Bucketlist bestemmingen

Wegdromen! Dit zijn onze bucketlist bestemmingen

Werkend in de reiswereld zijn onze medewerkers stuk voor stuk fervent reizigers. We dromen dan ook dagelijks weg bij de mooiste bestemmingen en hotels. Tijd om de bucketlist bestemmingen van onze medewerkers op een rij te zetten!

Uniek Santorini

Bucketlist bestemmingen SantoriniSandra, werkzaam bij de klantenservice, zou in het voorjaar van 2020 naar Santorini gaan. Die reis werd geannuleerd door corona, maar staat nog steeds op de planning. Sandra: “Ik ben jaren geleden tijdens een studiereis kort op Santorini geweest en heb altijd het plan gehad een keer terug te gaan. Het is een fantastisch en magisch eiland.”

Waarom Sandra zo graag teruggaat? “Het uitzicht op de caldera is geweldig en uniek. Ik kan geen enkel Grieks eiland opnoemen dat een vergelijkbaar uitzicht heeft. Tel daarbij de mooie bouwstijl met witte kerkjes en blauwe kerkjes op én de zonsondergang in Oia… Om nog niet te spreken over de leuke bars en restaurants.”

Er staat ook al een hotel op haar lijst voor wanneer het weer kan, On the Rocks. Waarom juist dit hotel? “De ligging tussen Oia en Fira is ideaal wat mij betreft; vanaf hier kun je met een huurauto de rest van het eiland ontdekken. Én uiteraard speelt ook het uitzicht op de caldera mee in mijn keuze.

Veelzijdig Mauritius

Bucketlist bestemmingen: MauritiusIn juni 2020 zou contentmarketeer Marleen gaan trouwen. Door corona werden deze plannen helaas in de koelkast geschoven, net als de huwelijksreis. Waarvoor Mauritius hoog op het lijstje stond!

Marleen: “Collega Laura reisde twee jaar geleden af naar Mauritius en uit al haar verhalen kan ik maar één ding concluderen; Mauritius is enorm veelzijdig, mede door de invloeden uit alle hoeken van de wereld. Daarnaast is de natuur schitterend (check The Seven Coloured Earth) en zijn de stranden hagelwit. Kortom; de perfecte bestemming voor een luier- en ontdekvakantie. En daarmee de ideale bestemming voor onze huwelijksreis.”

Op Mauritius heb je geen gebrek aan mooie hotels. Marleen heeft al een favoriet-kandidaat voor haar huwelijksreis. “Mijn favoriet is het charmante en kleinschalige Salt of Palmar. Hier kun je rekenen op een stijlvolle inrichting, flinke dosis luxe en ligging aan een van de mooiste stranden van Mauritius.”

Fascinerend Bilbao

Bucketlist bestemmingen: BilbaoBij bucketlist bestemmingen denk je misschien vooral aan tropische oorden, maar countrymanager Anouk heeft een heel ander doel met haar bucketlist. Zij wil alle bekende Spaanse steden afstrepen.

“Madrid, Barcelona, Sevilla en mijn favoriet Valencia heb ik al in the pocket. Dat geldt niet voor Bilbao, die nu wel bovenaan mijn lijstje staat. Waarom deze stad? Waar Valencia bekend staat om de combinatie tussen moderne kunst (denk alleen al aan Ciudad de las Artes y las Ciencias) versus de oude binnenstad, kan Bilbao hier ook wat van!

In het oude stadsdeel van Bilbao, Casco Viejo, vind je o.a. oude geveltjes, smalle straten, de kathedraal van Santiago de Bilbao en – juist ja, wat iedere grote Spaanse stad heeft – een overdekte markthal. Wat niet elke Spaanse stad heeft – en dan kom ik meteen bij het mooie contrast van historisch vs. modern – is het bekende Guggenheim Museum. Een fascinerend contrast!”

Deze afwisseling in bezienswaardigheden in Bilbao en de heerlijk Spaanse hapjes en drankjes bij de vele gezellige terrasjes, maken het voor Anouk de ultieme bucketlist bestemming als het aankomt op stedentrips. Waar ze dan het liefst zou willen verblijven? “In Gran Hotel Domine Bilbao! Vanaf dit hotel heb je namelijk uitzicht op het futuristische Guggenheim Museum, hét hoogtepunt van de stad.”

Imponerend IJsland

Bucketlist bestemmingen: IJslandEen jaar of 10 geleden mocht contentmarketeer Laura al vier dagen doorbrengen op IJsland. Ze had slecht weer, maar het smaakte wél naar meer. Door andere reizen is een herhaling er nooit van gekomen, maar post-corona moet dat écht gebeuren.

Laura: “Ik herinner me nog goed hoe we met een sneeuwscooter over een gletsjer scheurden en ik me vrijer voelde dan ooit. En dat is precies het gevoel dat IJsland je geeft; vrijheid. Ook wanneer je walvissen gaat spotten op zee of aan de voet van een van de immense vulkanen staat. Om nog niet te spreken over de kracht van de geisers op de route van de Golden Circle. Imponerend!”

Waar Laura zou overnachten bij een herhaalbezoek? In Reykjavik, want dat ligt centraal voor een mooie ontdekkingstocht over (een deel van) het eiland. Laura: “Voor actieve vakanties – en dat zal dit zeker worden – boek ik graag een appartement; dat geeft net wat meer vrijheid om bijv. vroeg te ontbijten als we op pad willen gaan. Het stijlvolle en comfortabele Hotel Odinsve staat daarom hoog op mijn wensenlijstje.”

Exotisch Mexico

Bucketlist bestemmingen: MexicoPerformance marketeer Bas houdt van exotische vakanties met een avontuurlijk randje. Dat is waarom Mexico bovenaan zijn lijst met bucketlist bestemmingen staat.

Bas: “Ik ben erg geïnteresseerd in geschiedenis en zou graag nog eens de Maya-bouwwerken van dichtbij bewonderen. Daarnaast lijkt het me fantastisch om te snorkelen in een van de vele cenotes (zoetwatergrotten) in de jungle. Na al dit avontuur sluit ik graag mijn reis af met heerlijk Mexicaans eten & drinken en een paar dagen luieren aan een paradijselijk strand in Yucatán.”

Dat luieren doet Bas overigens het liefst in Mahekal Beach Resort. Waarom? “Alleen al dat zwembad; daar zie ik mezelf toch wel dobberen. En het is ook niet zonder reden dat dit hotel een 8.9 scoort onder reviewers.”

Meer bucketlist bestemmingen van onze medewerkers

  • Waar veel vakantiegangers ons kennen van ons aanbod naar Turkije, Spanje en Griekenland, hebben we meer in de aanbieding. Ook verre bestemmingen in Azië bijvoorbeeld. Julia, medewerker klantenservice, wil bijvoorbeeld heel graag naar Vietnam. Vanwege de cultuur, het goddelijke eten en natuurlijk het weer, dat een stuk aangenamer is dan in Nederland. Mocht dit jou ook trekken dan tipt Julia graag nog het luxe Green Bay Phu Quoc.
  • E-mail marketeer Isabelle gaat voor het ultieme plaatje: “Geef mij maar een ultieme relaxvakantie aan een wit strand met palmbomen. De Malediven it is voor mij!” En als Isabelle dan toch gaat, dan ook direct luxe. Daarvoor heeft ze Hurawalhi Island Resort bovenaan haar lijstje staan.
  • Als het aan financieel medewerker Patricia ligt, stapt ze op het vliegtuig naar Dubai. “Een perfecte combinatie van oost meets west, als je het mij vraagt. Oude culturen gaan hier samen met hypermoderne gebouwen.” Hoewel je in Dubai in alle luxe kunt verblijven, hoeft dit van Patricia niet per se. “Ik hecht waarde aan een centrale ligging en de vrijheid van een appartement. Ik zou daarom voor Aparthotel Golden Sands gaan.”
Wil jij ook dagelijks wegdromen bij de mooiste bestemmingen en hotels? We zoeken nog collega’s Check snel onze vacaturesite.

Welke bucketlist bestemmingen staan er op jouw lijstje?

Fotografie: Melanie Lemahieu / Shutterstock.com (Bilbao)

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *