Cook's Club El Gouna

Hotel getest! Cook’s Club El Gouna in Egypte

Een relaxte sfeer, oriëntaalse invloeden & een stijlvolle inrichting; dat is Cook’s Club El Gouna – dat in de gelijknamige Egyptische badplaats El Gouna ligt – in het kort. Het hotel opende begin deze maand haar deuren en collega’s Laura & Marleen mochten er een paar nachtjes verblijven om het hotel voor jou te testen.

Wat kun je verwachten van een Cook’s Club hotel?

Cook's Club El Gouna: cocktailsDe Cook’s Club Hotels staan voor vakanties voor een nieuwe generatie. Wat dat betekent? Bijvoorbeeld geen massale all inclusive restaurants, maar een Cantina met foodstations waar je zelf kunt bestellen wat je lekker vindt. Zo kies je de ene dag – lekker healthy – voor een salade en de volgende dag smul je van een goede burger.

Naast goed eten spelen de to die for cocktails – ontworpen door mixologist David Wiedemann – een belangrijke rol. Deze cocktails drink je bij de Captain Cook Bar of aan de rand van het zwembad; luisterend naar fijne tunes van een dj.

Hier bovenop kun je er ook nog eens rekenen op een oogstrelend design. De kamers zijn luxe, maar toch minimalistisch ingericht. Een beetje een urban vibe, of – zoals ze het zelf noemen – ‘luxury without bling-bling’. En geloof ons; je zou willen dat jouw huis er zo uitzag!

Het gezellige middelpunt van Cook’s Club El Gouna

Cook's Club El Gouna: zwembadIn elke van de Cook’s Club hotels – en zo ook in Cook’s Club El Gouna – is het zwembad het middelpunt van het hotel.

En dat is ook niet zo gek; de bedjes, mét dikke kussens waar handdoeken al voor je klaar liggen, nodigen uit voor een flinke relaxsessie. In de zon, of naar keuze onder een van de charmante rieten parasolletjes. Daarnaast liggen er verspreid rondom het zwembad comfortabele zitzakken.

’s Middags is het tijd voor fijne tunes van een dj. Verwacht geen keiharde dancemuziek, maar chille beachclub deuntjes. Vakantiegangers komen dan ook graag samen bij het zwembad om te genieten van zon, muziek & goed gezelschap.

Als je wilt afkoelen, kun je overigens niet alleen in het zwembad terecht; het hotel beschikt ook over een klein privéstrand aan de lagune. Wil je wat meer strand tot je beschikking? Als gast van Cook’s Club El Gouna mag je gebruikmaken van een special stuk strand op Zeytouna Beach, één van de bekendste stranden van El Gouna.

Extra bonuspunten voor dit hotel vanwege het feit dat het hele jaar geopend is. Met dank aan het zonovergoten klimaat van Egypte kun je hier ook in de winter flink wat vitamine D opdoen!

Fingerlicking food!

Cook's Club El Gouna: ontbijtEen van de belangrijkste ingrediënten van een verblijf in Cook’s Club El Gouna is het eten. Je kunt hier verblijven o.b.v. logies & ontbijt, halfpension of all inclusive.

Voor welke optie je ook kiest; iedere ochtend staat er in ieder geval een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar met o.a. vers brood en fruit, ontbijtgranen, smoothies, eieren, pannenkoeken en lokale producten als vijgen en dadels. Ook als je graag voor een typisch Engels ontbijt gaat – met o.a. bonen, toast en worst – kom je volledig aan je trekken.

Bij de verschillende foodstations kun je voor lunch en diner street food-achtige gerechten bestellen. Zo kun je o.a. kiezen uit sandwiches, burgers, salades en pizza’s. Daarnaast staan er ook Oosterse gerechten op het menu, waaronder lamsköfte en pittige kip.

De salade met rode quinoa, mango, avocado en nog veel meer lekkers is een echte aanrader.

Drink nog een afzakkertje aan de Captain Cook Bar waar heerlijke cocktails op het menu staan. Probeer zeker eens de Summer Cooler met witte chocolade en watermeloen!

Stijlvolle kamers

Cook's Club El Gouna: kamersDe kamers van Cook’s Club El Gouna vormen een comfortabel én stijlvol rustpunt tijdens jouw vakantie. Plof op de heerlijke bedden om een boekje te lezen of voor een goede nachtrust.

De inrichting laat zich het best omschrijven als urban chique. Beton wordt afgewisseld met hout en staal wordt gemixt met linnen. Een hele fijne combinatie als je het ons vraagt.

Op welke faciliteiten je kunt rekenen? Een kluisje, koffie- en theefaciliteiten, opbergruimte, airco (wel zo fijn tijdens de warme Egyptische zomers) en een badkamer met toilet en douche en toiletartikelen en een aparte wastafel. Sommige kamers beschikken over een klein balkonnetje en de kamers zijn naar keuze te boeken met zwembad-/lagunezicht of met landzicht.

Overigens vind je de urban chique-stijl die de kamers zo typeert ook terug in de rest van het hotel, waaronder de receptie en de bar. Met een oriëntaals tintje, waardoor je je haast in een sprookje van 1.001 nacht waant.

De omgeving van Cook’s Club El Gouna

Cook's Club El Gouna: downtownAlle Cook’s Club Hotels liggen in the heart of the action, wat betekent dat de omgeving allerminst saai te noemen is. In de buurt van Cook’s Club El Gouna zijn dan ook diverse restaurantjes en bars te vinden. Ga hier voor o.a. naar Downtown El Gouna of naar de Marina.

Meer van de omgeving zien? Vanuit Cook’s Club El Gouna kun je op een supboard of waterfiets stappen om El Gouna vanaf de lagune te bekijken. Ook leuk en minder intensief; ga voor een boottocht of bestel via de receptie een tuktuk en spot de mooiste street art.

Liever georganiseerd op pad? Boek een excursie en ga de woestijn in om bij de bedoeïenen te dineren en naar de sterrenhemel te kijken. El Gouna is daarnaast een perfecte uitvalsbasis voor kitesurfers; dankzij de gunstige wind zie je deze watersporters dan ook in groten getale. De omgeving te paard ontdekken? Vraag naar de mogelijkheden voor een paardrijtocht bij zonsopgang.

Zin om een avondje buiten de deur te eten? Aan de overkant van de lagune waar Cook’s Club El Gouna aan ligt, vind je het kleurrijke restaurantje Pasta e Basta. Je komt hier gemakkelijk via het trekpontje.

Lijkt het jou wel wat om in Cook’s Club El Gouna vakantie te vieren? Check dan snel de actuele prijzen.

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *