Winterzon Egypte

Winterzon in Egypte; 7 redenen om die vakantie te boeken

Er zijn maar weinig bestemmingen waar je met zo’n korte vliegtijd zoveel zon vindt. Welkom in Egypte, het land dat niet zonder reden een van de populairste winterzonbestemmingen is. Wil jij de winterzon in Egypte opzoeken? We geven je 7 goede redenen om die vakantie te boeken!

1. Zes uur en je bent in een zonovergoten oord

Denk je aan winterzon, dan denk je aan de Caraïben. Of aan Azië. Vluchten van minimaal negen uur liggen dan in het verschiet. En dat is helemaal niet nodig! Een rechtstreekse vlucht naar een van de Egyptische badplaatsen duurt (zonder tussenlanding) slechts zes uur. Ideaal!

2. Tropische temperaturen

Minder lang vliegen en toch zulk goed weer, hoe kan dat? Heel simpel! Hoe dichterbij de evenaar, hoe warmer het is. En wat dat betreft ligt Egypte zuidelijk genoeg.

Overigens net zo zuidelijk als de Canarische Eilanden, maar – lang leve het woestijnklimaat! – je kunt er wel rekenen op hogere (gevoels)temperaturen. Je krijgt er in de winter te maken met temperaturen tussen de 21 en 30 °C.

Winterzon Egypte - temperaturen

3. Strand in overvloed

Wat is een winterzonvakantie in Egypte zonder strand? Niets! Gelukkig is dat ook niet het geval; je vindt in het Afrikaanse land stranden in overvloed. Een klein voorbeeld: alleen al de kustlijn van Hurghada strekt zich uit over 38 kilometer. Compleet gevuld met strand, strand en nog een strand. Als je daar geen plekje kunt vinden…

4. Luxe voor weinig

Is het tijd om jezelf te trakteren op een luxe vakantie? Egypte biedt – samen met Turkije – het meeste waar voor jouw geld. Betaalbare vier- en vijfsterren hotels zijn hier aan de orde van de dag. En dan bieden ze vaak ook nog eens de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Do we need to say more?

Om je op weg te helpen, hebben we een aantal van onze toppers voor je op een rij gezet:

  • Een van onze all time toppers is Sentido Mamlouk Palace Resort. Beoordeeld met een ruime 9 met dank aan het hoge serviceniveau en de uitgebreide all inclusive formule. En dan krijg je ook nog eens diverse zwembaden, glijbanen, talloze sportfaciliteiten en riante kamers op de koop toe!
  • In de kerstvakantie sunsnacken met de kids? Met een vakantie in Titanic Resort & Aqua Park scoor je punten. Waarom? Met dank aan meerdere glijbanen, een wildwaterrivier en golfslagbad is het één groot waterparadijs.
  • Juist zonder kindergeschater en -geschreeuw verblijven? Cook’s Club El Gouna is een populair en hip adults only hotel in El Gouna. Je relaxt hier bij het zwembad met fijne deuntjes van een dj, drinkt overheerlijke signature cocktails, kunt diverse (water)sporten beoefenen en smult van wereldkeukens in het restaurant.

Winterzon Egypte - Cook's Club El Gouna

Collega’s Marleen & Laura mochten Cook’s Club El Gouna testen en schreven er een uitgebreide blog over.

Bekijk meer mooie hotels in Egypte

5. Je kunt er écht meer dan alleen sunsnacken

Egypte heeft met een groot vooroordeel te kampen; ze hebben een imago dat je er echt alleen kunt zonnen en dat het resort verlaten eigenlijk geen aanrader is. Laten we dat direct even de wereld uit helpen. Tijdens jouw winterzonvakantie in Egypte kun je écht genoeg ondernemen!

Je kunt prima een taxi pakken en je naar het centrum van jouw badplaats laten rijden. Een goede manier om kennis te maken met de lokale cultuur en keuken.

Daarnaast worden er talloze excursies aangeboden. Trek met een jeep de woestijn in, genieten onder de sterren van een diner bij de bedoeïenen of reis – als je in Hurghada verblijft – een dagje af naar Paradise Island.

Winterzon Egypte - excursies

Lees meer over de excursiemogelijkheden rond de Rode Zee

6. De mooiste onderwaterwereld ter wereld

De kenners zijn het er over eens; in Egypte vind je een prachtige onderwaterwereld, vaak bestempeld als één van de mooiste ter wereld. Met name het Rode Zee-gebied beschikt over prachtige riffen, bijzondere vissoorten en wrakken. Een walhalla voor duikliefhebbers! En al snorkelend vanaf het strand van jouw hotel is er vaak ook veel te bewonderen.

Verblijf jij in Hurghada en wil je kennismaken met de mooiste duikspots? Peter, eigenaar van de duikschool Voodoo Divers, vertelt je alles over zijn favoriete plekken.

7. Keuze uit meerdere badplaatsen voor winterzon in Egypte

Hurghada kwam al enkele keren ter sprake; het is zonder twijfel de meest populaire badplaats voor een winterzonvakantie in Egypte. Nadat men hier in de jaren 60 de onderwaterwereld ontdekte, is het toerisme hard gegroeid. Luxe hotels werden er uit de grond gestampt en naast een oude centrum kwam er een nieuw centrum. Een veelzijdige badplaats met alles bij de hand!

Welke opties er nog meer zijn:

  • Marsa Alam behoort sinds ruim tien jaar tot een van de toppers in Egypte. Dit komt o.a. door de opening van een eigen vliegveld aan het begin van de 20e eeuw. Hierdoor ben je nog sneller bij jouw hotel! En de stranden zijn er prachtig. Vooral het Abu Dabbab strand is een fijne plek om te vertoeven.
  • Sharm el Sheikh heeft het de laatste jaren – door problemen op de luchthaven en met vliegtuigen die daarvandaan vertrokken – behoorlijk zwaar gehad. Maar de inwoners hebben zich herpakt en de vraag naar de badplaats neemt weer toe. Terecht! De badplaats wordt ook wel de Parel van de Sinaï genoemd en dat is niet zonder reden. Cultuur is binnen handbereik met diverse bezienswaardigheden en luxe staat hier hoog in het vaandel.
  • El Gouna werd eind vorige eeuw ontdekt door Europese reizigers en werd al snel bestempeld als het Venetië van Egypte, door de verschillende kleine eilandjes. Waan je in een sprookjeswereld als je vanuit je hotel uitkijkt op de helderblauwe lagunes en de rode bergen. We’re in!

Winterzon Egypte - El Gouna

Lees meer over de badplaatsen in Egypte

Wat is voor jou een reden om de winterzon in Egypte op te zoeken?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *