Tips goedkope wintersport

Gouden tips voor een goedkope wintersport

Speciale skikleding, materiaalhuur, skipassen, een mooie accommodatie: een wintersport is geen goedkope vakantie. Wil jij genieten van de sneeuw zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten? We zetten handige tips voor een goedkope wintersport op een rij.

Boek jouw wintersport lang van tevoren

Ben je wel gebonden aan schoolvakanties, zorg dan dat je op tijd boekt. Niet alleen is het aanbod dan groter, ook de voordelige appartementen, hotels en chalets zijn dan nog beschikbaar.

Deze liggen vaak wel net buiten het skigebied; appartementen en hotels die pal naast de skilift liggen, kunnen zich een hogere prijs permitteren vanwege de goede ligging. Is het erg om niet direct naast de skiliften te verblijven? Nee. In de populaire wintersportgebieden rijden (gratis) bussen naar de pistes.

Ga op zoek naar betaalbare wintersportbestemmingen

Tips goedkope wintersport: bestemmingenHet spelletje van vraag en aanbod: is een wintersportland populair en willen veel mensen er heen, dan kun je rekenen op een hogere prijs. Een wintersportvakantie naar Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland pakt daardoor een stuk duurder uit dan wanneer je naar bijvoorbeeld Tsjechië gaat.

Want in Tsjechië boek je een goedkope wintersport, waarbij je ook nog eens veel waar voor je geld krijgt. De skigebieden hebben steeds meer faciliteiten en ook de après-ski muziek galmt hier door de straten. De meest populaire gebieden zijn Harrachov, het IJzergebergte en Spindleruv Mlyn.

Wacht niet nog een jaar of vijf; gezien de toenemende populariteit verwachten we dat ook hier de prijs zal stijgen en een goedkope wintersport dan minder haalbaar is.

Tips voor een goedkope wintersport dichtbij huis

Duitsland: ideaal voor een korte wintersportvakantie, lekker dichtbij! Maar de korte reistijd (en daarmee voordelige reiskosten) is niet het enige voordeel van Duitsland als wintersportland.

Duitsland beschikt over alle faciliteiten zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt, als je althans naar het Zwarte Woud, het Beierse Woud en het Erzgebergte gaat. Wie zeker wil zijn van voldoende sneeuw kiest voor het hooggebergte van de Allgäu en de Beierse Alpen. Hier liggen de prijzen wel iets hoger.

Goedkope wintersport tips; Hotel Resort WinterbergOp slechts 2,5 uur van de Nederlandse grens, in het hartje van Sauerland, vind je het gezellige Hotel Resort Winterberg. Na een inspannende dag geniet je hier van een heerlijke massage of baantjes in de zwembaden.

Bespaar op skipassen en -lessen

Tips goedkope wintersport: lessenSkipassen worden gezien als één van de grootste kostenposten van een wintersportvakantie.

Het kan lonen om deze vooraf – bijvoorbeeld online – al te bestellen i.p.v. bij aankomst. Er worden soms hoge kortingen gegeven aan de early boekers. Informeer ook naar gebieden waar kinderen een gratis skipas kunnen krijgen.

En wist je dat skilessen op de plaats van bestemming vaak voordeliger zijn in Nederland? Het is daarnaast ook nog eens beter oefenen; op echt sneeuw en in een winters landschap.

Meer tips voor een goedkope wintersport

  • Ga je voor het eerst op wintersport en heb je geen idee of het je zal bevallen? Een goedkope wintersport valt of staat bij de kosten van het materiaal. Schaf dus niet gelijk dure kleding of ski’s aan. Je kunt dit prima lenen bij vrienden en familie (wat voordeliger is dan huren op de plaats van bestemming) of tweedehands kopen op Marktplaats.
  • Weet je hoe je jouw vakantiebudget er snel doorheen jaagt? Door elke dag wat aan de piste te eten, in dat ene restaurant met dat mooie panorama uitzicht. Boek een appartement en smeer zelf broodjes voor tussen de middag of zet ’s avonds een oer-Hollandse stamppot op tafel. Dat scheelt een slok op een borrel. Zo wordt jouw wintersport eenvoudig een stuk goedkoper.
  • Mocht je (nog) geen rekening hoeven te houden met schoolvakanties pluk daar dan de vruchten van. Je kunt buiten de schoolvakanties om een stuk goedkoper op wintersport. Hotels en appartementen verlagen de prijzen en in veel gebieden zijn ook de skipassen goedkoper buiten de schoolvakantie om.

En dan nog een laatste tip voor een goedkope wintersport: boek je vakantie bij ons, dat kan een hoop voordeel opleveren doordat wij meerdere reisorganisaties met elkaar vergelijken.

Bekijk onze goedkope wintersport vakanties

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *