Vlucht vertraagd

Vlucht vertraagd! Zo breng je jouw tijd op de luchthaven wél leuk door

De ergernis van iedere reiziger: ben je keurig op tijd door de douane en helemaal klaar om in het vliegtuig te stappen… is je vlucht vertraagd. Je kunt in de drukke vertrekhal zitten balen en wachten tot het vliegtuig eindelijk klaar is voor vertrek, maar er zijn veel leukere manieren om de tijd te doden!

Wandelen

Zodra je in een vliegtuig stapt, weet je één ding zeker: voorlopig beschik je over weinig beenruimte en zal je vooral zittend je tijd doorbrengen. De extra tijd op de luchthaven leent zich er dan ook perfect voor om even flink je benen te strekken! Maak een flinke wandeling langs de vertrekhallen om mensen te kijken of zoek een rustig hoekje op voor wat rek- en strekoefeningen. Oordopjes in, muziek aan en gaan!

Series kijken

Vlucht vertraagd, series kijkenDeze is voor de bingewatchers onder ons! Wist je dat Netflix een functie heeft waarmee je series kan downloaden om ze vervolgens op jouw mobiel/tablet/laptop te zetten? Zo kun je dus ook offline nieuwe afleveringen bekijken en ben je binnen no time uren verder. Vergeet niet af en toe je gewijzigde vluchttijd te checken of een oplaadpunt te zoeken!

Neem een massage

Reizen kan stressvol zijn. Trakteer jezelf daarom op een heerlijke massage! Op veel vliegvelden vind je massagestoelen en soms heb je de mazzel dat er een massagesalon aanwezig is achter de douane. Is dit niet het geval? Vraag dan aan je reispartner of hij/zij even jouw schouders los wilt masseren. Dit kan al een hoop schelen! Je stapt vervolgens helemaal zen het vliegtuig in.

Souvenirs shoppen

Op de meeste luchthavens kunnen shopliefhebbers uitgebreid winkelen. Sieraden, kleding of elektronica… Je kunt er heerlijk met je creditcard zwaaien. Wij zorgen bij dé VakantieDiscounter altijd dat collega’s die op vakantie gaan, terugkomen met een foute magneet. En geloof mij; als je eenmaal op zoek gaat naar een lelijk exemplaar, zal je er meerdere vinden!

Ook kun je samen met jouw reispartner afspreken om voor elkaar een aparte souvenir uit te zoeken. Je bent er misschien geen uren mee kwijt, maar kunt je toch even richten op iets anders dan je vertraagde vlucht.

Korting op SchipholVertrek jij vanaf Schiphol? Met deze voucher krijg je € 5,- korting bij een aankoop vanaf € 25,-. Downloaden & klaar! Zo is dat horloge, die parfum of die souvenir meteen een stuk voordeliger.

Zoek een nieuwe parfum uit

Vlucht vertraagd, parfumHet is een veelvoorkomende ergernis in een vliegtuig: onfrisse geuren die afkomstig zijn van je buurman/-vrouw. Een roldeodorant of klein parfumflesje mag vaak nog wel mee in jouw handbagage, maar uren in een vliegtuig doorbrengen staat vaak niet gelijk aan frisse oksels.

De meeste (grote) luchthavens beschikken over parfumwinkels. Pak een testertje en zoek een leuk flesje om uit te proberen. Misschien vind je wel jouw nieuwe favoriete geur! Spuit vervolgens een beetje parfum op je hals en polsen en je weet zeker dat de onfrisse geuren straks niet van jou komen.

Speel een spelletje

Je kunt (samen met jouw reispartner) vast en zeker een spelletje verzinnen om te spelen. Of dit het tijdloze Kamertje Verhuren is of dat je een racespelletje opent op je telefoon; je zult er absoluut wat tijd mee doden.

Een andere taal leren

Ben jij op weg naar een land waar je de taal niet spreekt? Ga dan naar de boekenwinkel op het vliegveld en scoor een Wie, Wat Waar? boekje. Hierin vind je een handig overzicht van belangrijke en minder belangrijke woordjes. Probeer een paar nuttige zinnen zoals ‘Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt?’ in je hoofd te stampen.

Tijdschriften/boeken kopen in een andere taal

Vlucht vertraagd, boekenSpreek je de taal van jouw vakantieland een (klein) beetje? Leer dan nog meer bij door een tijdschrift of boek in deze taal te kopen. Probeer wat zinnen te lezen om te zien of je ze begrijpt. Wanneer dit niet lukt, doe je in elk geval taalkennis op en als je het wel kunt lezen, geeft het een kick. Een win-win situatie dus! Een reisboek over jouw vakantieland en jouw favoriete tijdschrift in een andere taal staan sowieso leuk in jouw kast wanneer je weer terug bent.

Jouw vakantie plannen

Ben jij op de heenweg en staat jouw vakantie op het punt om te beginnen? Maak dan gebruik van de (meestal aanwezige) WiFi om jouw reis te plannen. Zoek naar de belangrijkste bezienswaardigheden van jouw vakantiebestemming en struin het internet af voor leuke restauranttips. Check ook zeker ons blog om inspiratie op te doen!

Start een vakantiedagboek

Ga naar de boekenwinkel en scoor een leuk notitieboekje om jouw vakantieverhalen in op te schrijven. Ik vind het altijd leuk om zoveel mogelijk te noteren tijdens mijn vakantie. Tips om te bezoeken, leuke anekdotes of gewoon een verslag van mijn dag. Dit voorkomt dat je bij thuiskomst alweer veel bent vergeten!

Je thuiskomst plannen

Heb je vertraging op de terugweg en zit jouw vakantie er helaas alweer op? Bedenk dan hoe jij jouw vakantiegevoel thuis nog even vast kunt houden. Selecteer alvast jouw mooiste vakantiefoto’s en beeld je in waar jij jouw souvenirs gaat neerzetten. Zo voorkom je dat je thuis direct terugvalt in de sleur! Is die vertraging toch nog ergens goed voor…

Vlucht vertraagd? Geld terugvragen

Wanneer jouw vlucht is vertraagd, is het in sommige gevallen mogelijk om een financiële compensatie te krijgen. Hiervoor gelden de volgende regels:

  • Bij een vertraging van langer dan drie uur heb je recht op een schadevergoeding.
  • De hoogte van het geldbedrag hangt af van de afstand en het verschil in aankomsttijd.
  • Voor vluchten binnen de EU geldt een bedrag van max. € 250,- bij een vlucht tot 1500 km en max. € 400,- bij meer dan 1500 km.
  • Vertraging tijdens een vlucht buiten de EU? Hiervoor geldt max. € 250,- tot 1500 km, max. € 400,- tussen 1500 en 3500 km en max. € 600,- bij meer dan 3500 km.

Kan je dat mooi bij je volgende vakantie leggen! Je kunt dit geld terugvragen door een brief naar de luchtvaartmaatschappij te sturen, maar er zijn ook diverse bedrijven (eenvoudig te vinden via Google) die je hier voor een klein bedrag bij helpen.

Wat doe jij het liefst wanneer jouw vlucht is vertraagd? Wij zijn benieuwd!

Over de auteur

Emma

Emma heeft een passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met haar blogartikelen wil ze jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *