Zonvakantie Frankrijk

6 redenen waarom Frankrijk zo’n populaire bestemming is

Frankrijk, het land van de croissants, kaas en champagne. Maar ook het land van de Eiffeltoren en Disneyland® Parijs. Frankrijk is zo’n populaire bestemming omdat het land veel te bieden heeft. Wil je weten wat? We zetten zes redenen op een rij waarom Nederlandse vakantiegangers zo graag een vakantie naar Frankrijk boeken.

1. Gastronomische beleving

Zodra je Frankrijk binnenrijdt, komt de geur van verse croissants en stokbrood je al tegemoet. Frankrijk staat misschien wel het best bekend om haar gastronomische keuken. De Franse keuken is wereldberoemd en heeft naast kwaliteit ook veel variatie.

Daarnaast is eten in Frankrijk een erg belangrijk onderdeel van de cultuur. Verse groenten, sla en stokbrood zijn vaste bijgerechten. En wat te denken van de bekende crêpes, heerlijke Franse wijnen, champagne, croque monsieur en niet vergeten het overheerlijk stokbrood en de croissants? Juist ja, tijdens je detox-periode is het dus niet verstandig om naar Frankrijk te gaan

2. Het binnenland van Frankrijk

Zonvakantie Frankrijk: LyonOver gastronomie gesproken: de wijnstreek Bourgogne (oftewel Bourgondië) is een van de mooiste natuurlijke regio’s van Frankrijk.

Bourgogne is de streek bij uitstek in Frankrijk waar liefhebbers van lekker eten, drinken én cultuur hun hart ophalen. Naast Chardonnay, Pinot Noir en de lekkerste mosterd heeft dit gebied nog veel meer te bieden. Zo vind je in Bourgogne vele kastelen en diverse musea. Ook het natuurpark Morvan beslaat een groot deel van deze regio. Dit gebied is 50 km breed en 70 km lang en een prachtige plek voor natuurliefhebbers.

Een andere bekende plek waar veel mensen doorheen rijden als ze naar het zuiden van Frankrijk of Spanje en Portugal rijden, is Lyon. Lyon is een stad in het oosten van Frankrijk, gelegen op de plaats waar de rivieren Rhône en Saône samenvloeien. De historische binnenstad staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Rijd er dus volgende keer niet alleen maar doorheen.

vakantie frankrijk populairVerblijf dan bijvoorbeeld in Lagrange City Lyon Lumier, dat op een centrale locatie ligt, met het ov binnen handbereik. Je maakt gratis gebruik van WiFi en de auto kun je stallen op een privéparkeerplaats.

3. Franse steden

Zonvakantie Frankrijk NiceCa. 500 km boven Lyon vind je de Franse romantische stad Parijs. Parijs is een populaire vakantiebestemming omdat het een prachtige stad is waar je prima een (lang) weekend naar toe kunt gaan. Je vindt er genoeg bezienswaardigheden om meerdere dagen te verblijven. Parijs is de stad van de Eiffeltoren, l’Arc de Triomphe, Les Champs-Elysées en natuurlijk Disneyland Parijs.

Ook voor liefhebbers van kunst zijn er tientallen musea in Parijs. De karakteristieke wijken als Montmartre en Le Marais zijn geliefd en hebben hun eigen charme. Ideaal om gewoon even doorheen te wandelen.

Maar tijdens een vakantie Frankrijk kun je meer steden aan doen. In de Provence vind je de stad Nice, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in het zuidoostelijke deel van Frankrijk. Het is een van de grootste en belangrijkste steden aan de Franse Rivièra en heeft naast bezienswaardigheden ook een heerlijk strand om op bij te komen. Nice is een ideale bestemming om je zonvakantie te combineren met een stedentrip.

Vakantie frankrijk populair, Hotel Nice RivieraHotel Nice Riviera is de ideale verblijfplaats voor een stedentrip in de Franse stad Nice. Waarom? Je start je dag met een uitgebreid ontbijt, kunt na een lange dag Nice ontdekken tot rust komen in de sauna én hebt gratis WiFi tot je beschikking.

En zo kent Frankrijk nog meer prachtige steden die zeker de moeite waard zijn. Wat dacht je van Lille, Montpellier, Marseille, Cannes en Bordeaux?

4. Ruige kust in het westen

Bretagne staat onder andere bekend om haar ruige westkust. Naast kilometerslange kustlijn met vissershaventjes, zandstranden en hoge rotspunten heeft Bretagne ook nog ongerepte bossen en een prachtig meer waar watersporters zich helemaal kunnen uitleven. Verder zijn de hoofdstad van Bretagne (Rennes) en Nantes ook zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie in Bretagne.

5. Het warme zuiden

Zonvakantie Frankrijk: MarseilleDe Côte d’Azur is een geliefde streek in het zuidoosten van Frankrijk. Het zuiden ligt aan de Middellandse Zee en het oosten grenst aan Italië. Veel zonuren dus, een belangrijke reden voor veel vakantiegangers om deze regio als vakantiebestemming te kiezen. Marseille kan gemiddeld op 2.835 uur zonneschijn per jaar rekenen, waar in Parijs het gemiddelde uit komt op ‘slechts’ 1.796 uur.

Een ander geliefd gebied in het zuiden van Frankrijk is de Languedoc Roussillon. Naast veel strand vind je hier ook een van de levendigste steden van Frankrijk, namelijk Montpellier. Dit is de oudste universiteitsstad en tevens de hoofdstad van de streek.

6. Dichtbij huis

Ook niet geheel onbelangrijk, Frankrijk is redelijk dichtbij huis. Vooral alles boven Parijs is binnen één dag te bereiken. Daarnaast biedt Frankrijk ook voldoende verblijfmogelijkheden langs de snelweg aan.

Wij snappen wel waarom Frankrijk zo’n populaire bestemming is. Ben jij het er mee eens? Boek dan gauw je vakantie naar Frankrijk!

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *