Zonvakantie Macedonië

Zonvakantie gezocht? 9 redenen om te kiezen voor Macedonië

Is het bij jou elk jaar een ware bevalling om een vakantiebestemming te kiezen? We snappen het helemaal. Binnen, maar ook buiten, de Europese grenzen zijn zoveel mooie vakantieoorden, met elk hun eigen charme. Maar laten we je toch even op weg helpen. Heb je wel eens gedacht aan een zonvakantie in Macedonië?

Zonvakantie MacedoniëMacedonië staat nog lang niet op de kaart bij de gemiddelde Nederlander. Sterker nog; weet jij waar het precies ligt? Je vindt dit verrassende vakantieland in het zuidoosten van Europa, grenzend aan Albanië, Bulgarije, Kosovo en Servië. En dat blijken maar weinig mensen precies te weten.

Eigenlijk best gek als je bedenkt dat dit land alles in huis heeft voor een geslaagde vakantie. Alles? Ja, alles. Na ja, in elk geval de benodigde ingrediënten voor een afwisselende zonvakantie. Macedonië is allesbehalve saai en eenzijdig.

Het wordt niet voor niets de Parel van de Balkan genoemd. Waarom? Dat gaan we je met dit artikel bewijzen. Check snel de belangrijkste redenen om deze bestemming te omarmen als opkomende zonbestemming.

1. Eén van de mooiste binnenmeren van Europa

Dé grootste trekpleister van Macedonië is het Meer van Ohrid. Dit meer in het uiterste zuidwesten van het land heeft een oppervlakte van ca. 350 km² en is niet alleen een van de mooiste binnenzeeën van Europa, maar ook een van de oudste en diepste.

Het meer leent zich door de vele stranden aan de oevers perfect voor een relaxte vakantie. Maar Macedonië, en met name dit deel van het land, biedt ook genoeg cultuur. Aan het meer grenst het gelijknamige stadje Ohrid, dat een verzameling is van Byzantijnse monumenten. Niet verwonderlijk dat deze stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Zonvakantie Macedonië, Villa VeronVilla Veron is een kleinschalige accommodatie in Ohrid. De villa wordt beheerd door de broers Veronovski. Zij doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken door middel van hun persoonlijke service.

Nog een aanrader voor cultuurliefhebbers is de Svati Jovan Kaneo kerk, de orthodoxe kerk van Johannes de Doper die je bereikt via een wandelpad vanuit Ohrid. De kerk werd gebouwd in de 14e eeuw en in de 20e eeuw werden er unieke fresco’s ontdekt. Beperk je niet alleen tot de kerk, maar neem nog even de moeite om een stukje naar boven te lopen. Je hebt dan een fantastisch uitzicht over de kerk en het meer.

2. Walhalla voor natuurliefhebbers

Zonvakantie Macedonië, natuurLaten we er even wat cijfers tegenaan gooien om te bewijzen hoe ‘groots’ Macedonië is op alle vlakken, ook op het gebied van natuur. Je vindt in het land o.a. drie nationale parken (Pelister, Mavroro en Galicica), het herbergt meer dan 50 meren en 38 bergen en je kunt er ook zomaar een wilde bruine beer tegenkomen.

3. De ideale bestemming voor families

Wat zoek je als je met kinderen op pad gaat? Een korte vliegtijd, genoeg stranden en hotels met faciliteiten voor kinderen. Check, check, check. Macedonië is zeker een kindvriendelijk land! Daar vertellen we je meer over in een apart artikel.

4. Cultuur in overvloed

Oké, we gaan nog even verder met indrukwekkende cijfertjes. Ohrid is namelijk niet de enige plek in het land waar je terecht kunt voor een flinke dosis cultuur.

Verspreid over het land vind je meer dan 4.000 archeologische sites, bijna 1.000 kerken en kloosters en zoveel muurschilderingen dat het in vierkante meters haast niet te tellen is. En in de bergen vind je traditionele dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

5. Ruime mogelijkheden voor sporten

Het landschap van Macedonië is gevarieerd; van mooie stranden tot hoge bergen. Dit gevarieerde landschap zorgt voor een eindeloze reeks aan sporten. Aan het strand kun je diverse watersporten beoefenen en de bergen lenen zich voor wandelen en bergbeklimmen. En wat dacht je van een middagje paragliden of mountainbiken?

6. Een geweldige keuken

Zonvakantie Macedonië; etenDoor haar ligging kent de Macedonische keuken zowel invloeden uit het Middellandse Zeegbied als uit het Midden-Oosten. Dit heeft gezorgd voor een gevarieerde en heerlijke keuken. Dat wordt genieten tijdens jouw zonvakantie in Macedonië!

Wat je er o.a. op de kaart zal tegenkomen? Tava oriz (rijstgerecht), pindzur (gemalen gebakken paprika met tomaten, aubergine en knoflook), tavce grace (bonenschotel), tarator (komkommer met yoghurt en knoflook) en pastrmajlija (pizza met gedroogd vlees). Ook Šopska salata (een simpele salade van tomaten, komkommer, uien en feta) is populair, net zoals de knoflookdip makalo.

Wat je drinkt bij deze fijne gerechten? Probeer eens een glas huisgemaakte Balkanwijn. Die zal je aangenaam verrassen! Met name de wijn uit de Demir Kapija vallei is een aanrader.

7. Een gezellig avond- en nachtleven

Het avond- en nachtleven van Macedonië zal je verrassen! Waar de Macedoniërs overdag bij elkaar komen voor een goed kopje koffie, gaan ze ’s avonds gewoon door met socializen. In bars waar muzikanten en zangers optreden of in een van de discotheken. Want ze hebben er de beste discotheken van Zuidoost-Europa. Hier kun je zomaar een wereldberoemde DJ aantreffen!

8. Lief voor je portemonnee

Dat stappen kost je trouwens maar weinig als je het vergelijkt met stappen in West- en Zuid-Europese landen. Een biertje kan je zomaar voor nog geen € 1,- bestellen en zoek je een lokaal restaurant dan scoor je zomaar een hoofdgerecht voor € 5,-. Tel daarbij op dat de reizen ook niet voor een hoofdprijs te boeken zijn en jouw voordelige vakantie is een feit.

9. Last but not least: zongarantie

Wil je in de zomervakantie naar Macedonië? Lucky you! De temperatuur is dan gemiddeld 25 °C, met uitschieters tussen de 30 en 35 °C. Voor een actieve vakantie raden we je aan om in het voor- of naseizoen te gaan. In juni en september is het er nog 22 tot 26 °C. En in al deze maanden kun je rekenen op 7 tot 9 uur zon per dag!

Hebben we jou overtuigd van de vele mogelijkheden van een vakantie in Macedonië? Bekijk ons volledige aanbod of onze scherpe last minutes.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “Zonvakantie gezocht? 9 redenen om te kiezen voor Macedonië

  1. Ik ben er pas geweest in het granit hotel we hebben een geweldige vacantie gehad heerlijk land lieve mensen en niet duur ik ga beslist nog een keer mooi weer voor 5 euro ga je met een taxi naar ohrit mooie oude stad aan het meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *