Dubai met kinderen

Dubai met kinderen: dé ultieme pretvakantie

“Naar Dubai met kinderen? Maar die stad staat toch bekend om ultrahoge gebouwen, luxe hotels, oneindig veel winkels en superwitte stranden?” Je zit helemaal goed. Je vergeet alleen één ding: kindvriendelijk!

Waar Dubai op het eerste gezicht misschien over komt als een drukke metropool waar je je kinderen het liefst niet mee naar toe neemt, is het eigenlijk een geweldige bestemming voor kinderen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Waarom Dubai met kinderen een goed idee is

Dubai wil in alles het beste & het grootste zijn. En het moet de stad dan ook een doorn in het oog zijn dat de Amerikaanse stad Orlando vaak wordt gezien als dé familiebestemming als het aan komt op bijvoorbeeld pretparken. Maar eerlijk is eerlijk; als je de twee steden naast elkaar legt, komt voor ons Dubai toch echt als de winnaar uit de bus.

Niet alleen omdat het net zo rijk is op het gebied van water- en pretparken overigens; er zijn meerdere redenen. Zo is het heel fijn dat Dubai dichterbij ligt; je hoeft slechts 6-7 uur te vliegen i.p.v. de 10 uur naar Orlando. En er is ook al weinig tijdsverschil (het is er afhankelijk van het seizoen 2 of 3 uur later), dus van een jetlag is een stuk minder snel sprake. Én dat zie je terug in het humeur van jouw kind(eren).

Los daarvan is Dubai enorm veelzijdig en biedt het veel meer dan bijv. de parken waar Orlando voor 99% haar populariteit aan dankt. Ga je naar Dubai met kinderen dan geef je ze ook veel mee van de lokale cultuur en kijken ze hun ogen uit bij de duizenden wolkenkrabbers. Succes gegarandeerd!

Een flinke dosis water- en pretparken in Dubai

Dubai met kinderen: waterparkenMaar we beginnen toch even met de pret- en waterparken; we zijn er namelijk van overtuigd dat deze voor de grootste smiles zorgen bij kinderen in Dubai.

Hoewel er meerdere waterparken zijn in Dubai, is er voor ons maar eentje waar je echt niet om heen kunt; Aquaventure.

Het waterpark heeft een totale oppervlakte van maar liefst 42 hectare en herbergt – hoe kan het ook anders in Dubai – recordbrekende attracties. Je vindt hier de grootste glijbaan ter wereld (de Aquaconda, een aanrader!) en een 1,6 km lange lazy river, die je via stroomversnellingen door het hele park leidt.

Ook kan je oog in oog komen te staan met haaien terwijl je met een rotvaart van een doorzichtige glijbaan afroetsjt. Maar dat laatste is wel too much voor de allerkleinsten. Voor hen is er een uitgebreid speelpark met mini-glijbanen en watertoestellen.

Meer lezen over Aquaventure

Qua pretparken heb je haast een eindeloze keuze in de hippe metropool. Zo vind je er o.a. IMG World of Adventures, het grootste indoor pretpark er wereld. En in Dubai Parks & Resorts vind je maar liefst drie themaparken met als topper Legoland. Ga je naar Dubai met de kinderen om ze ook wat bij te brengen? Dan is Global Village feitelijk één grote aardrijkskundeles; dit park bestaat uit 32 paviljoens met producten uit meer dan 75 landen én enorm veel attracties.

Wat je nog meer kunt doen met kinderen in Dubai

Dubai met kinderen: Burj KhalifaJe zou theoretisch gezien de hele vakantie door kunnen brengen in water- en pretparken, want bovenstaand is echt nog maar een kleine selectie.

Toch zou het zonde zijn, want dan krijg je niet de veelzijdigheid mee van Dubai. We geven je dus graag meer opties mee voor als je Dubai met kinderen bezoekt:

  • ‘Beklim’ voor een geweldig uitzicht de hoogste toren van Dubai én de rest van de wereld, de 828 meter hoge Burj Khalifa. Een supersonische lift (alleen dat is al een beleving voor kinderen) brengt je in no time naar het uitkijkplatform op de 124e verdieping. Dubai ligt dan echt letterlijk aan je voeten!
  • Stad & strand combineer je eenvoudig in Dubai. En heel eerlijk; dat is ook wel welkom gezien het woestijnklimaat in Dubai. Het meest bekende strand is Jumeirah Beach, gelegen aan een gezellige boulevard en nabij de Dubai Marina.
  • Een avontuurlijk dagje uit? Boek een jeepsafari in de woestijn en scheur met het hele gezin over gigantische zandduinen, woon een valkeniersshow bij tijdens zonsondergang en dineer in een bedoeïenenkamp. Nog zo’n verrassende kant van Dubai!
  • Van de hoogste toren ter wereld daal je zo af naar het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall. Winkelen is dan an sich voor kinderen niet de ultieme bezigheid, maar je vindt er wel heel veel leuks voor ze. Zoals de grootste snoepwinkel ter wereld, de geweldige Underwater Zoo en een enorme waterval.
  • Als je ze graag wat mee geeft van de lokale cultuur raden we je aan een bezoekje te brengen aan de wijken Al Fahidi en Deira, de oudste wijken van de stad. Je kunt er de spice- en goldsouk bezoeken, een kijkje nemen in het Dubai Museum én met een abra (een traditionele boot) voor een appel en een ei de Dubai Creek oversteken.
  • Nog genoeg energie over? Bounce Dubai is een complex met meer dan 100 trampolines. Mini-trampolines voor de kleintjes en Bounce-muren en zelfs trampoline-basketbalvelden voor de grotere springers. Leuk!

Dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Dubai zal je verrassen door de vele mogelijkheden en veelzijdigheid.

Dubai met kinderen: praktische informatie

  • Vanaf Amsterdam vlieg je in ca. 6-7 uur naar Dubai. Het is daar in de winter 3 uur later en in de zomer slechts 2 uur. Geen gedoe met jetlags!
  • Er zijn geen vaccinaties verplicht voor Dubai, maar de vaccinaties voor Hepatitis A en DTP worden wel aangeraden. We raden je aan vooraf te kijken wat – afhankelijk van jullie reisduur en -tijd – wordt geadviseerd voor kinderen. Dit kan o.a. bij Thuisvaccinatie.nl.
  • Houd er rekening mee dat er voor kinderen over het algemeen geen afzonderlijk bed beschikbaar is in de hotels in Dubai tenzij je echt een specifieke familiekamer boekt. Kinderen slapen over het algemeen in de kamer van de ouders, met gebruikmaking van de aanwezige bedden.
  • Dubai kent een woestijnklimaat en het is hier het hele jaar warm; zelfs in de winter kan je rekenen op temperaturen tot boven de 30 ˚C. In de zomer kan dit zomaar nog een graad of 10 hoger zijn. Daarom kiezen veel families ervoor om in de herfst-, kerst- of meivakantie naar Dubai te reizen. Ga je in de zomervakantie naar Dubai met kinderen? Wissel de warmte af met indoor activiteiten en zet zéker een paar dagen waterplezier op de agenda.
Dubai is echt een wezenlijk andere stad dan de steden die we in Europa kennen. Om je goed voor te bereiden raden we je aan onze volledige praktische informatie over Dubai te bekijken.

Kindvriendelijke hotels in Dubai

Dubai met kinderen: hotelsWe kunnen natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken, maar het summum voor kinderen is in onze ogen Atlantis The Palm. Niet alleen omdat het hotel geweldig luxe is overigens, maar om een andere reden.

AquaVenture (het eerdergenoemde waterpark) hoort bij dit hotel. Je hoeft hierdoor geen best wel prijzige dagkaarten te kopen, maar kunt onbeperkt spetteren en van de glijbanen roetsjen. Alle dagen als je wilt!

Wil je wel naar Dubai met de kinderen, maar heb je simpelweg geen oneindig budget? Check dan eens de volgende kindvriendelijke hotels:

  • Vintage Grand Hotel is vanwege de fijne prijs-/kwaliteitsverhouding een van onze best geboekte hotels. Ondanks de gunstige prijs heeft het hotel wel vijf sterren en vind je hier voor kinderen o.a. een speeltuin en apart kinderbad. Volwassenen kunnen ontspannen in het wellnesscentrum.
  • Nog zo’n goed geboekt hotel is Aparthotel Golden Sands. Kinderen kunnen een duik nemen in het zwembad en ook het keukentje is ideaal. Zo hoef je niet elke avond met de jongste vakantiegangers op pad om een maaltijd te scoren.
  • Stad & strand met het hele gezin? Dat kan als je verblijft in Sheraton Jumeirah Beach Resort. Dit resort heeft een ligging aan het strand en nabij de Dubai Marina en de bekende boulevard The Walk. Het beschikt over meerdere restaurants, zwemgedeelte, sportfaciliteiten, wellnesscentrum, overdekt kinderbad, speeltuin en miniclub.

Hebben we jou enthousiast gemaakt voor een weekje Dubai met kinderen? Tijd om een goede deal te scoren en de koffers te pakken. En psst…. Vergeet de zonnebrandcrème niet!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *