Beste restaurants in New York

New York voor foodies! Restaurants waar je écht even moet gaan proeven

Als foodie ben je aan het goede adres in New York; elke dag worden er nieuwe restaurants geopend en foodtrends die hier ontstaan, vliegen uiteindelijk de hele wereld over. Fantastisch, maar ook met één groot nadeel. Want hoe kan je uit al deze restaurants kiezen als je in New York bent? Simpel! Gewoon deze van je lijstje afvinken.

Burgers in the big apple

Wat is een verblijf in New York zonder een goede burger? Bij JG Melon is het elke dag burgertijd. Volgens locals worden hier de beste burgers van New York geserveerd. Ook fijn; tussen 17.00 en 19.00 uur eet je er extra voordelig met dank aan Happy Hour.
Adres: 89 MacDougal Street (Greenwich Village) en 480 Amsterdam Avenu (Upper West Side)

Meer dan 30 pagina’s wijn

Beste restaurants New York: wijnWat is een goed diner zonder dito wijn? Bij The Four Horseman delen ze onze mening en hebben ze een wijnkaart van meer dan 30 (!) pagina’s samengesteld. Ja, er zijn nu eenmaal ook heel veel goede wijnen te vinden. Chef Nick zorgt voor zalige maaltijden die perfect matchen met de wijn van jouw keuze! Ga vooral voor de charcuterie vooraf.
Adres: 295 Grand Street (Brooklyn)

Nog meer wijn vind je overigens bij Wildair. Wijnen worden aangepast op de kleine gerechten die ze serveren. Gaat jou het water in de mond lopen van gerechten als gefrituurde garnaal met citroen en kruidenmayonaise of beef tartaar met cheddar, mierikswortel en Braziliaanse noten? Dan is dit dé plek voor jou.
Adres: 142 Orchard Street (Lower East Side)

De beste sushi van New York

Oké, Google op ‘beste sushi New York’ en je merkt dat de meningen verdeeld zijn. Toch komt Hasaki wel regelmatig naar voren. En dat is niet zonder reden. Al sinds 1984 worden hier verse sashimi, sushi en andere Japanse gerechten van een hoge kwaliteit geserveerd. Ga je voor octopus in azijn, gesneden rondvleestong of tonijn met geraspte zoete aardappel?
Adres: 210 E 9th Street (East Village)

Ruil jouw poké bowl in voor hummus

Hoewel de poké bowl de foodrage van dit moment is in Nederland, is men in New York al weer verliefd op de volgende smaaksensatie. In Dizengoff, een restaurant dat vernoemd is naar Tel Aviv’s meest iconische straat, kun je een hummus bowl bestellen. Welke topping je bij de hummus kiest, is aan jou. Wat dacht je van pittig lamsvlees, avocado of bloemkool?
Adres: 75 9th Avenu (Chelsea Market)

Gerechten uit de zee

De Pearly Oyster Bar (al opgericht in 1997) dankt haar populariteit aan de befaamde lobster roll. Grote kans dat je nog nooit ergens zo’n lekker kreeftengerecht hebt gegeten. Het kreeftenstoofpotje en de gefrituurde oesters zijn overigens ook niet te versmaden.
Adres: 18 Cornelia Street (Greenwich Village)

Nog meer lekkers uit de zee wordt geserveerd in Okonomi. Alle ingrediënten worden door de chef gekocht op lokale markten, dus een hoog versheidgehalte is gegarandeerd. De specialiteit van het huis? Gevulde octopus ravioli.
Adres: 150 Ainslie Street (Brooklyn)

En verder…

  • Ga eten bij Bar Pitti en je waant je even in Italië. Hier moet wel een Italiaanse di mama in de keuken staan. De authentieke gerechten zijn ge-wel-dig!
  • Voor een kennismaking met de moderne Indiaas keuken ga je naar Paowalla, waar chef Floyd Cardoz de scepter zwaait.
  • Voor de lekkerste pasta ga je naar Lilia. De eigenaresse, die eerder in Chicago o.a. voor Barack Obama kookte, serveert handgemaakte pasta, hout gestookte zeevruchten en Italiaanse cocktails.

Wil je keuze uit nog meer restaurants in New York? Bekijk de officiële website van NYC.com.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *