Sunny Beach met kinderen

What to do? Sunny Beach met kinderen

Sunny Beach heeft het imago het Chersonissos van Bulgarije te zijn. En ja, je vindt er veel uitgaansgelegenheden én dus ook veel jongeren. Toch leent de badplaats zich daarnaast goed voor een familievakantie. Lees dit artikel en je bent overtuigd: Sunny Beach met kinderen is óók leuk!

Sunny Beach in een notendop

Sunny Beach – op zijn Bulgaars Slantsjev Brag – is een van de populairste badplaatsen in Bulgarije. Het ligt aan de Zwarte Zee en daardoor heb je heel wat strand tot jouw beschikking. En dan snap je ook meteen de naam Sunny Beach, ofwel zonnestrand.

Bulgarije is een relatief goedkoop land; eten, drinken en uitgaan kost hier een stuk minder dan aan de Spaanse Costa’s. En dat trekt jongeren aan. Zij begeven zich vooral rondom Flowerstreet, een straat vol bruisende uitgaansgelegenheden. Dat is ook direct het beeld dat veel Nederlanders hebben van de badplaats. En dat terwijl dit maar een klein deel is van de totale oppervlakte…

Zit je elders in de badplaats – waar je bij ons de keuze hebt uit meer dan 125 hotels! – dan ervaar je een heel andere kant van Sunny Beach. Een kant die voor families ook leuk is én die echt een stuk meer rust biedt dan je zou verwachten o.b.v. het Flowerstreet-imago. Genoeg mogelijkheden tijdens een vakantie in Sunny Beach met kinderen!

Strand, strand & nog eens strand!

Sunny Beach met kinderen: strandHet strand is tijdens een familievakantie in Sunny Beach nooit ver weg! Het strand strekt zich over een lengte van maar liefst 8 kilometer uit. Grenzend hieraan vind je een boulevard met hotels die gezegend zijn met een geweldige ligging. Maar ook de hotels hierachter liggen nog steeds op loopafstand. Erg fijn voor de korte beentjes van de jongste vakantiegangers!

Aan het strand kan je volop relaxen, óók met kinderen. Natuurlijk wil je ze evengoed geen moment uit het oog verliezen, maar het feit dat het strand langzaam afloopt in zee en het water kalm is, is wel een extra geruststelling tijdens het zandkastelen bouwen.

Het strand biedt daarna volop faciliteiten om het je nog behaaglijker te maken. Je kunt ligbedden en parasols huren en er zijn toiletten aanwezig. Bij een van de vele strandtentjes haal je een verkoelend drankje voor jezelf en een ijsje voor de kinderen. En wat dacht je van een middagje waterfietsen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden!

Sunny Beach met kinderen: DIT Majestic Beach ResortDIT Majestic Beach Resort is niet zonder reden populair onder families. Naast een ligging aan de boulevard en het strand biedt het hotel grote zwembaden, talloze faciliteiten voor jong & oud en speciale familiekamers.

Waterpret in het kwadraat!

Sunny beach met kinderen: waterparkenIs het strand (en het zwembad bij het hotel!) nog niet genoeg waterpret? Dan is het tijd voor een bezoek aan Action Aquapark.

Dit waterpark in Sunny Beach is een must-visit met kinderen vanwege de talloze glijbanen en zwembaden. Voor elke leeftijd! Daredevils kunnen een vrije val maken bij een van de vele glijbanen, voor de allerkleinsten is er een speciale spetterzone en optimaal relaxen kan in de lazy river

Sunny Beach grenst overigens aan Nessebar, een charmant plaatsje in het zuiden. Ook hier vind je een waterpark, Aquapark Nessebar. Afhankelijk van waar jouw hotel ligt, kan deze zich nog wel eens dichterbij bevinden. Grijp je kans, want hier vind je misschien nog wel meer waterattracties!

Sunny Beach met kinderen: Aqua Paradise Hotel, BulgarijeEén van onze nieuwste aanwinsten is Aqua Paradise Hotel. Verblijf je in dit hotel dan heb je elke (!) dag de glijbanen direct bij de hand. Het ligt naast het waterpark van Nessebar en is met ruim 40 attracties het grootste waterpark van Bulgarije.

Doen in & rond Sunny Beach met kinderen!

Sunny Beach met kinderenWe stipten hem hierboven al even aan; het naastgelegen plaatsje Nessebar. Dit is dé plek om met jouw kinderen cultuur te snuiven.

Het oude centrum staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst met dank aan de vele prachtige gebouwen. Groot is het centrum niet en dat maakt dat het geschikt is voor de korte beentjes!

Kinderen zullen zich vooral vermaken bij de ruïnes van Church of Saint Sophia. Deze nodigen uit tot een ontdekkingstocht of verstoppertje door alle hoekjes en poortjes. Rondom liggen terrasjes, waardoor je jouw kroost goed in de gaten kunt houden.

De rit naar Nessebar is overigens ook leuk voor kinderen. Vanaf de boulevard in Sunny Beach rijdt er namelijk een boemeltreintje naar Nessebar. Dat is al een beleving op zich!

Erg jonge kinderen? Houd er rekening mee dat de vele klinkertjes in het centrum niet zo geschikt zijn voor kinderwagens en buggy’s. Zorg dat je de kinderen tevens schoentjes aandoet i.p.v. slippers. Dit loopt een stuk aangenamer.

En verder…?

  • Wist je dat Bulgarije meer dan 2.000 grotten herbergt? Ja, ook in de buurt van Sunny Beach! Een dagje uit naar een van deze grotten is leerzaam én spannend voor de kinderen. Weten ze aan het eind van de dag hoe ze de grottekeningen moeten lezen?
  • Heb jij avontuurlijk ingestelde kinderen? Het is mogelijk om vanuit Sunny Beach een jeepsafari te maken het binnenland in. Afhankelijk van welke excursie je boekt, zijn er onderweg verschillende activiteiten. Denk bijv. aan goud zoeken en een lokale lunch.
  • Een dagje op het water is altijd een goed idee, ook als je met de kinderen in Sunny Beach vakantie viert. De leukste optie hiervoor? Een heuse piratenboot!
  • De leukste dagtrips & excursies vanuit Sunny Beach? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Een selectie uit onze kindvriendelijke hotels

Sunny Beach met kinderen: hotelsWe gaven hierboven al enkele tips voor een geslaagde familievakantie in Sunny Beach. We hebben daarnaast nog een aantal favorieten voor je:

  • Kuban Resort & Aquapark is een walhalla voor waterratjes. Het hotel biedt maar een waterpark met diverse zwembaden en glijbanen. Energie kunnen de kleintjes ook kwijt in de speeltuin of tijdens de voor hen georganiseerde activiteiten. Kan jij lekker bijkomen onder de Bulgaarse zon!
  • Een spetterende vakantie beleef je ook bij Evrika Beach Club Hotel. Het hotel beschikt over meerdere zwembaden, glijbanen en een waterspeeltoestel voor de allerkleinsten. Tel daarbij meerdere restaurants, een ruime keuze aan kamers en diverse sportfaciliteiten op.
  • Smartline Meridian heeft een rustige ligging op een steenworp afstand van het strand. Het hotel beschikt over mooie (kinder-)zwembaden, fijne restaurants met panoramisch zeezicht én je kunt er o.b.v. all inclusive verblijven. Een zorgeloos verblijf in de Bulgaarse badplaats Sunny Beach met kinderen gegarandeerd!

Toegegeven: zo klinkt Sunny Beach met kinderen toch best als een goed plan…?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *