Winterwonderland Europa Park

Magisch Europa Park: op en top winterwonderland

Europa Park staat bekend als één van de beste attractieparken ter wereld. Met een geschiedenis van maar liefst 40 jaar en 13 themagebieden kunnen weinig parken aan dit park tippen. En deze winterperiode is het extra leuk om Europa Park te bezoeken. Er is namelijk een extra thema aan het park toegevoegd: Magisch Winterwonderland!

Magisch Winterwonderland in Europa Park

Europa Park had een geweldig idee: het moest omgetoverd worden tot Magisch Winterwonderland. Dat had wat voeten in de aarde en het park werd tijdelijk gesloten. Nu kun je je er echter tot 28 januari (m.u.v. 24 en 25 december) wanen in een winterse wereld met o.a. 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties.

Extra winterse attracties in Europa Park

Winterwonderland Europa ParkHoe Europa Park het magische wintergevoel heeft weten te creëren? Naast de standaard attracties zijn er in deze periode een aantal winterse attracties toegevoegd. Denk hierbij aan kerstmarkten, een reuzenrad van maar liefst 55 (!) meter hoog, ijsbaan, kinderwonderland, skischool en skibobs voor kinderen, arrenslee voor de allerkleinste bezoekers en spannende sneeuwhellingen. Ook rijdt er een treintje door het magische winterwonderland.

Daarnaast biedt Europa Park een prachtige expositie van meer dan 30 ijssculpturen met een totaalgewicht van zo’n 150 ton en een hoogte tot vier meter. Leuk detail: de ijssculpturen vertellen je meer over de geschiedenis van Europa Park.

Naast de achtbanen die het hele jaar door geopend zijn in Europa Park, zullen ook de houten achtbaan Wodan en megacoaster Blue fire geopend zijn. Houd er wel rekening mee dat dit afhankelijk is van het weer. Bij té winters weer is het helaas te gevaarlijk om plaats te nemen in deze achtbanen. En glijpartijen wil iedereen voorkomen!

Geniet met het hele gezin van diverse shows die passen bij deze romantische en gezellige tijd van het jaar. Breng een bezoek aan het wintercircus, een schaatsshow, de lichtjesparade of diverse musicals.

Kerstgevoel in Europa Park

Winterwonderland Europa Park: kerstmarktIn deze periode zijn de kerstmarkten in Duitsland immens populair. Europa Park kon dan ook niet achterblijven en heeft haar eigen kerstmarkt. Maak een wandeling door de traditionele Duitse kerstmarkt en loop langs de schilderachtige houten kramen gevuld met cadeaus, ambachten en decoraties.

Natuurlijk is een kerstmarkt niet compleet zonder heerlijke glühwein of geroosterde amandelen, Bratwurst, Currywurst, kruidig gegrilde worstjes, traditionele aardappel noedels met zuurkool, Feuerzangenbowle (vlammend rode wijn punch), Jagertee en pannenkoeken.

Kaasfondue en winterse drankjes in berghutsfeer

Na een dagje in winterse sferen te hebben doorgebracht zijn een lekker glas glühwein en kaasfondue geen overbodige luxe. Geniet van de specialiteiten uit de Alpen, zoals Allgäuer Käs’spatzen, kaasfondue en winterse drankjes in Erdinger Urweisse Hütt’n. Ervaar de originele berghutsfeer zoals je deze misschien kent van de wintersportgebieden. Het wintersportgevoel wordt versterkt als je mee-feest tijdens de après-ski party!

Overnachten in Europa Park

Winterwonderland Europa ParkJe roes van de après-ski party kun je gemakkelijk uitslapen in één van de hotels van Europa Park. Dit attractiepark heeft namelijk haar eigen resorts met diverse typen accommodaties. Verblijf bijvoorbeeld in een tipi-tent of huifkar.

Voor vakantiegangers die zich wat meer in de watten willen laten leggen, beschikt het park over verschillende viersterren hotels. Onze favorieten vind je hieronder.

  • Duitsland meets Italië in Hotel Colosseo. Het Italiaanse thema is tot ver in het hotel doorgevoerd. Zo vind je er o.a. een Romeins wellnesscentrum met een oppervlakte van ruim 3.000 .
  • Liever in Spaanse sferen verblijven? Dat is mogelijk in Hotel Castillo Alcazar. Dit luxe hotel beschikt over dito hotelfaciliteiten.
  • Hotel Bell Rock is ideaal voor vakantiegangers die in de voetsporen willen treden van de pelgrims en ontdekkingsreizigers naar Amerika. Dit hotel staat helemaal in het teken van de Verenigde Staten.

Magisch Winterwonderland in Europa Park met eigen ogen beleven? Bekijk ons last minute aanbod en verblijf in een van de hotels die Europa Park herbergt.

Fotografie: Europa-Park

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *