Familievakantie Macedonië

Waarom Macedonië een opkomende familiebestemming is

Een korte reistijd, een zonnig klimaat, strand, kindvriendelijke hotels én als het even kan een beetje betaalbaar in het hoogseizoen. Zijn dat de eisen waaraan jouw familievakantie moet voldoen? Macedonië is een aanrader!

Een korte reistijd

Macedonië mag dan ruim 2.000 km van Amsterdam verwijderd zijn, het land – dat tussen Bulgarije, Albanië, Griekenland en Servië in ligt – is eenvoudig bereikbaar vanuit Nederland en België met dank aan de uitstekende vliegroutes.

Binnen 2,5 uur sta je op Macedonische bodem. Dat betekent dat je jouw kind niet ellenlang hoeft te vermaken in het vliegtuig. En met deze tips zijn die 2,5 uur ook zo voorbij!

Een zonnig klimaat

Familievakantie Macedonië: strandenCheck. Ga je in het hoogseizoen (juli en augustus) naar Macedonië dan kun je rekenen op een gemiddelde temperatuur van 25 °C, met uitschieters tussen de 30 en 35 °C. Ideaal strandweer, al blijft insmeren een must! De zon schijnt overigens zo’n 9 uur per dag. Ook niet slecht toch?

Genoeg stranden

Heeft een land dat ingeklemd tussen vier andere landen ligt wel strand? Ja! Het toeristische hart van Macedonië is het Meer van Ohrid, een van de oudste, mooiste en diepste binnenmeren van Europa. Het meer heeft een oppervlakte van 349 km² en aan de oevers vind je diverse mooie stranden.

De stranden zijn doorgaans aanzienlijk kleiner dan je misschien gewend bent aan bijvoorbeeld de Spaanse Costa’s. Dat heeft wel één groot voordeel; er zijn geen massa’s mensen en je kinderen uit het oog verliezen kan niet snel gebeuren. Neem wel even waterschoentjes mee voor de kinderen. Je vindt langs het Meer van Ohrid met name kiezelstranden.

Kindvriendelijke hotels

Familievakantie Macedonië: hotelIn ons aanbod vind je ca. 50 hotels en dat zijn zeker niet de minste! Als je op zoek bent naar hotels met een kinderbad, word je ook zeker niet teleurgesteld. En selecteer je verder op miniclub en/of speeltuin dan tref je ook een paar pareltjes aan.

De topper is ons assortiment? Zonder twijfel Izgrev Spa & Aquapark. Op een oppervlakte van maar liefst 90.000 m² vind je een waterpark vol glijbanen en zwembaden, een speeltuin en een miniclub.

Naar de kinderen heb je geen omkijken, dus jij kan prima ontspannen aan het grote infinity zwembad of in het wellnesscentrum. Voor sportievelingen zijn er mogelijkheden voor o.a. (tafel)tennis, basketbal, minigolf, (beach)volleybal en diverse watersporten. Ook fijn: het hotel ligt direct aan een privéstrand.

Betaalbaar

Last but not least: Macedonië is betaalbaar. En dan hebben we het niet alleen over de reizen, waarvan de prijs doorgaans echt wel lager ligt dan reizen naar bijvoorbeeld Spanje.

Ook ter plaatse zal je minder geld kwijt zijn. Een colaatje of een biertje bestel je voor nog geen € 1,- en eet je in lokale restaurants dan kan je zomaar een hoofdgerecht scoren voor € 5,-. En de Macedonische keuken…? Die is om je vingers bij af te likken.

Ben jij overtuigd?

Familievakantie Macedonië, doenWe raden je aan een reis te boeken naar het Meer van Ohrid. De omgeving heeft alles in huis voor een ontspannen zonvakantie, maar er zijn ook genoeg opties voor leuke dagjes uit met de kinderen. Er is namelijk genoeg te zien. Reken op een reistijd tot ca. 1,5 uur. We zetten wat mogelijkheden voor je op een rij:

  • Maak een wandeling vanuit het stadje Ohrid naar de Svati Jovan Kaneo kerk, de orthodoxe kerk van Johannes de Doper. De kerk werd gebouwd in de 14e eeuw en in de 20e eeuw werden er unieke fresco’s ontdekt. Beperk je niet alleen tot de kerk, maar neem nog even de moeite om een stukje naar boven te lopen. Je hebt dan een fantastisch uitzicht over de kerk en het meer.
  • Breng een bezoek aan Lazaropole. Niet alleen vind je in dit bergdorpje de schoonste lucht van het Balkanschiereiland, je vindt hier ook een van de grootste nederzettingen van het land. Vertel het verhaal achter het dorpje – dat vernoemd is naar een lokale middeleeuwse held, die als enige een Turkse aanval zou hebben overleefd – en kinderen zullen in de ban zijn van alles wat ze hier zien.
  • National Park Pelister nodigt uit tot een actief dagje. Het park, dat een oppervlakte heeft van ca. 17.000 hectare, herbergt tal van wandelpaden (sommige speciaal voor kinderen, maar ook bijv. historische wandelpaden). Je spot inheemse dier- en plantensoorten en komt langs prachtige bergmeren.

Doen? Check ons volledige aanbod, vink jouw wensen aan en selecteer het hotel of appartementencomplex dat het best bij jou past. We wensen je een fijne familievakantie in Macedonië.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “Waarom Macedonië een opkomende familiebestemming is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *