Nederlandse Antillen, eilanden

Nederlandse Antillen! Ga jij voor Aruba, Bonaire of Curaçao?

De zonnige eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao zijn heerlijke plekken om vakantie te vieren. Het hele jaar door zijn de temperaturen hier aangenaam. Zie jij een vakantie naar dit tropische stukje Nederland wel zitten, maar weet je nog niet welk eiland van de Nederlandse Antillen bij jou past? Wij helpen je op weg!

Waarom wij fan zijn van de Nederlandse Antillen

Op zo’n 9 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam liggen een paar tropische eilanden die bij Nederland horen, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Op de Nederlandse Antillen schijnt de zon het hele jaar door, is de bevolking supervriendelijk en kun je gewoon uit de voeten in je eigen taal.

Genoeg redenen om een reis te boeken naar één van de zonnige eilanden van de Nederlandse Antillen. Wij zetten op een rij wat elk eiland typeert, zodat jij weet of Aruba, Curaçao of Bonaire het beste bij je past.

Aruba

Nederlandse Antillen eilanden, ArubaVan Aruba wordt je vrolijk! De slogan van het Caribische eiland luidt dan ook niet voor niets One happy island. De supervriendelijke Arubanen ontvangen je hier met open armen. Je zult je hier meer dan welkom voelen!

Aruba is een heerlijke zonbestemming. Doordat je kunt kiezen uit meer dan 50 stranden vind je zeker een mooi strand dat bij jou past. Het helderblauwe water steekt mooi af tegen het witte zand. En onder de vele palmbomen kun je wat verkoeling zoeken. Heerlijk!

Natuurliefhebbers kunnen daarnaast óók hun hart ophalen op Aruba. Prachtige natuurparken lenen zich voor een flinke wandel- of klimtocht. En wil je liever luieren? Breng dan een bezoek aan de Natural Pool, een natuurlijk zwembad. Dat wordt relaxen op een idyllische plek!

Renaissance Wind Creek Aruba ResortJouw vakantie op Aruba wordt extra bijzonder tijdens een verblijf in Renaissance Wind Creek Aruba Resort. Je hebt namelijk gratis toegang tot Flamingo Beach: een privéstrand waar flamingo’s rondlopen. Neem je camera mee en bewonder deze roze beestjes!

Bonaire

Nederlandse Antillen eilanden, BonaireBonaire wordt ook wel Diver’s Paradise genoemd. Je kunt er namelijk kennismaken met de schitterende onderwaterwereld! Er zijn tientallen duikplekken te vinden.

De bekendste is toch wel Hilma Hooker, een bijzonder mooi scheepswrak. Flippers aan en gaan! Enne… gewoon luieren aan één van de paradijselijke stranden is ook mogelijk.

Ook boven water is veel natuurschoon te ontdekken. Het eiland herbergt het eerste nationale park van de Nederlandse Antillen: Washington Slagbaai National Park. Ga naar het Goto meer om flamingo’s te spotten en beklim de hoge berg. Je kunt – bij helder weer – Venezuela zien liggen!

Daarnaast kun je op Bonaire kennismaken met het slavernijverleden van het eiland. De kleine slavenhuisjes, waarin meerdere slaven moesten slapen, zijn dan ook indrukwekkend om te zien. Een bezoek aan dit stukje donkere geschiedenis mag dan ook niet aan jouw vakantie op Bonaire ontbreken.

Ocean Breeze Boutique Hotel, BonaireKleinschalig verblijven op Bonaire? Ocean Breeze Boutique Hotel grenst aan een prachtige lagune, heeft een kleine jachthaven en wordt omgeven door een tuin vol tropische bloemen. Te midden van dit alles vind je het fijne zwembad.

Curaçao

Nederlandse Antillen eilanden, CuraçaoCuraçao is populair! Zowel cultuur-, strand- als natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het eiland wordt dan ook niet zonder reden het meest veelzijdige eiland van de Nederlandse Antillen genoemd.

De hoofdstad Willemstad is een echte must-see voor cultuurliefhebbers. Van de felgekleurde huisjes krijg je gegarandeerd een lach op je gezicht. Daarnaast zijn er tal van musea te vinden in de bruisende stad en worden enkele wijken gekenmerkt door kleurrijke street art.

Wat je nog meer niet mag missen op Curaçao? Ga een dagje strandhoppen langs de mooiste exemplaren, beklim de Christoffelberg, zwem met schildpadden en geniet van de gezelligheid van de vele happy hours.

LionsDive Beach Resort, CuraçaoEen vakantie in LionsDive Beach Resort staat in het teken van zon, zee, strand en gezelligheid. Het hotel complex biedt een (kinder)zwembad, wellnesscentrum en diverse sportfaciliteiten. Daarnaast heeft het een ideale ligging aan Mambo Beach.

Ga jij voor Aruba of Curaçao? Of toch liever Bonaire? Welk van de eilanden van de Nederlandse Antillen je ook kiest; er staat je een tropische vakantie te wachten

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *