën of een potje golf in het nabijgelegen golfpark. Na een dag bewegen geniet je met de voeten in het zand van een cocktail. Vakantiegevoel, check! Overigens zijn de avonden lang in Mimizan. Na een powernap ga je op zoek naar een goed restaurant en kun je het avondleven nog even induiken.

Le Domaine des Dunes, MimizanNa een dag op en aan het water is het heerlijk ‘thuiskomen’ bij Le Domaine des Dunes. Dit is een fijn complex met o.a. twee zwembaden, diverse sportfaciliteiten en een restaurant. Extra pluspunten voor de ligging aan het strand.
Jongerenvakantie Frankrijk - Mimizan
Mimizan is een ideale vakantiebestemming in Frankrijk voor actieve jongeren

Dansen & sightseeën in Parijs

Een stedentrip naar Parijs is altijd een goed idee, ook met je vrienden. De nachten zijn lang in de Franse hoofdstad. Er zijn ontelbaar veel barretjes, cafés en uitgaansgelegenheden en elke wijk heeft daarbij een eigen sfeer. Jongeren komen graag in Quartier Latin (een typische studentenwijk) en Montmatre (een fotogenieke en artistieke wijk). Pak je dansoutfit maar in en schud de heupen los in een van de clubs.

De volgende dag kom je rustig op gang met een croissantje of een baguette met jam. Zodra je een beetje uitgebrakt bent, wacht er een wereldstad om ontdekt te worden. Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden.

Geen zin om de highlights af te strepen? Ruil de bekende (soms wat saaie) musea in voor Musee Grévin (met wassen beelden van internationale sterren), Musee de l’illusion (met interactieve en optische tentoonstellingen), Fluctuart (een drijvend street art museum) of het chocolademuseum.

Sportievelingen opgelet! Suppen, kanoën, een boottocht… Er kan meer op de Seine dan je denkt! Is shoppen jouw cardio? Shop till you drop! Vintage shoppen, windowshoppen of naar een winkelcentrum, de keuze is aan jullie. Nog niet moe? Daag je vrienden uit voor een spooktocht in het donker. Er worden diverse freaky tours en horrorrondleidingen georganiseerd in Parijs.

Bang dat Parijs te duur is? De stad kan best on a budget. Ruil de dure patisserie in voor een koffie to go aan de Seine. En ga later op de dag voor een picknick onder de Eiffeltoren of een rondje door de foodhallen. En wat is een vriendentripje in Parijs zonder gebakjes en macarons? Precies… Een proeverij is een must-do!

Check de beste tips voor een goedkope trip naar Parijs in deze blog.

Villa Pantheon, ParijsVilla Pantheon ligt in de studentenwijk Quartier Latin. Bekende bezienswaardigheden zoals de Notre-Dame en Panthéon liggen op loopafstand. Na een drankje en dansje in de wijk ben je in no time weer ‘thuis’. Veel plezier!
Jongerenvakantie Frankrijk - Parijs
Een veelzijdige jongerenvakantie in Frankrijk? Parijs staat gelijk aan sightseeing, cultuur, romantiek & dansen!

Maximaal genieten in Marseille

Marseille is de op één na grootste stad van Frankrijk én een van de bekendste uitgaanssteden in Frankrijk. Daarnaast staat de stad bol van toffe bezienswaardigheden en fijne stranden. Oh, en hadden we al gezegd dat de zon hier 300 dagen per jaar schijnt? Pak je zonnebril maar vast in!

Maak een rondje langs de oude haven Le Vieux-Port, het architectonische hoogstandje MuCEM en de creatieve wijk Le Panier. Stop je koffer niet te vol want je gaat ongetwijfeld even shoppen als in Marseille bent. Naast de grote ketens zijn er veel lokale boetiekjes en vintage winkels.

Daarna plof je neer op een van de stranden. Genoeg in de zon gelegen? Bij Plage des Catalans kan je zwemmen en kunst bekijken. Tegelijk inderdaad! Musée Subaquatique de Marseille is namelijk een klein onderwatermuseum.

Gezelligheid kent geen tijd in Marseille. De stad heeft een bruisend uitgaansleven. De leukste adresjes vind je bij Vieux-Port, rond Place Jean Jaurès en in de wijk De Cours Julien. We tippen o.a. Le Trolleybus; een bekende club met meerdere zalen.

Carre Vieux Port Hotel, MarseilleCarre Vieux Port Hotel ligt lekker centraal in Marseille, vlak bij de oude haven. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Boek je o.b.v. logies en ontbijt? Dan kan je na een avond stappen zo aanschuiven in de ontbijtruimte.
Jongerenvakantie Frankrijk - Marseille
Marseille is een van de bekendste uitgaanssteden van Franrkijkl perfect voor jongeren

Nog meer leuke bestemmingen voor een jongerenvakantie in Frankrijk

Heb je nog geen keuze gemaakt? Er zijn nog genoeg leuke bestemmingen in Frankrijk voor een jongerenvakantie. Deze drie tips willen we je nog meegeven:

  • Nog een top-bestemming aan de Franse kust; Biarritz. Surfliefhebbers zijn niet uit het water te slaan en zonaanbidders doen een dutje op het strand. In het centrum vind je tal van hippe barretjes en lokale restaurants. Maak tijdens de vakantie zeker een dagtripje net over de grens; San Sebastian is een van de mooiste Spaanse steden.
  • Disneyland® Parijs is áltijd een goed idee. Ook nu het einde van je tiener- of misschien zelfs als twintigerjaren in zicht komt. Toch kan het heerlijk zijn om je weer even kind te voelen. Niets leuker dan je een paar dagen onderdompelen in een sprookjesachtige wereld waar je regelmatig een adrenlinekick kan krijgen van toffe achtbanen. Direct naast het park verblijven kan duur zijn, maar in de omgeving kan je een stuk goedkoper verblijven. Kijk bijv. eens naar Serris of Magny-le-Hongre.
  • In de winter is Val Thorens the place to be voor een jongerenvakantie in Frankrijk. Bind je ski’s onder of spring op een snowboard en laat iedereen maar eens zien welke skills je in petto hebt. Voor een feestje met gelijkgestemden ben je hier ook aan het juiste adres. Er zijn tientallen après-ski gelegenheden; van kleine lokale bars tot een grote ondergrondse discotheek.

Heb jij je vrienden al opgetrommeld? Tijd om jouw jongerenvakantie naar Frankrijk te boeken!

LET OP! Houd er rekening mee dat de hoofdboeker minimaal 18 jaar moet zijn bij het maken van de boeking.
Op zoek naar een jongerenvakantie in Frankrijk?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *