Autovakantie Spanje

Met de auto naar Spanje? Dit zijn dé populairste badplaatsen van 2017

Spaanse badplaatsen bieden een fijne mix van zon, zee, cultuur en sportmogelijkheden. En wist je dat je veel van deze plaatsen goed per auto kunt bereiken? Pak je koffer, laad de auto in en rijd naar één van deze bestemmingen om van een onbezorgde vakantie onder de Spaanse zon te genieten!

L’Estartit

Autovakantie Spanje, L'EstartitDe badplaats L’Estartit ligt aan de levendige Costa Brava. In dit voormalig vissersdorp is genoeg te beleven voor zowel jong als oud. Aan het kilometerslange zandstrand kun je uitgebreid genieten van de Spaanse zon en een verkoelende duik nemen in zee.

Meer zin in iets actiefs? Dan kun je er o.a. paardrijden, snorkelen of windsurfen. En door de vaak aanwezige wind is L’Estartit een geliefde bestemming onder zeilliefhebbers. Wie de badplaats wilt bekijken vanaf een zeilboot, kan er één huren of meegaan op een excursie. Een aanrader om naartoe te varen zijn de nabijgelegen Medes-eilanden. Dit gebied bestaat uit zeven eilanden, die over een schitterende natuur beschikken. Niet alleen boven, maar ook onder water kijk je je ogen uit. Een bezoek aan dit natuurreservaat zal je niet snel vergeten!

Autovakantie Spanje, Appartementen Sa Gavina Medes & Gaudi Wil je vlakbij het strand van L’Estartit verblijven? Ga dan naar Appartementen Sa Gavina Medes & Gaudi. Je hebt hier o.a. de beschikking over een zwembad, kinderbad en een waterglijbaantje.

Calella

Autovakantie Spanje, CalellaOp zoek naar een bestemming die niet overspoeld wordt door toeristen? Dan is de badplaats Calella aan de Costa Barcelona een fijne plek om vakantie te vieren. Kom tot rust op het ruime zandstrand, waar je door de aanwezigheid van vele strandtenten de hele dag door kunt vertoeven. Voor kinderen worden er (in de zomermaanden) diverse activiteiten georganiseerd en ook is het strand dé plek om watersporten te beoefenen.

Calella bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. In het oude gedeelte kun je winkelen in smalle straatjes en tapas eten in één van de vele restaurantjes. Cultuur snuiven kan in de Santa Maria kerk en het historische Casa del Salvadors. Zin in een avondje stappen? In het nieuwe deel van Calella vind je de meeste uitgaansgelegenheden.

Vanuit Calella kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar de bruisende stad Barcelona. Pak de auto om binnen ca. 50 minuten in het centrum van de stad te staan. Aanraders om te bezoeken zijn o.a. de kerk Sagrada Família, het betoverende Park Güell en de hoofdstraat Las Ramblas.

Autovakantie Spanje, Hotel Kaktus PlayaMiddenin het centrum van Calella ligt Hotel Kaktus Playa. Kom in het hotel tot rust in wellnesscentrum, plons in het zwembad of houd je conditie bij door gebruik te maken van fitnessfaciliteiten. Extra fijn: je kunt hier verblijven o.b.v. all inclusive!

Tossa de Mar

Autovakantie Spanje, Tossa de MarEen pareltje aan de Costa Brava is de badplaats Tossa de Mar. Zowel zonaanbidders als cultuurliefhebbers kunnen hier genieten van een fijne vakantie. Met een ruime keus aan zandstranden weet je zeker dat je een zonnig plekje vindt om te genieten van de Spaanse zon. Met name aan het strand Platja De Mar Menuda is het prettig vertoeven voor gezinnen. Door de aanwezige speeltuin en duikmogelijkheden zullen jullie je hier niet vervelen.

Bezoek in Tossa de Mar zeker het historisch centrum, dat ook wel Villa Vella wordt genoemd. Deze ligt op een heuveltop, dus vergeet je sneakers niet. Je vindt hier o.a. oude stadsmuren en wachttorens. Ook kun je een vuurtoren beklimmen, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de kust.

Autovakantie Spanje, Gran Hotel ReymarIn Gran Hotel Reymar ben je van alle gemakken voorzien. Maak gratis gebruik van WiFi, neem een duik in de jacuzzi of lef je uit in het fitnesscentrum. Door de ligging direct aan zee kun je optimaal genieten van de Spaanse zon!

Sitges

Autovakantie Spanje, SitgesIn Sitges, een badplaats aan de Costa Barcelona, vind je maar liefst 17 verschillende stranden met elk een eigen karakter. Families kunnen andere gezinnen treffen op het La Fragata strand en sporters kunnen zich uitleven op Platja Anquines, waar ze o.a. kunnen kajakken en paddle surfen.

Wil je behalve zonnen ook cultuur snuiven? Ga dan naar het historisch centrum van Sitges. In dit kleine centrum kun je o.a. middeleeuwse kasteeltjes, schitterende tuinen en de kerk Sant Bartomeu y Santa Tecla bezoeken. Genoeg te zien!

Houd jij zo nu en dan van een glaasje Bacardi? Dan zit je goed in Sitges! Je kunt er namelijk het Bacardi Museum bezoeken. De oprichter van het merk, Facundo Bacardi, is geboren in deze plaats. Dat is nog eens een cultureel uitje met een lekker smaakje!

Autovakantie Spanje, Hotel Dolce SitgesGeniet in Hotel Dolce Sitges van een panoramisch uitzicht over de omgeving. Kom tot rust in het wellnesscentrum, speel een potje minigolf en houd het thuisfront op de hoogte door gebruik te maken van gratis WiFi.

Platja d’Aro

Autovakantie Spanje, Platja d'AroWil je verblijven in een rustige badplaats aan de Costa Brava? Dan is Platja d’Aro een goede keus voor jouw volgende vakantie. Met een strand waar je zowel kunt relaxen als watersporten kunt beoefenen, is vervelen geen optie. Ben jij een golfliefhebber? Ga dan naar de nabijgelegen golfbaan, Club Golf d’Aro Mas Nou, die Of huur een fiets om de omgeving van Platja d’Aro te verkennen.

In Platja d’Aro vind je veel terrasjes en restaurants. Kom hier in Spaanse sferen door tapas en streekgerechten te proeven. ’s Avonds is er ook genoeg te beleven in de badplaats! Je kunt de hele nacht dansen in de discotheken en regelmatig genieten van live muziek.

Autovakantie Spanje, Alegria Nautic Park & SpaIn Alegria Style Nautic Park & Spa verblijf je op loopafstand van het strand, kun je verkoeling zoeken in het zwembad en gratis gebruik maken van WiFi. Je komt niets te kort tijdens je vakantie!

Enthousiast geworden en zie je een autovakantie naar Spanje wel zitten? Al deze badplaatsen liggen op ca. 1.500 km vanaf Utrecht. Wil je nog meer keuze uit hotels? Bekijk dan ons volledige aanbod. Fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *