Bucketlist bestemmingen

Waarom deze bestemmingen niet op je bucketlist mogen ontbreken

Laten we wel wezen; het klinkt fantastisch om als doel te hebben de hele wereld te zien. Maar realistisch? Nee! Wel is het handig een bucketlist te hebben van bestemmingen die je écht gezien wilt hebben. Wat ons betreft horen onderstaande bucketlist bestemmingen dan in ieders lijstje.

Overweldigend IJsland

Bucketlist bestemmingen: IJslandIJsland is avontuurlijk. IJsland is ruig. IJsland doet je de adem ontnemen. Het is simpelweg niet te vergelijken met welke andere Europese bestemming dan ook!

Hier worden watervallen afgewisseld met gletsjers en waar je de ene dag ontspant in de bekende Blue Lagoon, sta je de volgende dag met open mond te kijken naar bijzondere geisers. Of zweef je zomaar tussen twee continenten in tijdens een ijskoud duiktripje.

Hoewel je er weken rond kunt reizen, hoeft dat niet per definitie. Boek een 4-daagse stedentrip naar Reykjavik. Het is een goede uitvalsbasis om ook zonder rond te reizen veel van het eiland te kunnen zien. Een mega-budget of een overdaad aan vakantiedagen is dus niet nodig.

Onbedorven Sri Lanka

Bucketlist bestemmingen: Sri LankaSri Lanka is een van de meest opkomende winterzonbestemmingen van de laatste jaren! En dat is niet zonder reden. Want ondanks dat dit eiland aan de zuidoostkant van India klein is (even groot als Nederland en België samen), heeft het genoeg te bieden.

Het herbergt prachtige rijstvelden, bijzondere steden, zonovergoten stranden, grote theeplantages, uitgestrekte meren en mooie moskeeën. En dat zijn slechts enkele van de vele redenen waarom je dit eiland op je bucketlist moet zetten!

Wacht niet te lang overigens; wij verwachten dat Sri Lanka net zo populair zal worden als Bali en hoewel het dan nog steeds genieten geblazen is, moet je dit prachtige pareltje wel met meer mensen delen. Liever niet toch?

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees ook ons artikel Waarom Sri Lanka op jouw bucketlist hoort. Hierin gaan we uitgebreid op alle hoogtepunten in én geven we je ook nog eens goede hoteltips.

Kleurrijk Cinque Terre

Bucketlist bestemmingen: Cinque TerreIs er een mooier stukje Italië dan Cinque Terre? Wij betwijfelen het! Dit gebied, bestaande uit de dorpjes Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, pronkt namelijk niet zonder reden op elke reisgids. Het is een groot kleurenpalet!

Lange tijd wilde ik naar Cinque Terre, dat in Ligurië (net over de grens met Toscane) ligt. In mijn hoofd was het hét ultieme plaatje van Italië. Ik was alleen wel bang dat het in het echt zou tegenvallen en dat de foto’s overdreven bewerkt waren. Niets van dit alles was waar; Cinque Terre is echt zo kleurrijk.

Druk is het wel; het is een van de populairste bestemmingen van Italië. Toch is dit niet storend. Je wordt zo overdonderd door de pracht van alle huizen dat je maar omhoog en om je heen blijft kijken. De andere toeristen zie je bijna niet eens meer. En wat is er mooier dan tussen deze kleurrijke huisjes een vers visje te eten?

Je kunt Cinque Terre eenvoudig per trein bezoeken vanaf Pisa of Florence. Waag de tocht niet met de auto; de straatjes zijn nauw en er is veel te weinig parkeerplek voor alle toeristen. Koop een Cinque Terre Card en je kunt onbeperkt tussen de dorpjes heen en weer reizen.

Laidback Bali

Bucketlist bestemmingen: BaliTot een paar jaar terug was het net zo bijzonder als iemand naar Bali ging als wanneer je een tropisch Thais eiland bezocht of ging wildspotten in Afrika.

Inmiddels ligt dat wel anders; door de komst van voordeligere vluchten is Bali net zo populair geworden als bijv. Curaçao. De prijs maakt dat het voor steeds meer Nederlanders een reële optie wordt.

Voor jou ook? Vlieg dan zeker die kant op. Het Indonesische eiland is een perfecte bucketlistbestemming om een weekje tot rust te komen én kennis te maken met een andere cultuur en wonderschone natuur. De resorts zijn daarnaast volledig ingespeeld op Westerse gemakken. Het zal je – voor een fijn prijsje! – aan niets ontbreken.

Nog meer redenen nodig waarom Bali op jouw bucketlist hoort? Bekijk dan deze 8 redenen. Hier gaan we uitgebreid in op alle hoogtepunten én geven we je ook nog eens goede hoteltips.

Duizelingwekkend Dubai

Bucketlist bestemmingen: DubaiDubai is zo’n bestemming die je simpelweg één keer in je leven gezien moet hebben. Zonder dat je het gezien hebt, kun je er geen voorstelling bij maken hoe groots dit Verenigde Arabische Emiraat echt is!

Stijg naar grote hoogtes in ’s werelds hoogste gebouw, de 828 meter hoge Burj Khalifa. Ga winkelen in het grootste winkelcentrum ter wereld – de Dubai Mall – met maar liefst 1.200 winkels. Sta hoogzomer op de ski’s in de grootste overdekte skihal ter wereld. Woon de duurste fonteinshow ter wereld bij…

En ook het hoogste hotel ter wereld vind je in Dubai; het hoogste punt van JW Marriott Marquis Dubai is maar liefst 335 meter. Het hotel bestaat uit twee torens waarin ruim 1.600 kamer gevestigd zijn. En ja, dit hotel kun je bij ons gewoon voordelig boeken! Je verblijft zes dagen in dit überluxe hotel – met o.a. een breed aanbod aan bars en restaurants en een spa – voor ca. € 750,- p.p

Als het op papier al zo overweldigend (én geweldig!) klinkt dan moet je dat toch in het echt ervaren?

Meeslepend New York

Bucketlist bestemmingen: New YorkThe big apple; deze valt in dezelfde categorie als Dubai. Je moet New York gewoon een keer gezien en vooral beleefd hebben. Laat je meeslepen door het opzwepende tempo op straat en voel je als de dames uit Sex In The City of de vrienden uit Friends.

Wat je niet mag missen als je deze te gekke bucketlist bestemming voor het eerst bezoekt? Ga voor een shopsessie op Fifth Avenue, pak de boot naar het Vrijheidsbeeld, bekijk New York vanaf boven vanaf The Empire State Building, struin over de Brooklyn Bridge, breng een bezoek aan China Town, ga een middagje relaxen in Central Park en bewonder een van de nieuwste hotspots van de stad; Hudson Yards Vessel.

Park Central New York HotelMaak je stedentrip in New York compleet met een verblijf in Park Central New York Hotel. Dit hotel ligt vlakbij Central Park, beschikt over moderne en verzorgde kamers en biedt een gezellig restaurant en dito bar.

Paradijselijk Malediven

Bucketlist bestemmingen, MaledivenLuxe hotels, parelwitte stranden omgeven door palmbomen, snorkelen, tropische cocktails… Voor ons de ideale ingrediënten voor een zonovergoten, relaxte vakantie. En niet alleen voor ons; menig Nederlander heeft de Malediven op zijn of haar bucketlist staan.

De archipel, die ten zuiden van India ligt, bestaat uit ca. 12.000 eilandjes. Zo’n 200 hiervan worden bewoond en honderd eilanden zijn ‘overgenomen’ door het toerisme. Op deze eilandjes vind je niets anders dan witte stranden, een mooi resort (soms meerdere per eiland) en talloze mogelijkheden om te ontspannen.

Jouw vakantie zal in het teken staan van zonnen, snorkelen, eten & drinken (veel hotels bieden je de optie om o.b.v. all inclusive te verblijven), genieten van massages, ontdekken van de hoofdstad Male, duiken én misschien zelfs wel dolfijnen spotten.

Oppergrieks Santorini

Bucketlist bestemmingen: SantoriniKreta, Lesbos, Corfu, Rhodos, Samos, Zakynthos… ga naar een willekeurig Grieks eiland en je zult de vakantie van je leven hebben. Want allemaal staan ze garant voor mooie stranden, veel zon, helderblauw water, fijne restaurantjes met lekker eten en bijzondere stadjes. En toch is er één eiland dat er met kop en schouders bovenuit steekt (als je het mij vraagt): Santorini. Dit is op-en-top Griekenland.

Het is namelijk het eiland dat je op de meeste reisgidsen en in brochures terugvindt, juist omdat het zo ultiem Grieks is. Witte kerkjes met blauwe koepeltjes bepalen hier meer dan op welk eiland ook het straatbeeld. Het is daarnaast klein en gemoedelijk, ondanks dat Japanners hier regelmatig aanmeren tijdens hun cruise. Laat je daar echter niet door weerhouden; deze bijzondere bestemming moet je gezien hebben.

Finikia MemoriesHet mooiste stadje van Santorini is zonder twijfel Oia. Kies voor je vakantie dus een verblijf in of net buiten het plaatsje. Finikia Memories is hier favoriet! Kleinschalig, een fijne keuken én een persoonlijke service.

Heb jij je keuze al gemaakt of zet je ze gewoon allemaal op je bucketlist?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *