Goedkope zonvakantie bestemmingen

Goedkope zonbestemming gezocht? Check deze landen!

Au, die inflatie; iedereen voelt hem in zijn of haar portemonnee. En eerlijk is eerlijk; vakanties zijn ook niet goedkoper geworden. Toch kan je er wel op bezuinigen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een goedkopere vakantiebestemming. Maar welke bestemmingen zijn dat? We zochten voor je uit waar je dit jaar een goedkope zonvakantie kan vieren.

Wat is een goedkope zonvakantie?

Vraag aan 10 Nederlanders wat men onder een goedkope zonvakantie verstaat en je krijgt tien verschillende antwoorden. Voor ons moet een goedkope zonvakantie echter aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Goedkoop kan duurkoop zijn. We willen je een mooie prijs bieden, maar het moet nog steeds waar voor je geld zijn. Duurkoop vermijden we!
  • Wat is een zonvakantie zonder zon? De bestemmingen die we hebben geselecteerd hebben een hoog zongehalte zodat je optimaal kunt relaxen.
  • Last but not least; we hebben de prijzen van al onze aanbiedingen vergeleken en weten zo precies wat dé bestemmingen voor een goedkope zonvakantie zijn.

Kijk je mee naar wat hier uitgekomen is?

LET OP! De reissommen die je terugvindt in dit artikel zijn gebaseerd op een onderzoek ten tijde van het schrijven van dit artikel. Deze gemiddelde prijzen (over het hele jaar genomen) zijn aan veranderingen onderhevig en zijn o.a. afhankelijk van je vertrekdatum. In de schoolvakanties zijn reizen doorgaans duurder.

All inclusive walhalla Tunesië

Gemiddelde reissom: € 454,- p.p. (8-daagse vliegvakantie o.b.v. 2 personen en all inclusive)

Wil jij vooraf weten waar je aan toe bent qua vakantiebudget? Dan kan het fijn zijn om een all inclusive vakantie te boeken. Buffetmaaltijden en drankjes zijn dan al bij de reissom inbegrepen. De bestemming waar dat op dit moment het voordeligst kan, is Tunesië.

Dit land is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt; het lijkt ook een beetje in de vergetelheid te zijn geraakt de laatste jaren. Zo zonde! Want het land biedt badplaatsen met langgerekte stranden, luxe havens (neem een kijkje in Port el Kantaoui), een kleurrijke bevolking én een dosis cultuur waar je u tegen zegt.

We gaan graag wat dieper in op dat laatste punt. Als je sunsnacken en cultuur snuiven wilt combineren in één vakantie tippen we Sousse. ’s Ochtends ontdek je al eeuwenoude pareltjes in de ommuurde medina en ’s middags strijk je neer op het strand. Een dagtripje plannen? We tippen El Jem, een antiek amfitheater uit de 3e eeuw.

Marhaba Beach, TunesiëMarhaba Beach in Sousse beschikt over een zwembad en meerdere wellness-, sport- en kinderfaciliteiten. Extra pluspunten? Je kunt er verblijven o.b.v. all inclusive en het hotel ligt ook nog eens direct aan het strand.
Goedkope zonbestemmingen - Tunesië
Tunesië is een goedkope zonbestemming als je all inclusive wil verblijven

Luxe & betaalbaar Turkije

Gemiddelde reissom: € 433,- p.p. (8-daagse vliegvakantie o.b.v. 2 personen en logies/ontbijt, € 563,- p.p. voor all inclusive)

Als je op één zonbestemming veel waar krijgt voor je geld is het wel in Turkije. Zeker voor een all inclusive vakantie moet je dieper in de buidel tasten dan voor Tunesië, maar als je ziet wat je voor dat geld krijgt…. Meer luxe!

Een vier- of vijfsterren hotel in Turkije is veelal uitgebreider, luxer en moderner dan die in andere landen. Aan faciliteiten heb je doorgaans geen gebrek en met een beetje mazzel scoor je voor de kids zomaar een deal met tal van glijbanen. Daar heb je geen omkijken naar!

Nemen we nog wel graag even een vooroordeel over Turkije weg; het land is zoveel meer dan een goedkope bestemming voor een luxe vakantie. En ook meer dan de all inclusive-stempel die het vaak krijgt. Ontdek ook de omgeving van jouw resort en je snapt precies wat we bedoelen.

Turkije herbergt badplaatsen met oude centra (denk aan Side of Antalya), antieke steden als Efeze en prachtige natuur. Voor dit laatste; neem vooral een kijkje bij de Manavgat watervallen en de Green Canyon als je verblijft aan de Turkse Rivièra.

New Garden Luna Side Aparthotel, SideNog een vooroordeel over Turkije is dat het massaal zou zijn. New Garden Luna Side Aparthotel bewijst dat dat zeker niet altijd zo is. Dit kleinschalig hotel in Side biedt alle faciliteiten voor een ontspannen en tegelijkertijd voordelige zonvakantie.
Goedkope zonbestemmingen - Turkije
Turkije is een stuk goedkoper dan Griekenland en Spanje én je kunt er rekenen op veel luxe

Veelzijdig Malta

Gemiddelde reissom: € 448,- p.p. (8-daagse vliegvakantie o.b.v. 2 personen en logies/ontbijt)

Malta is vermoedelijk ook niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt voor een zonvakantie. Veel mensen weten niet wat ze van deze underdog kunnen verwachten en bovendien heb je er minder langgerekte zandstranden dan elders in Europa. Toch heeft het eiland in de Middellandse Zee alles in huis voor een veelzijdige zonvakantie als je het ons vraagt.

Van alle Europese eilanden is Malta misschien wel een van de meest veelzijdige. En dat terwijl het relatief klein is; het is met een oppervlakte van nog geen 250 km² slechts 30% groter dan Terschelling. Maar je vindt er veel!

Charmante kleine strandjes (en langgerektere stranden in het noorden), het levendige St. Julians voor uitgaansliefhebbers, prachtige plekken om te duiken én bovenal enorm veel cultuur. De hoofdstad Valletta is alleen al een walhalla voor cultuurliefhebbers en dan hebben we het nog niet gehad over al die andere prachtige oude steden.

Plus: bij Malta krijg je twee buureilanden cadeau, Gozo en Comino. Bezoek deze ook zeker tijdens jouw zonvakantie. Een overtocht met de ferry naar Gozo maak je voor een appel en een ei en naar Comino worden boottrips voor elk budget aangeboden.

Porto Azzurro Aparthotel, MaltaEen van onze budget-toppers van dit moment is Porto Azzurro Aparthotel Je kunt er rekenen op een rustige ligging, twee zwembaden, een fitnessruimte en jacuzzi. En je loopt zo naar het centrum van St. Paul’s Bay.
Goedkope zonbestemmingen - Malta
Op zoek naar een veelzijdige en goedkope zonbestemming? Malta is de juiste keuze!

Nog meer goedkope zonbestemmingen

Hoewel de bovenstaande bestemmingen de kroon spannen qua goedkope zonvakanties ben je ook aan het goede adres in de volgende bestemmingen. Stuk voor stuk staan ze in de top 10 van bestemmingen waar je nu nog betaalbaar heen kan:

  • De Balkan-landen spannen dit jaar de kroon als het gaat over goedkope zonbestemmingen. Zo kun je al naar Macedonië voor € 405,- p.p., naar Albanië voor € 420,- p.p. en naar Bulgarije voor € 434,- p.p. (allemaal 8-daagse vliegvakantie o.b.v. 2 personen en logies/ontbijt). Groot pluspunt is dat het lokale leven op deze bestemmingen ook niet enorm duur is. Zeker het overwegen waard!
  • Nog een bestemming waar je misschien niet direct aan denkt: Gambia! Met een gemiddelde reissom van € 454,- p.p. en respectievelijk € 587,- p.p. voor all inclusive zit je hier goed. En het Afrikaanse land heeft ook nog eens genoeg te bieden; een goudgele kustlijn, vriendelijke bevolking en leuke excursiemogelijkheden. Bovendien ligt het op maar 6 uur vliegen.
  • All time favourite Spanje mag en kan niet op dit lijstje ontbreken. Het is dan weliswaar het allerpopulairste land onder Nederlandse reizigers, je kunt er nog altijd een voordelige vakantie scoren (€ 513,- p.p. voor een 8-daagse vliegvakantie o.b.v. 2 personen en logies/ontbijt). Dat komt door de ruime keuze aan bestemmingen én hotels voor elk budget. Doe ons maar Gran Canaria, waar we een geweldig teamuitje naar maakten. Heb jij ons insider-tips al gezien?
  • Griekenland is sinds jaar een dag een van de favorieten onder Nederlandse vakantiegangers. Die populariteit maakt het wel ietsje duurder dan bovenstaande bestemmingen, maar met een reissom van € 526,- p.p. (8-daagse vliegvakantie o.b.v. 2 personen en logies/ontbijt) is het nog steeds een van de goedkopere zonbestemmingen. Het voordeligst ben je uit op Zakynthos en Lesbos.

Welke van deze goedkope zonbestemmingen staat er op jouw lijstje voor dit jaar?

Keuze uit meer goedkope zonbestemmingen?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *