Romantisch Wenen

Romantisch Wenen

Noem het woord romantiek en je denkt aan Parijs. Terecht! Toch is het zonde dat Wenen niet vaker in één adem wordt genoemd met de Franse hoofdstad. Deze stad ademt namelijk óók romantiek. Breng een bezoek aan de Spaanse rijschool, Schloss Schönbrunn en het Hundertwasserhaus én maak een ritje in het reuzenrad van de Prater.

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en vormt hiermee zijn eigen deelstaat. De stad ligt aan rivier de Donau, wat de op één na langste rivier van Europa is. Wenen staat bekend om zijn klassieke muziek en de opera, maar romantisch Wenen biedt nog veel meer. Wenen biedt letterlijk alle ingrediënten voor een romantische reis… Wij zetten de belangrijkste op een rij! 

Schloss Schönbrunn: waan je in de wereld van Sissi

Romantisch Wenen; Schloss SchonbrünnHet hoogtepunt van romantisch Wenen is zonder twijfel het zomerverblijf van kaiser Franz Joseph en zijn Sissi. Meer dan 1400 vertrekken in alle soorten en maten, enorme baroktuinen en binnenplaatsen met fonteinen; wat je noemt een luxe ‘zomerhuisje’.

Het kasteel, dat werd gebouwd tussen 1692 en 1713, staat sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is niet alleen het belangrijkste cultuurgoed van Oostenrijk, maar ook nog eens dé trekpleister van Wenen. Neem hier een kijkje om je in de wereld van Sissi te wanen.

Het zomerverblijf van kaiser Franz Joseph en Sissi telt 1441 vertrekken in alle soorten en maten. Rondom het paleis zijn enorme baroktuinen te vinden met verschillende fonteinen op de binnenplaatsen. Schloss Schönbrunn is het belangrijkste cultuurgoed van Oostenrijk en staat sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Hofbürg: hét witte paleis van Wenen

Sissi vind je ook terug in de Hofbürg, het witte paleis van Wenen. Het paleis biedt onderdak aan een schatkamer met juwelen, de Spaanse rijschool en het Sissi Museum. In deze laatste vind je o.a. posters, kleding en schilderijen van Sissi, die tot keizerin van Oostenrijk werd gekroond toen zij trouwde met kaiser Franz Joseph.

In de Spaanse rijschool, de oudste manage tere wereld, kun je genieten van shows van witte Lipizzanerpaarden. Is er geen show dan kun je kijken naar de trainingen. En die zijn minstens net zo bijzonder.

Kleurrijk Hundertwasser Haus

Romantisch Wenen: Hundertwasser HausEen verrassende verschijning in de straten van Wenen is het Hunderwasser Haus. Dit wooncomplex bestaat uit 52 appartementen die allemaal verschillen van elkaar. Niet alleen qua kleur, maar ook qua bouw.

Muren lopen schots en scheef, er komen bomen uit de muur, kleurrijke tegels vloeken naast elkaar… En toch is dit een pareltje om te zien!

Het kunstwerk van deze Oostenrijkse kunstenaar en architect Friedrich Stowasser alias Friedensreich Hundertwasser is trouwens te vinden in de Kegelgasse.

Ontsnappen aan de drukte in Belvederepark

Een stad met zoveel bezienswaardigheden als Wenen kent, is indrukwekkend. Maar na een paar dagen heb je misschien even een plek nodig om tot rust te komen. Dit kan prima in het Belvederepark, een van de mooiste parken van Wenen. Het park wordt gekenmerkt door vijvers, watervallen en romantische plekjes. Daarnaast vind je er twee zomerverblijven van Prins Eugene van Savoie.

Park Prater: voor een spectaculair uitzicht

Romantisch Wenen: PraterHet voormalige keizer jachtgebied Prater, met een 4,5 km lange laan vol kastanjebomen, is bij veel toeristen geliefd vanwege het pretpark dat je er vindt. Vanuit het bijna 65 meter hoge reuzenrad heb je een panoramisch uitzicht over de historische stad.

In de avond zorgen de vele lampjes voor een romantisch aanzicht. En wist je dat je in dit reuzenrad kunt trouwen? Over romantiek gesproken!

Overigens heb je ook vanaf andere plekken in de stad een geweldig uitzicht over het historische centrum. Zo vind je middenin het centrum de 136 meter hoge Stephansdom. Trotseer de 343 treden en je zal worden beloond… Weer zo’n mooi stukje romantisch Wenen!

Ontdek Wenen per koets

Een romantisch tripje per paard en wagen door de stad? Dat kan in Wenen. Hiermee maak je kennis met een stukje geschiedenis van de stad; vroeger was het paard en wagen het belangrijkste vervoersmiddel voor de inwoners.

Laat je door de fiaker, de koetsier, alles over de stad vertellen. Wil je meer weten over de koetsen neem dan een kijkje in het Fiakermuseum.

Overnachten in romantisch Wenen

Op zoek naar een geschikt hotel voor jouw romantische trip in Wenen? We hebben vier mooie suggesties voor je!

  • Hotel Pension Baronesse is zonder meer klassiek te noemen. En dat niet alleen; dit hotel ligt in de mooie wijk Josefstadt, beschikt over gastvrij personeel en heeft een voortreffelijk ontbijtbuffet.
  • In Hotel de France, gevestigd in een klassiek 19e eeuws gebouw, kon je in alle rust en luxe bijkomen na een lange dag slenteren in de mooie stad. Je hebt gratis WiFi tot je beschikking.
  • Het moderne Ibis Wien Mariahilf is niet zonder reden geliefd bij onze reizigers. Je kunt er rekenen op moderne kamers met een kleurrijke twist en een centrale ligging nabij openbaar vervoer.
  • ‘Urban luxury’, dat is waar je op kunt rekenen bij een verblijf in het hippe Hotel Daniel Vienna. Kies voor een kamer met hangmat en start jouw dag in de gezellige bakkerij.

Wil je meer hotels hebben om uit te kiezen voor jouw weekendje romantisch Wenen? Bekijk ons volledige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *