Bezienswaardigheden Parijs

Oui oui, je veux aller à Paris: de mooiste bezienswaardigheden van Parijs

Parijs, een stad die bij vele mensen hoog op het wensenlijstje staat. Een korte reisafstand, veel bezienswaardigheden en – hoe cliché ook – veel romantiek! Maar wat mag je nu echt niet missen tijdens je eerste bezoek aan de stad? Wij zetten de mooiste bezienswaardigheden van Parijs voor je op een rij!

Eiffeltoren, voor het mooiste uitzicht

Met stip op nummer één staat natuurlijk de Eiffeltoren. Je ontkomt er ook haast niet aan, want dit immense gebouw – van de hand van Gustave Eiffel – zie je overal bovenuit torenen. Je kunt het immense stalen bouwwerk van het water bewonderen, vanaf verschillende terrassen, maar je kunt er ook gewoon een bezoek van binnen aan brengen.

bezienswaardighedenWil je wachttijden voorkomen, wees dan verstandig door alvast (ruim van te voren) tickets te kopen. Zodat je zonder al te veel frustraties en wachtrijen naar boven kunt klimmen én kunt genieten van het meest geweldige uitzicht over de stad.

De mooiste musea van Parijs

In Parijs vind je een breed aanbod aan musea, waarvan het Louvre niet alleen het meest bekende is, maar ook zeker een van de mooiste. Hier vind je diverse kunstwerken van veel beroemde kunstenaars en schilders, variërend qua periode; daterend van zo’n 10.000 jaar geleden tot ongeveer de eerste helft van de 19e eeuw. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci of een echte Nederlandse Frans Hals, het is er allemaal te bewonderen!

Andere opties? Centre Pompidou is een niet te missen hoogtepunt voor kunst- en museumliefhebbers. Je vindt hier een breed aanbod aan moderne kost: van schilderijen, sculpturen, boeken, films en video’s tot aan optredens met dans, theater en muziek. Kunst in de breedste zin van het woord dus!

Ook een bezoekje aan Musée Picasso, Cité des sciences et de l’industrie, Musée national du Moyen Âge en Musée Rodin mogen niet ontbreken op het must see lijstje van museumliefhebbers.

Arc de Triomphe, hét symbool van Parijs

Bezienswaardigheden Parijs: Arc de TriompheHij speelt elk jaar een grote rol tijdens de laatste etappe van de Tour de France, de Arc de Triomphe. Deze triomfboog ligt aan het einde van een van de drukste verkeersknooppunten van Parijs; de Champs-Élysées.

De Arc de Triomphe heeft vooral een belangrijke betekenis met betrekking tot de twee wereldoorlogen. Onder het bouwwerk bevindt zich een eeuwig brandend vuur, ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten in zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog.

Je kunt de Arc de Triomphe ook op! Vanaf 50 meter hoogte heb je een mooi uitzicht over de stad, zeker in de avonduren!

Avondvermaak in Parijs

Wat ’s avonds misschien wel hét hoogtepunt is tijdens een stedentrip in Parijs is Le Moulin Rouge. In deze wereldbekende nachtclub geniet je van een cabaret spektakel met sexy danseressen. Het was ook de inspiratie voor een musical en je ziet de club veel terugkomen in films en boeken. Toch gaat het pas echt leven als je er zelf een bezoekje aan hebt gebracht!

Je kunt de nachtclub, die in de rosse buurt in het 18e arrondissement ligt, herkennen aan de verlichte molen op het dak van het gebouw.

Bezienswaardigheden Parijs, Josephine HotelCombineer je bezoek met een overnachting in Josephine Hotel. In dit hotel vind je knusse kamers met bonte printjes, kleurrijke eye catchers en zwart-wit foto’s. Geniet de volgende ochtend van verse jus en croissantjes in de ontbijtruimte die veel weg heeft van een bourgondische wijnkelder.

En als je nog tijd over hebt..

Bezienswaardigheden Parijs: Sacre CoeurMocht je nog wat meer tijd hebben tijdens je stedentrip, dan kun je altijd nog een bezoek brengen aan de volgende bezienswaardigheden in Parijs:

  • Breng een bezoek aan de witte basiliek boven op de heuvel Montmartre: Basilique du Sacré-Coeur.
  • Koop een stokbroodje met wat lekkers en zoek een mooie plek aan de rand van de Seine. Vooral in de zomermaanden is dit erg geliefd onder locals en toeristen. Liever varen over de Seine? Dat kan ook dankzij het brede aanbod aan boottochten. Vanaf het water zijn de vele bruggen en gebouwen van Parijs nóg mooier.
  • Ben je in de zomer in Parijs? Bezoek het strand! Huh, het strand? Parijs heeft toch helemaal geen strand? Jawel, in de zomerstranden wordt er een strand aangelegd langs de Seine.
  • Breng een bezoek aan het operagebouw Opéra Garnier, ook wel Palais Garnier genoemd. Het gebouw, dat dateert uit 1871, is van binnen rijkelijk versierd met bladgoud, marmer en fresco’s, herbergt het museum over de Franse theatergeschiedenis en faciliteert mooie balletvoorstellingen. Opéra Bastille daarentegen is dé plek voor operaliefhebbers.

Wil jij deze bezienswaardigheden van Parijs wel met eigen ogen bewonderen? Bekijk dan ons volledige en voordelige aanbod naar de Franse hoofdstad! 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *