Perfecte winterbreaks voor stedentrippers

Dé perfecte winterbreaks voor fervente stedentrippers

Wil je dit jaar nog echt even op vakantie, maar heb je niet genoeg vakantiedagen voor een hele week? Ga voor een winterbreak in een van deze steden. Stuk voor stuk geschikt voor drie of vier dagen. Met het weekend meegerekend, hoef je max. twee vakantiedagen over te hebben.

Smaakvol Sevilla

Perfecte winterbreaks; SevillaDenk je bij winterbreaks aan kerstmarkten en glühwein? Skip deze alinea dan maar. Dit vind je namelijk niet in de Spaanse stad Sevilla. Wat je er wel vindt?

Een flinke dosis aan cultuur in de vorm van bezienswaardigheden als Real Alcázar, de klokkentoren Giralda, het moderne Metropol Parasol, Plaza de España en Plaza de Toros.

Gezelligheid vind je aan aan een van de vele pleinen die de stad rijk is. In de levendige wijk Santa Cruz (de Joodse wijk) geniet je daarnaast van de lekkerste tapas die de stad biedt.

Perfecte winterbreaks; Sevilla, Petit Palace Santa Cruz HotelGeef ons maar een hotel in het gezellige Santa Cruz. Zoals Petit Palace Santa Cruz Hotel, een boutique hotel in een 17e eeuws landhuis. De ligging en de moderne kamers zijn slechts twee pluspunten van het hotel.

Winters Venetië

Perfecte winterbreaks: VenetiëZou je Venetië graag een keer willen zien, maar ben je bang voor drukte en hoge kosten? Wie in de winter naar Venetië reist, zal merken dat het er een stuk rustiger is en dat de prijzen van o.a. hotels en restaurant opeens wel heel erg goed te doen zijn.

Zo kun je zonder in lange rijen te staan een bezoek brengen aan het Doge Paleis, een kijkje nemen in de San Marco basiliek en in een gondel stappen om over Canal Grande te varen. En zelfs op het beroemdste plein, Piazza San Marco, zal je niet over de toeristen struikelen in deze periode.

Even opwarmen? De lekkerste chocolademelk (maar ook pralines en taart!) bestel je bij VizioVurtu, tussen de Rialto brug en het Piazza San Marco. Een fijne manier van opwarmen.

Cultuurrijk Athene

perfecte winterbreaks: AtheneDenk jij bij Griekenland aan een zonvakantie op een van de Griekse eilanden? Daar is het nu inderdaad niet de goede tijd voor. Waar het wel de goede tijd voor is, is Athene. Want voor een actieve stedentrip wil je niet te warm weer hebben!

Ben je dol op cultuur en maak je graag kennis met overblijfselen uit de Oudheid? Dan zit je in de Griekse hoofdstad helemaal goed. De Akropolis is de bekendste bezienswaardigheid, maar lang niet de enige; ook de Agora, de Tempel van de Olympische Zeus en de Metropolis Kathedraal zijn echte must see’s. Voor gezelligheid en smalle straatjes ga je naar de wijk Plaka.

Perfecte winterbreaks: Athene, Athens Center Square HotelMiddenin het centrum van Athene vind je Athens Center Square Hotel. Het hotel ligt op slechts 300 meter afstand van de wijk Plaka en het plein van Monastiraki. De kamers zijn allen modern en comfortabel ingericht en beschikken over o.a. gratis WiFi.

Bruisend Berlijn

Perfecte winterbreaks; BerlijnToch op zoek naar de warmte van kerstmarkten voor jouw winterbreak? Berlijn is niet de bekendste Duitse stad als het aankomt op kerstmarkten, maar wel de meest bruisende en hippe. The best of both worlds!

Berlijn herbergt vanaf eind november meer dan 25 grote kerstmarkten en tientallen kleinere marktjes in kerken, galerieën en oude fabriekshallen. Voor alleen deze kerstmarkten heb je al twee dagen nodig én dan heb je ook nog eens een flink aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen als je de Duitse stad voor het eerst bezoekt.

Wat dacht je van een bezoek aan de Berlijnse muur, Reichstag, Brandenburger Tor, Under den Linden, de Berliner Dom en Checkpoint Charlie? En check ook nog even de tips die Berlijn-blogger Marjolein eerder gaf. Jouw dagen in Berlijn zijn zo gevuld!

Perfecte winterbreaks; Riu Plaza BerlinWist je dat hotelketen Riu (bekend van luxe hotels op tropische bestemmingen) ook stadshotels heeft? Riu Plaza Berlin is het eerste stadshotel op Europese bodem. Mét centrale ligging, een hoog service-level, gratis WiFi en comfortabel kamers.

Romantisch Wenen

Perfecte winterbreaks; WenenWaar je bij ons geen kip op straat ziet als de temperaturen onder de 0 graden daalt, is dat in Wenen wel anders. Juist dan is Wenen op haar mooist en meest romantisch en komen de locals en toeristen samen op gezellige pleinen vol kerstmarkten.

Mocht het je toch even te koud worden, warm dan op in één van de vele musea die de stad rijk is (met name in het MuseumsQuartier). Ook leuk: breng een bezoekje aan Schloss Schönbrunn of woon een voorstelling bij in de Weense Staatopera. Voor een mooi uitzicht over winters Wenen stap je in het megagrote reuzenrad in het Prater Park.

Perfecte winterbreask; Wenen, Starlight Suiten Hotel SalzgriesStarlight Suiten Hotel Salzgries is een kleinschalig en stijlvol suitehotel gevestigd in een Weens herenhuis. Ontdek Wenen gemakkelijk te voet en kom aan het eind van de dag tot rust in de huiselijke omgeving van je suite.

Naar welke stad maak jij graag nog dit jaar een stedentrip? We horen graag jouw vakantieverhalen!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *