Excursies & dagtrips Sunny Beach

De leukste dagtrips & excursies vanuit Sunny Beach

De hele dag zonnebaden, luieren, winkelen en terrasjes pakken: ge-wel-dig! Maar als je dan toch een paar uur in het vliegtuig zit, wil je dan niet ook wat van de omgeving zien? Ook als je op vakantie bent in de Bulgaarse badplaats Sunny Beach zijn er tal van mogelijkheden voor dagtrips en excursies.

Sunny Beach in een notendop

Dagtrips & excursies Sunny BeachVraag een gemiddeld familielid of een willekeurige vriend(in) naar zijn of haar beeld van Sunny Beach en je hoort ongetwijfeld ‘goedkope drank’ en ‘feestbestemming’. Dit imago heeft de badplaats te danken aan het tv-programma Zon, zuipen, ziekenhuis.

Ja, er wordt gefeest en het happy hour is een feestje voor je portemonnee. Maar de badplaats biedt meer. Een kilometerslang strand bijvoorbeeld. En de mogelijkheid om de leukste dagtrips en excursies rondom Sunny Beach te maken.

Deze excursies kun je bij je hotel en de eventuele reisleiding ter plaatse boeken. Een andere optie is om deze al voorafgaand aan jouw vakantie vast te leggen via onze partner GetYourGuide. Dan is dat maar vast geregeld!

Onderstaande excursies kun je allemaal georganiseerd boeken. Dit hoeft echter niet. Je kunt er bijv. voor kiezen om een auto te huren en in eigen tempo de omgeving te ontdekken. Het huren van scooters raden we niet aan; automobilisten houden in Bulgarije maar weinig rekening met scooterrijders.

Bewonder de parel van de Zwarte Zee

Dagtrips & excursies Sunny Beach: NessebarWil je een half dagje op pad en heb je geen zin om urenlang in de bus te spenderen? Nessebar, een schattig UNESCO Werelderfgoed dorpje dat ook wel de Parel van de Zwarte Zee wordt genoemd, ligt op slechts enkele kilometers van Sunny Beach.

Het historische en grotendeels autovrije centrum wordt gekenmerkt door typisch Bulgaarse huizen. De onderkant is van kalksteen en de bovenkant bestaat uit hout. Te midden van al deze huisjes vind je prachtige orthodoxe kruiskerken en talloze (souvenir)winkeltjes en terrasjes.

Neem zeker plaats op een van de terrasjes aan de voet van de Church of Saint Sophia. Of nou ja, wat er aan ruïnes over is gebleven van de 5e-eeuwse bisschopskerk. Een plaatje, zeker als einde middag het zonlicht door de grote bogen schijnt.

Je kunt ter plaatse een wandeling met gids boeken, maar hebt ook de mogelijkheid om lekker zelf door het stadje te wandelen. Hiervoor pak je simpelweg het toeristentreintje vanuit Sunny Beach.

Ontdek de verborgen kant van Bulgarije

Dagtrips & excursies Sunny Beach: binnenlandOm een heel andere kant van Bulgarije te zien, de authentieke kant, raden we je aan een georganiseerde tour het binnenland in te boeken.

Hoewel elke tour net even anders is, heb je veelal de mogelijkheid om lokale boerderijen te bezoeken en kennis te maken met lokale specialiteiten. Wijnproeverijen zijn ook eerder regel dan uitzondering. Of wat dacht je van kennismaken met de folklore muziek waar de Bulgaren zo trots op zijn en een tochtje op een ezelskarretje?

Als je kan kiezen uit diverse tours raden we je aan de tour te pakken naar Erkech. In dit dorpje, dat aan de voet van het Balkangebergte ligt, doe je wel 20 stappen terug in de tijd.

Per catamaran de Zwarte Zee op

Dagtrips & excursies Sunny Beach: catamaranKrijg jij – net als wij – het optimale vakantiegevoel van een boottochtje? De Zwarte Zee, het binnenmeer waar Sunny Beach aan ligt, biedt talloze mogelijkheden om het water op te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje op een catamaran?

Tijdens deze tour ga je vijf uur het water op. En ook nog het water in, want het is mogelijk om een verkoelende duik te nemen. Lunch & drankjes zijn al bij de prijs inbegrepen, dus jouw portemonnee kan je op de hotelkamer laten.

Ga je voor het feesten naar Sunny Beach? Je kunt dat feestje ook gewoon op het water voortzetten. In ieder geval als je op deze partyboot verblijft. Er wordt gezorgd voor een hamburgerlunch, gratis frisdrank en – na een zwemstop – sangria en bier. Party people!

Nog meer dagtrips & excursies in Sunny Beach

  • Sunny Beach beschikt over een waterpark met genoeg attracties voor een dagje ultieme waterpret. Wat dacht je van dobberen in de lazy river, een waterkasteel en avontureneiland voor de kleintjes en een glijbaan waarbij je 18 meter hoogte overbrugt in zes seconde? Op naar Action Aquapark.
  • Luister ’s ochtends goed naar de veiligheidsvoorschriften en geef je dan over aan de rijkunsten van jouw chauffeur tijdens een jeepsafari in een 4WD. Rijd richting het Balkangebergte, ‘scheur’ over het platteland via off road paadjes en stop bij de mooiste uitzichtpunten. Bezoek minerale bronnen én maak tijdens de lunch kennis met de lokale bevolking.
  • Op ca. 1,5 uur rijden van Sunny Beach vind je een van de belangrijkste havensteden en grootste steden van het land; Varna. Met meer dan 150 bijzondere monumenten valt hier flink wat te zien tijdens een dagtrip. De meest bijzondere? De Dormition of the Theotokos Cathedral, de eerste kerk die werd gebouw na de bevrijding van Bulgarije. Je kunt de stad zelf doorslenteren óf met een gids op pad.

Voor welk van deze dagtrips en excursies vanuit Sunny Beach ga jij?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *