Duitse bestemmingen: Neuschwanstein

Top 10 Duitse bestemmingen: Europa Park it is!

Met een oppervlakte van maar liefst 357.000 km² heb je het in Duitsland voor het kiezen. En dus kan het als vakantieganger nog wel eens lastig kiezen zijn; waar ga je heen? Er is zoveel! Neem een kijkje in deze top 10 Duitse bestemmingen en maak je keuze.

Afgelopen jaar deed het Toeristenbureau van Duitsland onderzoek onder alle bezoekers aan het land. Hieruit kwam een lijst van de top 100 bezienswaardigheden, beroemde gebouwen, attractieparken, sportieve Duitse bestemmingen en zelfs evenementen. Benieuwd? Lees snel verder!

Europa Park favoriet onder toeristen

Duitse bestemmingen: Europa ParkWe schreven onlangs al over Europa Park, een van de meest succesvolle attractieparken van Europa. Naast dat zij dit jaar hun 40-jarig jubileum vieren, mogen ze ook de champagneflessen opentrekken n.a.v. dit onderzoek. Volgens toeristen in Duitsland is Europa Park namelijk de favoriete Duitse bestemming van 2015.

Hoewel Kasteel Neuschwanstein haar eerste positie uit 2014 hierdoor moet inleveren, komt het voor ons niet als een complete verrassing; Europa Park is gewoon ook echt leuk! Het attractiepark bestaat – en daar komt de naam om de hoek kijken – uit dertien Europese themagebieden. Tijdens een bezoek aan dit park waan je je in Spanje, Frankrijk, Engeland, Italië en nog negen Europese landen. In elk land vind je toepasselijke attracties, thema-restaurants en ander vermaak. Het park beschikt daarnaast over diverse hotels in, je raadt het al, gelijknamige thema’s. Slaap jij in Spanje of Italië?

Terechte nummer 2: sprookjesachtig Neuschwanstein

Op nummer 2 staat Kasteel Neuschwanstein, die dus haar leidende positie moest afstaan aan Europa Park. Kasteel Neuschwanstein gooit al jaren hoge ogen, en zal dit ook de komende jaren blijven doen, door haar sprookjesachtige karakter. Maar liefst 1,3 miljoen bezoekers komen hier jaarlijks het meest bekende bouwwerk van Lodewijk II bezoeken.

Het sprookjesachtige karakter dankt het kasteel o.a. aan het feit dat je je hier in een koets naar boven kan worden gebracht. En doordat we het associëren met het kasteel van Doornroosje in Disneyland® (Californië). Maar wist je dat deze laatste ook gebaseerd is op dit kasteel? Walt Disney heeft het kasteel bezocht voordat hij zijn eerste themapark ging bouwen.

Ook op het ereschavot: de Dom van Keulen

Duitse bestemmingen: Dom van KeulenEerlijk is eerlijk: stiekem hadden we verwacht dat we Berlijn als eerste stad terug zouden zien in de top 10. Niets blijkt minder waar! De imposante Dom van Keulen wint het van alle bezienswaardigheden die Berlijn te bieden heeft.

De Dom van Keulen, een gotische kathedraal in het centrum van de Duitse stad, is niet alleen de grootste kathedraal van Duitsland, het is ook nog eens een van de grootste in heel Europa. De bouw van de indrukwekkende kathedraal startte al in de 13e eeuw, maar werd na een pauze vanaf de 15e eeuw pas in 1880 voltooid. Je ziet hierdoor nog enkele 13e eeuwse details, maar voornamelijk neogotische details uit de 19e eeuw. Het hoogste punt bereik je via 510 treden; vanaf bijna 160 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht over Keulen.

Top 10 Duitse bestemmingen: andere must see’s

Europa Park, kasteel Neuschwanstein en de Dom van Keulen domineren dus de top 3. Maar wat staat er nog meer in de top 10 én vooral waarom staan deze Duitse bestemmingen dan in de top 10. Kijk snel mee!

  • Op nummer 4 eindigt het kasteel en de binnenstad van Heidelberg. Maar liefst 3 miljoen dag(toeristen) mag de romantische stad elk jaar ontvangen. Zij komen massaal op de romantische ruïnes van kasteel Heidelberg af. Maar ook de historische binnenstad van Heidelberg is een bezoek meer dan waard.
  • Daar is hij dan, op nummer 5, een bezienswaardigheid in Berlijn; de Brandenburger Tor, internationaal bekend als de Brandenburger Gate. De poort, gebouwd tussen 1789 en 1791 was na de bouw van de Berlijnse Muur in 1961 jaren niet toegankelijk. Na de val werd het het symbool van de hereniging van Duitsland, het vertegenwoordigt nu het verleden én heden van de Duitse hoofdstad.
  • Rothenburg ob der Tauber; zodra je in deze stad – die de nummer 6 positie heeft veroverd – binnenstapt, herken je het Duitsland van de ansichtkaarten. Het kleine stadje in Beieren met ca. 10.000 inwoners wordt gekenmerkt door schilderachtige Duitse vakwerkhuisjes. Deze stammen allen uit de Middeleeuwen. De binnenstad van Rothenburg ob der Tauber wordt daarnaast gekenmerkt door fonteinen, torentjes, vestingwerken en stadspoorten.
  • Op de zevende plek vinden we de Bodensee met het eiland Mainau en het kloostereiland Reichenau terug. De Bodensee is één van Europa’s grootste meren, gelegen aan de grens met Zwitserland en Oostenrijk. In het meer vind je 13 eilanden, waarvan Mainau (bekend als bloemeneiland) en Reichenau de bekendste zijn.
  • Natuurlijk mag de bekendste bergtop van de Alpen niet ontbreken in de top 10. Op nummer 7 vind je dan ook de Zugspitze, een bergtop van bijna 3.000 meter. Hiermee is het niet alleen de hoogste berg van Duitsland, het is ook nog eens een favoriete (wintersport)bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Een bekende hotspot in het gebied onder wandelaars is de Partnachklamm in Garmisch-Partenkirchen, een 702 meter lange en gedeeltelijk ongeveer 80 meter diepe kloof.
  • Berlijn komt twee keer voor in de top 10, op nummer 9 staat de Berlijnse Muur. Deze muur deelde van 1961 tot 1989 de stad in tweeën. Hoewel het meeste inmiddels afgebroken is, vind je in de stad nog meerdere punten waar je de oorspronkelijke muur deels terug kunt zien. Elk stukje is een stukje geschiedenis van de hoofdstad.
  • De hekkensluiter: op nummer 10 vind je de Romantische Straße. Dit is de meest bekende en toeristische route door Duitsland. De 385 kilometer lange route loopt van de rivier de Main tot aan de Duitse Alpen en dankt haar naam aan de aanwezigheid van middeleeuwse stadjes en bijvoorbeeld het eerder genoemde kasteel Neuschwanstein. Volg deze route en je maakt kennis met de cultuur, gastvrijheid, geschiedenis en de natuur van Duitsland.

Benieuwd geworden naar één van deze Duitse bestemmingen? Bekijk ons voordelige aanbod en breng bijvoorbeeld in de herfst een bezoekje aan één of meerdere van deze toplocaties.

Fotografie: Europa Park

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *