Doen op Corsica

Afvinken maar! Dit kun je allemaal doen op Corsica

Is er een Franse bestemming die meer ‘eigen’ is dan Corsica? Wij kunnen het ons nauwelijks voorstellen. Op het mediterrane eiland vind je een mix van Frans en Italiaans, prachtige natuur en een lange geschiedenis. En er is daarnaast enorm veel te doen op Corsica!

Vervelen zal je op Corsica door bovenstaande mix én de grootte van het eiland niet snel; het heeft een oppervlakte van maar liefst 8.500 m². Een huurautootje kan dus goed van pas komen. Als je liever georganiseerd op pad gaat, zijn er tal van excursiemogelijkheden.

Benieuwd naar de excursiemogelijkheden op het Franse eiland? Via onze partner GetYourGuide kun je eenvoudig zien wat je allemaal kunt doen op Corsica. En je kunt ruim op tijd boeken!

Ga sunsnacken aan Palombaggia

Eigenlijk maakt het niets uit waar je gaat sunsnacken op Corsisa; het eiland herbergt talloze prachtige stranden. Maar als we dan toch een pareltje uit moeten lichten? Palombaggia, een verzameling van vier strandjes dat door de locals de Franse Rivièra wordt genoemd. Dit dankt het aan haar schoonheid én de relaxte sfeer die er heerst.

Proef Italiaanse sfeer in L’Île-Rousse

Doen Corsica: Ile RousseCorsica herbergt schattige dorpjes, waarvan L’Île-Rousse een van de meest charmante is. Locals spelen hier nog jeu de boules op straat en alles ademt Italië. Je zou haast vergeten dat je in Frankrijk bent!

In tegenstelling tot veel andere plaatsen op het eiland kent dit dorpje geen middeleeuwse of Genuese geschiedenis; het werd pas in de 18e eeuw ontdekt, waarna het met dank aan de haven een flinke groei maakte. De haven is dan ook één van de must sees, net als de 18e-eeuwse stadskern. Ook de neoklassieke markthal uit de 19e eeuw is een aanrader.

Doen op Corsica: overnachten in Best Western Plus Santa Maria Een privéstrand, terrassen met zeezicht, een zwembad, gastvrij personeel… Het zijn slechts enkele van de fijne faciliteiten waar je op kunt rekenen bij Best Western Plus Santa Maria, dat tussen de haven en de dorpskern van L’Île-Rousse ligt.

Ontdek de natuur van Corsica

Wist je dat meer dan 30% van Corsica is uitgeroepen tot regionaal natuurpark? Parc Naturel Régional de Corse is een walhalla voor wandelaars en fietsers met een grote voorliefde voor natuur. Je vindt er maar liefst 1.500 km aan bewegwijzerde paden! Naast natuur vind je er overigens ook prachtige, oude gebouwen en archeologische opgravingen.

Bewonder de magische Calanches de Piana

Om nog even verder te gaan op de prachtige natuur van Corsica; een ander goed voorbeeld hiervan Calanches de Piana. Deze aaneenschakeling van bijzondere rotsformaties vind je aan de westkust van het Franse eiland.

Doen op Corsica: Calanches de PianaWat deze rotsformaties zo bijzonder maakt? De rotsen, gevormd door erosies, zijn goudrood. Een mooi contrast met de blauwe zee. Als je in de namiddag aankomt bij de rotsen, kun je overigens lang zoeken naar de goudrode kleuren; ze krijgen dan een roze/rode gloed en zijn dan nóg mooier!

Je kunt de rotsen overigens op twee manieren bewonderen:

  • Een van de mooiste stukken van de Calanches vind je tussen de dorpjes Piana en Porto. Tijdens een rit van ca. 2 km rijd je dwars door de Calanches heen. Zowel links als rechts word je omsloten door de rotsen.
  • Vanuit diverse plaatsen (waaronder Porto) worden er boottochten aangeboden. Je ziet ze dan letterlijk uit het water rijzen. Een bijzonder gezicht!
Doen op Corsica: overnachten in Hotel Capo d'OrtoHotel Capo d’Orto ligt tussen Piana en Porto in en is daarmee de ideale uitvalsbasis om kennis te maken met dit natuurwonder. Naast deze ligging kun je er rekenen op o.a. een zwembad, ontbijtrestaurant, bar en fietsverhuur.

Slenter door Bonifacio

Waar L’Île-Rousse één van de meest schattige dorpjes van het eiland is, is Bonifacio één van de meest merkwaardige stadjes. Het ligt namelijk op een 80 meter hoge rotsmassa en wordt omgeven door steile rotswanden. Buiten dat dit al bijzonder genoeg is, kun je er ook nog eens flink wat bezienswaardigheden bezoeken. Zoals een 13e-eeuwse romaanse kerk en authentieke waterbassins.

Duik in het leven van Napoleon

Doen op Corsica: AjaccioIn het zuidwesten van het eiland vind je de hoofdstad van Corsica, Ajaccio. Cultuur snuiven staat hier voorop en dat komt zeker niet in de laatste plaats omdat het de geboorteplaats van de Franse keizer Napoleon is.

Start jouw ontdekkingstocht door de stad op het meest centrale punt, Place Charles de Gaulle. Hier komen maar liefst twaalf straten bij elkaar! Én je vindt er het stadhuis met museum over Napoleon. Om nóg meer in zijn voetsporen te treden, kun je een bezoekje brengen aan Casa Buonaparte. De naam zegt het al; in dit huis heeft de keizer gewoond.

Doen op Corsica: overnachten in Residence Les SanguinairesResidence Les Sanguinaires is een klein paradijs in de baai van Ajaccio. Neem een duik in het zwembad en geniet van het prachtige uitzicht. Een uitstapje naar de stad Ajaccio is trouwens ook zo gemaakt!

Maak een dagtrip naar Sardinië

Hoewel Corsica deels Italiaans aanvoelt, vaar je voor het echte Italiaanse gevoel naar de overkant. Om precies te zijn naar buureiland Sardinië. Je bereikt deze met een ferry in nog geen uur. Ideaal voor een dagtrip.

Wat je van Sardinië kunt verwachten? O.a. prachtige stranden en een ongerepte natuur. En dan hebben we het nog niets eens gehad over het lekkere eten. Tijd voor verse pasta in een van de vele haventjes!

En dit is nog maar het topje van de ijsberg; er is zóveel meer te doen op Corsica. Maak een keuze uit ons voordelige aanbod & ontdek het snel.

Fotografie: RnDmS | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *