Mooiste skigebieden Salzburgerland

Op wintersport in Oostenrijk; de mooiste skigebieden van het Salzburgerland

In het midden van Oostenrijk vind je de regio Salzburg. Dit gebied staat bekend om haar afwisselende pistes, ongerepte landschappen en comfortabele accommodaties. Het is dan ook niet voor niks dat hier massa’s toeristen naartoe trekken voor een wintersportvakantie. Wij zetten de mooiste skigebieden van het Salzburgerland voor je op een rijtje!

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, 270 km aan piste

Wintersport Oostenrijk, SalzburgerlandEen van de populairste skigebieden in heel Oostenrijk is Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, dat bestaat uit de vier gelijknamige dorpen. Dit komt door de enorme lengte aan pistes en de vele ski- en snowboardscholen. Je vindt er maar liefst 140 km aan blauwe piste, 110 km aan rode piste en 20 km aan zwarte piste waarop jij je kunt uitleven. De fijne kneepjes leer je bij een van de 19 ski- of snowboardscholen.

Wissel jij skiën en/of snowboarden graag af met andere wintersporten? Ga bijvoorbeeld (sneeuwschoen)wandelen, rodelen of schaatsen. Bovendien vind je in dit gebied 150 km aan loipes (langlaufroutes). Daar ben je wel even zoet mee.

Echte durfals moeten in Leogang zijn voor de Flying Fox XXL, waarbij je hangend aan een koord over het prachtige landschap vliegt.
Salzburgerland, Appartementen HinterronachBetaalbaar op wintersport? Appartementen Hinterronach beschikt over comfortabele appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Bovendien kun je na een dagje in de buitenlucht relaxen in de wellness.

Zell am See – Kaprun

100 % sneeuwzekerheid, 138 km aan piste

Zeker weten dat er genoeg sneeuw ligt om op de lange latten te kunnen staan? Dan moet je in het skigebied zijn dat de plaatsen Zell am See en Kaprun omvat. Op de Kitzstenhorn met een hoogte van 3.203 meter , het enige gletsjerskigebied van Salzburg, ligt gegarandeerd sneeuw. Maak gebruik van een van de 49 liften en kabelbanen om op de top te komen.

Zell am See – Kaprun is daarnaast een populaire bestemming voor après-skiliefhebbers. Je vindt er verschillende bars en discotheken, waar de (vermoeide) voetjes van de vloer kunnen. Ga jij liever ontspannen na een dagje skiën? Dan moet je in de Tauern SPA in Kaprun zijn. Dit is het modernste wellnessresort van Oostenrijk.

Salzburgerland, Hotel TirolerhofHotel Tirolerhof is een sfeervol en luxe hotel in het centrum van Zell am See. Na een dagje in de frisse lucht kun je bijkomen in het wellnesscentrum met o.a. zwembad, sauna’s, massages, whirlpool, relaxruimte en massagedouches.

Zillertal Arena

Grenzeloos skiplezier, 143 km aan piste

Wintersport Oostenrijk, SalzburgerlandZillertal Arena bestaat uit de dorpjes Zell, Gerlos, Köningsleiten/Wald en Hochkrimml. In totaal vind je hier 51 liften die de verschillende skigebieden met elkaar verbinden. Al met al kun je skiën of snowboarden op 143 km aan piste.

Met een prachtig uitzicht over de omgeving en witte bergtoppen wandelen of langlaufen? Dat kan bovenop de Köningsleitenspitze op 2.315 meter hoogte. Daarnaast kun je op verschillende plekken bij zonsopgang en maanlicht de piste op voor een romantisch tochtje. Nog meer romantiek beleef je tijdens een fakkelwandeling naar de Krimmler waterval van 380 meter.

Salzburgerland, Alpine EstateAlpine Estate is een modern complex met een rustige ligging en toch vlakbij het centrum van het gezellige Gerlos. De luxe en comfortabele appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Bovendien kun je na een dag op de ski’s relaxen in de sauna.

Gastein

Relaxen in de thermen, 208 km aan piste

Het wintersportgebied Gastein bestaat uit de plaatsen Bad Gastein, Bad Hofgastein en Dorfgastein. Deze regio staat bekend om haar uitstekende wellnessvoorzieningen. Van de piste zo de thermen in dus. Wij tippen Felsentherme Bad Gastein, Alpentherme Bad Hofgastein en Solarbad Dorfgastein. Dat wordt heerlijk relaxen!

Een wellnessdagje is extra lekker na een paar intensieve dagen op de ski’s. En dat kan prima in Gastein, dankzij 69 pistes en 6 skiroutes. Geoefende skiërs kunnen zich uitleven op de langste afdaling van de oostelijke Alpen, de Hohe Scharte Nord (1.440 hoogtemeters).

Salzburgerland, Mondi-Holiday BellevueDe ideale familievakantie bleef je in Mondi-Holiday Bellevue. Wellness- en kinderfaciliteiten, lekkere buffetten en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven, maken je verblijf in Bad Gastein onvergetelijk.

Hochkönig

92% sneeuwzekerheid, 112 km aan piste

Wintersport Oostenrijk, SalzburgerlandHochkönig omvat de plaatsen Maria Alm, Dienten en Mühlbach. Het mooiste aan dit skigebied is misschien wel de 32 kilometer lange skitour van Maria Alm naar Mühlbach, waarbij je onderweg 6.700 hoogtemeters aflegt en langs de allermooiste uitzichtpunten komt.

Houd jij wel van een beetje uitdaging op de ski’s of op je snowboard? Dan kun je terecht in Blue Tomato Kings Park, waar je over een lengte van 1,8 km 50 obstakels vindt om te bedwingen. Wie nog niet zo ervaren is, kan naar Funslope Schönanger gaan. Hier zijn er voor de hele familie (kleinere) uitdagingen om stoom af te blazen.

Salzburgerland, Almhotel KopphutteHet kleinschalige Almhotel Kopphutte beschikt over kamers ingericht in Oostenrijkse stijl. In de Stub’n kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Ontspannen kan o.a. in de infraroodsauna en het stoombad.

Ben jij enthousiast geworden over het Salzburgerland? Laat ons weten welk gebied jouw voorkeur heeft!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *