Theme background
Welkom in het paradijs!
Prachtige stranden & uniek natuurschoon
Trek de bossen in
Ontdek de schitterende onderwaterwereld

Welkom op de Seychellen

Waar denk jij aan bij de Seychellen? Juist, een paradijselijke omgeving vol palmbomen, hagelwitte stranden en helderblauw water. Of zonnen en relaxen het enige is wat je tijdens je vakantie op de Seychellen kunt doen? Zeker niet!

Rond 1500 ontdekte zeeman Vasco da Gama de Seychellen, een eilandengroep in de Indische Oceaan, ten noorden van Madagaskar. De Seychellen telt meer dan 115 eilanden, waarvan minder dan één derde bewoond wordt. Het hoofdeiland is Mahé, dit eiland is ongeveer even groot als Texel.

Ondanks de 115 eilanden is de Seychellen één van de kleinste landen van de wereld. Maar de prachtige stranden en de unieke flora en fauna zorgen ervoor dat veel mensen kiezen voor een vakantie op de Seychellen.

Eilandhoppen tijdens een vakantie op de Seychellen

Sommige eilanden die bij de Seychellen horen, zijn alleen via de lucht te bereiken. Echter gaat er tussen het hoofdeiland Mahé en Praslin een veerdienst, deze brengt je naar de overkant binnen een uur. Over de twee eilanden zelf rijden genoeg bussen om je op het eiland zelf te verplaatsen.

Wil je tijdens je vakantie op de Seychellen even ontsnappen aan het toerisme en een rustig eiland ontdekken? Ga dan naar Bird Island, hier leven veel verschillende vogelsoorten en landschildpadden.

Ga snorkelen of duiken

De paradijselijke omgeving van de Seychellen maakt het een walhalla voor snorkel- en/of duikliefhebbers. Bij werkelijk alle eilanden is de onderwaterwereld prachtig! Je kunt hier bijv. prachtig koraal en mooie vissen spotten.

Vanuit Mahé kun je een duik- of snorkelexcursie boeken, deze brengt je naar een mooie en rustige duikspot, waar je kunt genieten van de prachtige zee. Ook is het mogelijk om je duikbrevet te halen bij één van de duikscholen op de eilanden. Voor de echte duikers onder ons: het is mogelijk om hier walvishaaien te spotten! Naast snorkelen en duiken kun je ook andere watersporten beoefenen, denk aan (wind)surfen.

De groene kant van de Seychellen

Als je denkt dat je op de Seychellen alleen maar strand en zee kunt vinden, dan heb je het mis. Tijdens een vakantie op de Seychellen moet je zeker een bezoek brengen aan de prachtige groene bossen. Er zijn op de eilanden verschillende natuurreservaten opgericht, ter bescherming van de natuur.

Op Mahé vind je het Morne Seychellois National Park, waar je verschillende wandelpaden kunt volgen. Voor de grootste kokosnoten ter wereld moet je op Praslin zijn. In de Vallée de Mai groeit de Coco-de-mer, welke bekend staat om het geven van de grootste kokosnoten.

Het is moeilijk om de schoonheid van dit bijzondere land in woorden te omschrijven, hiervoor moet je toch echt zelf naar het land afreizen. Zoek een hotel uit en ga op vakantie naar de Seychellen! Je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

6 redenen waarom de Seychellen op jouw bucketlist moet staan

Vul die bucketlist maar aan! We geven je namelijk zes goede redenen waarom de Seychellen hier aan toegevoegd moet worden. Ga je mee naar het paradijs?

Weer & klimaat

 • JAN
  29max
  5 uur
  17 dgn
  29
 • FEB
  29max
  6 uur
  13 dgn
  31
 • MRT
  30max
  7 uur
  14 dgn
  30
 • APR
  30max
  8 uur
  15 dgn
  31
 • MEI
  31max
  8 uur
  14 dgn
  31
 • JUN
  30max
  8 uur
  16 dgn
  29
 • JUL
  27max
  7 uur
  15 dgn
  27
 • AUG
  28max
  8 uur
  15 dgn
  27
 • SEP
  28max
  8 uur
  13 dgn
  29
 • OKT
  29max
  7 uur
  13 dgn
  29
 • NOV
  29max
  7 uur
  16 dgn
  29
 • DEC
  29max
  6 uur
  20 dgn
  30
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder