Europa Park

Europa Park: het beste attractiepark ter wereld bestaat 40 jaar

Europa Park heeft niet alleen dit jaar de award mogen ontvangen voor beste attractiepark ter wereld, ook viert het in 2015 haar 40ste verjaardag. En er valt genoeg te vieren! Europa Park is het grootste park van Duitsland en heeft een prachtig bijbehorend resort met maar liefst een oppervlakte van 970.000 m2. 40 jaar Europa Park. Tijd voor een feestje. Vier jij de 40ste verjaardag samen met Europa Park?

Naast dat Europa Park het grootste park van Duitsland is, is het ook nog eens een van Europa’s grootste parken. Europa Park is gelegen in het Zwarte Woud en door de korte afstand vanaf Utrecht ideaal voor een lang weekendje weg.

Diversiteit van Europa Park

40 jaar Europa Park: WildwaterbaanEuropa Park bestaat uit maar liefst dertien Europese themagebieden. In deze zogenaamde themagebieden staan diverse landen centraal. Denk hierbij aan landen als Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië. Juist ja, landen uit Europa. Deze landen worden in detail uitgelicht. Je zult in Europa Park de Portugese kloosters, Spaanse landhuizen en Italiaanse villa’s tegen komen. Je vergeet bijna dat je gewoon in Duitsland bent. Nederland is als een van de eerste thema’s gebouwd en heeft attracties als Der Fliegende Holländer en de draaiende theekopjes.

Naast dat je in Europa Park ook echt het idee krijgt dat je in diverse landen van Europa bent door de typische huisjes en attracties, heeft dit park ook een aantal prachtige achtbanen. Pure sensatie vind je o.a. in de 73 meter hoge achtbaan de Silver Star. Door de hoge snelheid van maximaal 130 km/h en de combinatie met de gewichtloosheid zal je een sensationele beleving ervaren.

Voor afkoeling kun je terecht in de waterachtbaan Poseidon. De rit belooft je een avontuurlijke reis door de Griekse mythologie. Daarnaast heb je de Atlantica SuperSplash, ook dit is een combinatie van water en snelheid. Na afloop van dit ritje voel je je weer als herboren en kun je er weer de hele dag tegenaan.

40 jaar Europa Park wordt gevierd

Europa Park heeft in haar vier decennia maar liefst meer dan 100 miljoen mensen mogen ontvangen. Daarom wil Europa Park zijn gasten bedanken. Het gehele seizoen, van 28 maart tot en met 8 november, worden er ‘cadeaus’ weggegeven. Naast diverse (kortings)acties organiseren ze speciale evenementen en worden er nieuwe attracties geopend.

Op 11 juli zal er een groot verjaardagsfeest worden gehouden, ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van Europa Park. Het park zal dan tot middernacht geopend blijven. Daarnaast heeft Europa Park nog diverse vernieuwingen. De parade die dagelijks door het park trekt, krijgt nieuwe wagens. In de bioscoop komt een nieuwe 4D-film met Euromaus en zijn vriendjes. Helemaal luxe is de loopband die bezoekers van de parkeerplaats naar de hoofdingang brengt.

Voor meer cadeaus en verassingen zal je tocht echt een bezoekje moeten brengen aan het Europa Park, want wie jarig is trakteert en traktaties zijn vaak een verrassing.

Overnachten in Europa Park

40 jaar Europa Park: Hotel ColosseoWie van een feestje houdt, zal het waarschijnlijk fijn vinden om te overnachten in de buurt van Europa Park. Dat komt mooi uit! Europa Park heeft haar eigen resort met diverse accommodaties. Verblijf bijvoorbeeld in een tipi-tent of een huifkar. Voor vakantiegangers die zich wat meer in de watten willen laten leggen, beschikt het park ook over viersterren hotels. Onze favorieten vind je hieronder:

  • In Hotel Colosseo verblijf je in steden als Lucca en Roma. Het Italiaanse thema is tot ver in het hotel doorgevoerd. Wat dacht je van een Romeins wellnesscentrum met een oppervlakte van ruim 3.000 m2? Geniet van een Venus stoombad of een Romeinse sauna. Via een tunnel ben je al in Europa Park.
  • In Europa Park kun je je in Spaanse sferen wanen. Hotel Castillo Alcazar zet deze trend voort. Dit hotel ziet er van zowel buiten als binnen uit een kasteel. Hotel Castillo Alcazar deelt samen met het andere Spaanse Hotel El Andaluz de receptie.
  • Bell Rock is ideaal voor vakantiegangers die in de voetsporen willen treden van de pelgrims en ontdekkingsreizigers van Amerika. Hotel Bell Rock staat helemaal in het teken van de Verenigde Staten.

Heb jij wel zin in een jubileum en een feestje? Kijk hier voor data en beschikbaarheid en waan je in diverse Europese landen in Europa Park. 

Hoofdfoto en overige foto’s: Europa-Park
 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *