Winterse steden Praag

Winterse steden om verliefd op te worden

De winter is koud & donker. Maar belangrijk; het is ook zeker romantisch & sfeervol. Bezoek deze winterse steden en je zult verliefd terugkomen. En extra fijn; in de winter is een stedentrip vaak een stuk voordeliger.

Onze vier favorieten winterse steden uitgelicht

In de winter ‘vluchten’ we massaal naar de kerstmarkten in Duitsland. Geweldig, dat moeten we beamen. Maar ook de onderstaande steden zijn extra bijzonder in de winter. De kou negeren we, de donkere dagen geven extra sfeer en de vele lichtjes zorgen voor een romantische sfeer. Doen dus!

1. New York

Winterse steden New YorkDe stad der winterse steden: New York. Niet alleen vanwege de vrolijk verlichte etalages van de grote warenhuizen, die volgestouwd zijn met kerstcadeautjes. Maar wat dacht je van schaatsen in Central Park of bij Rockefeller Center, waar je zich hebt op een mega-kerstboom?

En het mag op het dak van The Empire State Building dan wel een stukje kouder zijn dan in de zomer, tijdens een winterse stedentrip zijn de wachtrijen bij deze en veel andere New Yorkse bezienswaardigheden een stuk korter.

Sneeuwt het als jij in New York bent? Hoe leuk is het om samen een sneeuwpop te maken in Central Park. Dat gaan jullie nooit meer vergeten. En als het je buiten te koud wordt, zoek je gewoon de warmte van binnen op. Wij zetten eerder de leukste restaurantjes van de stad op een rijtje. Ook leuk; bezoek een musical op Broadway.

Winterse steden: Park Central New York Hotel, New YorkWissel winters Central Park af met de levendigheid op Times Square en (kerst)inkopen doen aan Fifth Avenue tijdens een verblijf in Park Central New York Hotel. Al deze hotspots liggen namelijk op loopafstand van het hotel.

2. Praag

Winterse steden PraagWaarom je een stedentrip Praag in de winter moet maken? Onder meer vanwege de kerstmarkt die op het Stadsplein opduikt in november en december en waar je zalige glühwein (svarene vino) of hete punch (punč) kunt drinken. Ook leuk: ga ’s avonds schaatsen naast het Estates Theater.

Praag ademt in de wintermaanden een mystieke sfeer. De witte ‘nevel’ die met grote regelmaat aanwezig is, geeft de stad net dat beetje extra. En mocht er sneeuw liggen dan heb je vanuit de Praagse burcht een prachtig uitzicht over de stad. En je kunt de Karelsbrug overlopen zonder dat je over mensen struikelt. Hoe fijn!

Zorg ervoor dat jij je warm aankleedt en maak af en toe een pitstop bij een van de vele leuke restaurantjes of bars in Praag. Van een kopje koffie, thee of warme chocolademelk word je vanzelf weer warm. Wij tippen je het ieniemienie Café No. 3 waar ze trouwens ook huisgemaakte pannenkoeken serveren. Kies jij voor een 4-daagse stedentrip in Praag? Collega Marleen schreef een handige reisgids voor je.

Winterse steden: Hotel Rott PraagHet is haast onmogelijk om een hotel in Praag te vinden dat centraler ligt dan Hotel Rott. Binnen 2 minuten sta jij op het Oude Stadsplein. De knusse inrichting zorgt daarnaast voor een huiselijk gevoel.

3. Wenen

Winterse steden Wenen Voor een überromantische stedentrip reis je af naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Je bent gewaarschuwd: de winters kunnen verschrikkelijk koud zijn in Oostenrijk. Maar is dat geen goed excuus om je op te warmen met een apfelstrudel en een Pharisäer-koffiespecialiteit? Of glühwein op een van de vele kerstmarktjes?

Wenen staat bomvol romantische paleizen, historische gebouwen, culturele musea en uiteraard kun je ook niet om een theaterbezoek of een operavoorstelling heen. Zo heb je na een lange dag slenteren door de gezellige straatjes ook de mogelijkheid om binnen op temperatuur te komen.

In Wenen waan je je in de wereld van Sissi. Neem hiervoor een kijkje bij Schloss Schönbrunn; het zomerverblijf van Franz Joseph en zijn Sissi. Sinds 1996 staat dit kasteel  – met meer dan 1.400 vertrekken – op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast mag een bezoekje aan Hofbürg ook niet ontbreken. Het gebouw wordt – niet zonder reden – ook wel het witte paleis van Wenen genoemd en herbergt o.a. het Sissi Museum.

Winterse steden: Hotel Daniel Vienna, Wenen (Oostenrijk)Een van de hipste hotels van Wenen is zonder twijfel Hotel Daniel Vienna. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht (naar wens met hangmat!) en in de bakkerij leg jij ’s ochtends een goede bodem voor een dagje sightseeing.

4. Londen

Winterse steden Londen“Londen kan altijd!” Eens, maar in de wintermaanden heeft de Engelse hoofdstad nog net iets meer charme. Slenter door de rijkelijk versierde straatjes rondom Oxford Street of de kraampjes in Camden Town. En Hyde Park is sprookjesachtig als het gesneeuwd heeft.

Voor het mooiste uitzicht over winters (en hopelijk wit) Londen heb je natuurlijk tijdens een ritje in de London Eye. Voor de tofste kerstcadeautjes of een oud & nieuw-outfit zal je zonder twijfel slagen in een van de grote warenhuizen.

Tijd om even op te warmen? Plan extra vaak tea time in. De Britten zijn dol op dit moment aan het einde van de middag waarbij er niet alleen een grote pot thee, maar ook allerlei lekkers op tafel komt.

Novotel Londen WestHet stijlvolle Novotel Londen West ligt op slechts enkele minuten van drie van de belangrijkste Londense metrolijnen en is daardoor de perfecte uitvalbasis. Het hotel biedt ruime kamers, een fitnessruimte en een chique loungebar.

En natuurlijk zouden we nog even door kunnen gaan; winterse steden genoeg. Wat dacht je van Berlijn, Antwerpen en Krakau? Bekijk ons volledige stedentrip-aanbod en maak je keuze!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *