Redenen Seychellen

6 redenen waarom de Seychellen op jouw bucketlist moet staan

Wie denkt dat je bij ons alleen terecht kan voor vakanties naar Turkije, Spanje en Griekenland, kan nog wel eens flink verrast worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie naar de Seychellen? Hebben we ook! En we geven je zes redenen om nu een reis naar dit paradijs te boeken.

Seychellen in het kort

De Seychellen is een eilandengroep tussen Afrika en Azië, bestaande uit maar liefst 115 eilanden. Het ligt midden in de Indische Oceaan en de eilandjes beschikken stuk voor stuk over parelwitte stranden en een rijke flora en fauna. Reis per boot of watervliegtuigje af naar het eiland van jouw keuze en beleef je droomvakantie.

Waarom een droomvakantie? We geven je zes redenen om naar de Seychellen te gaan en je hebt het droombeeld meteen te pakken. Waarschijnlijk wil je direct jouw spaarrekening plunderen… Sorry alvast!

1. Wat is een droomvakantie zonder stranden?

Aan stranden geen gebrek op de Seychellen. Het grootste eiland – Mahé, dat qua oppervlakte te vergelijken is met Texel – herbergt ruim 60 prachtige stranden. En dan heb je nog 114 kleinere eilandjes te gaan…

Op Praslin, een van de eilandjes in ons aanbod, vind je bijv. het prachtige Anse Lazio. Denk je even in; hagelwit zand, water zo helder als je zelden ziet en prachtige rotsformaties. Je vindt het eiland in het noorden en zal hem wel moeten delen, het is een populaire spot. Verspreid over Praslin vind je overigens meer prachtige stranden!

Extra pluspunt: je kan het hele jaar aan deze stranden relaxen. Want op de Seychellen is het altijd rond de 30 °C, hooguit een paar dagen meer of minder. Regen is er wel meer in bepaalde maanden, maar nooit zoveel dat het de hele dag aanhoudt. Ideaal!

Niet alleen de stranden zijn geweldig mooi, dit geldt ook voor de onderwaterwereld. Er worden ter plaatse duikexcursies geboden en sommige hotels hebben een eigen duikschool.
Redenen Seychellen - Strand

2. Natuur, natuur & nog eens natuur

Strand is niet de enige vorm van natuur die je vindt op de Seychellen. Neem alleen al de mogelijkheden op Mahé. Op dit grootste eiland vind je Nationaal Park Morne, dat zo’n 20% van het eilandoppervlakte beslaat. Je vindt hier o.a. de hoogste piek van de archipel, met een hoogte van ca. 1.000 meter.

Voor de noordoostkust van Mahé ligt Sainte Anne Marine Nationaal Park, een verzameling van zes eilandjes. Het werd in 1973 geopend om de lokale flora en fauna te beschermen. Dat dat goed gelukt is, zal je merken wanneer je hier voet aan wal zet. De eilandjes zijn o.a. de broedplaats van veel zeevogels.

En wist je dat je op de Seychellen oog in oog kan komen te staan met reuzenschildpadden? Ze kunnen tot 300 kilo wegen en hun schild kan 120 cm lang worden. Om je enig idee van de grootte te geven… Op maar weinig plekken ter wereld tref je ze groter aan!

Redenen Seychellen bucketlist: Carana Beach Hotel Persoonlijke service staat voorop in Carana Beach Hotel, in het noorden van de Seychellen! Het boutique hotel beschikt daarnaast over een prachtige ligging direct aan het strand, mooi zwembad, fijn à la carte restaurant en een cocktailbar.

3. Indrukwekkend: de grootste zaden ter wereld

Over unieke flora en fauna gesproken; wat dacht je van bomen met de grootste zaden van de hele wereld? Aan de Coco de Mer bomen groeien vruchten die ook wel zeekokosnoten worden genoemd. In deze vruchten vind je de grootste zaden ter wereld.

Ook de vrucht zelf is geen kleintje: deze kan een doorsnede van 40-50 cm bereiken en een gewicht van 15-30 kilo. Het rijpen duurt ook redelijk lang, zo’n zes tot zeven jaar. Waar je deze bijzondere zeekokosnoten vindt? In de Vallée de Mai Nature Reserve op Praslin, waar zo’n 6.000 bomen staan.

Redenen Seychellen - Zeekokosnoten

4. Het is een laagdrempelige bestemming

Niet bekend onder Nederlanders, betekent in dit geval zeker niet bemind. Uit alle windstreken trekken toeristen naar de tropische eilandengroep. Dit heeft o.a. gezorgd voor een goede infrastructuur met geplaveide wegen. En de inwoners spreken veelal Engels.

5. Het is niet zo duur als je denkt

Denk je bij de Seychellen aan een peperdure huwelijksreisbestemming of hotels die alleen betaalbaar zijn voor leden van de internationale jetset? Mis!

Vakanties naar de Seychellen worden – net zoals die naar de Malediven en Mauritius – steeds bereikbaarder. Je zal er wél iets meer voor moeten sparen dan voor een vakantie in Spanje, maar dan krijg je ook wat.

Een tip van onze kant om zo goedkoop mogelijk af te reizen naar de Seychellen? Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino is – als je het vergelijkt met de duurste resorts – een relatief eenvoudig complex. Maar oh, wat is het hier genieten met dank aan de relaxte vibe, fijne cocktails en het zwembad.

6. Mahé is om verliefd op te worden

We noemden hem al eerder; Mahé, het grootste eiland van de Seychellen. Naast een prachtige flora en fauna kan je hier ook opgaan in het stadsleven. En wel in de levendige hoofdstad Victoria.

Hier komen de verse geuren en kleuren je tegemoet op de dagelijkse markt, de Sir Selwyn Clarke Market. Verse vis, groenten en fruit worden door lokale handelaren gesleten aan de inwoners, die er vervolgens een typisch Creoolse maaltijd mee bereiden.

Ook kan je in de stad diverse tempels en musea bezoeken. Waaronder het museum voor natuurgeschiedenis en het Seychellen Nationaal Museum, dat al in 1964 werd opgericht. Hier maak je o.a. kennis met de slavernijgeschiedenis van het eiland.

Redenen Seychellen bucketlist: Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa Even sparen, want in dit hotel wil je écht verblijven! Het 100 jaar oude Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa was de inspiratie voor een van de Bond-films en je lijkt daar zelf ook zo uit een 007-verhaal te stappen. You’ve a license to chill!
Redenen Seychellen - Mahé

Dit zijn de zes belangrijkste redenen waarom de Seychellen op jouw bucketlist moet staan. De rest moet je zelf ontdekken tijdens een vakantie in dit paradijs!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *