Leukste badplaatsen Italië

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in Italië

Pizza’s, ijsjes, sfeervolle straatjes en een hele hoop mooie stranden. Redenen genoeg om Italië op je wensenlijstje te zetten. Maar wat zijn nu de leukste badplaatsen in Italië? We hebben onze favorieten voor je verzameld.

Met een kustlijn van ca. 7.600 km zijn er héél veel opties. Wat opvalt is dat Italiaanse badplaatsen niet massaal en groot zijn. Eerder sfeervol en authentiek. Cultuur en strand gaan vaak hand in hand. De dag begint met een rondje door een sfeervol, vaak historisch centrum. Koffietje of ijsje onderweg, en daarna direct door naar het strand. Op-en-top vakantiegevoel!

Limone sul Garda (Gardameer)

De oude Romeinen bouwden al zomervilla’s aan de Italiaanse meren en sindsdien zijn ze alleen maar populairder geworden. Vooral het Gardameer is geliefd onder Nederlandse vakantiegangers. Een van onze favoriete plaatsjes is Limone sul Garda. Zelfs als je niet van citroenen houdt heb je hier een heerlijke vakantie.

Het typisch Italiaanse dorpje ademt gezelligheid. Struinend door de kleurrijke straatjes blijf je maar foto’s maken van de tuin vol met bloemen. Benieuwd waarom je overal citroenen ziet? In Limone sul Garda en de omgeving speelt citroenteelt een grote rol. In het museum La Limonaia del Castel vertellen ze je er meer over.

Door de ligging tegen een bergwand krijgt de wind maar weinig kans. Daardoor kan je in het voor- en najaar ook genieten van aangename temperaturen. Met een Aperol Spritz of vino is het dan heerlijk vertoeven op de boulevard.

Lees meer over het Citroenstadje aan het Gardameer Bekijk meer leuke badplaatsen aan het Gardameer

Hotel Leonardo Da Vinci, ItaliëHotel Leonardo Da Vinci heeft een privéstrandje direct aan het Gardameer. Je kunt rekenen op ruime kamers, een wellnesscentrum en kinderfaciliteiten. Extra pluspunten voor de shuttleservice naar Limone sul Garda en de all inclusive-optie.
Leukste badplaatsen Italie - Limone sul Garda

Baja Sardinia (Sardinië)

In het noorden van Sardinië tippen we Baja Sardinia. De badplaats in Italië dankt haar populariteit aan het kristalheldere water en het fijne zandstrand. Vanaf een handdoek of ligbedje geniet je van het uitzicht op La Maddalena. Deze archipel moet je zeker een keer bezoeken. Je waant je in de Caraïben!

Baja Sardinia ligt aan het uiterste puntje van de Costa Smeralda, een kustlijn met een exotisch tintje. Tot de jaren 60 waren er vooral veel rotsen en mediterrane begroeiing. Tot een prins het gebied opkocht en het toerisme liet groeien. Wel zorgde hij ervoor dat alles wat gebouwd werd paste bij de omgeving. Een speciale vereniging houdt nog steeds in de gaten of de natuur niet te veel wordt aangetast.

Waarom Baja Sardinia een van de leukste badplaatsen van Italië is? Het heeft voor iedere zonliefhebber wel iets te bieden. Vrienden borrelen op een van de terrassen, families relaxen aan het strand en feestliefhebbers gaan stappen in de nachtclubs. Heerlijk zo’n ongedwongen sfeer!

Bekijk meer leuke badplaatsen op Sardinië

Hotel La Bisaccia, ItaliëWow! Alleen al voor het uitzicht wil je bij Hotel La Bisaccia verblijven. Vanaf het terras, vanuit de kamers en zelfs vanuit het grote zwembad is de Middellandse Zee te zien. Zin in een stranddagje? Het privéstrand ligt op loopafstand.
Leukste badplaatsen Italie - Baja Sardinia

Monopoli (Puglia)

Monopoli – nee we hebben het hier niet over het spel – is een van de leukste badplaatsen in Puglia. Het stadje in de hak van de laars heeft een charmant haventje waar altijd kleurrijke bootjes dobberen.

In het oude centrum raak je verdwaald in de kleine straatjes met witte huisjes. Onder de wapperende was geniet je van de druk gebarende Italianen. Zin om te shoppen? In het nieuwere gedeelte gaat je fashion-hart sneller kloppen.

Direct naast de stadsmuren vind je het populairste stadsstrandje. Hier is het goed vertoeven tussen de Italianen. Wil je een keer ergens anders een duik nemen? In het nabijgelegen Polignano a Mare vind je onder de Romeinse brug een pittoresk strandje. De metershoge rotsen zijn een van de beste duikplekken van Puglia. Ga jij kijken of springen?

Bellavista Suite, Italië Wow, wat een uitzicht! In het historisch centrum van Monopoli vind je in een eeuwenoud gebouw een prachtig hotel: Bellavista Suite. Aan gastvrijheid geen gebrek! Zie jij jezelf al liggen in het infinity zwembad?
Leukste badplaatsen Italie - Monopoli

Rimini (Adriatische Kust)

Voor een bruisende vakantie zit je goed in Rimini. Deze leuke badplaats in Italië vind je aan de oostkust, op een halfuurtje rijden van de dwergstaat San Marino. Naast een gezellige boulevard biedt Rimini een compact centrum met veel oude gebouwen, een marmeren brug en 15e-eeuws kasteel.

Er zijn niet veel jongerenbestemmingen in Italië, maar als we er toch een moeten noemen is het Rimini. In de vele bars, cafés en discotheken is het tot in de late (of moeten we zeggen vroege?) uurtjes gezellig. En de volgende dag? Dan plof je gewoon weer op het strand. Heerlijk zo’n vakantie waarin niets moet en alles mag.

Houd je niet van uitgaan? Dat is het leuke aan Rimini; het onderscheidt zich van typische uitgaansoorden. De authentieke straatjes, hoge dosis cultuur en leuke bezienswaardigheden brengen afwisseling. Op het strand zitten jongeren, stelletjes en families door elkaar bij een van de vele beachclubs. Actievelingen kunnen de zee op voor toffe watersporten.

Hotel Villa Adriatica, Italië Al sinds 1880 mogen gasten verblijven bij Hotel Villa Adriatica. In de villa ga je terug in de tijd zonder in te leveren op modern gemak. Dankzij o.a. de fijne kamers, het zwembad (met whirlpool) en het veelzijdige restaurant kom je niets tekort.
Leukste badplaatsen Italie - Rimini

Taormina (Sicilië)

Taormina is de oudste badplaats van Sicilië. Maakt dat het oubollig? Zeker niet! Het staat tegenwoordig juist bekend als het ‘Saint-Tropez van Sicilië’. Er zijn gezellige pleintjes, luxe boetiekjes en heel veel goede restaurants. In het vrolijk gekleurde oude centrum kijk je je ogen uit. Must-see is het oude theater met uitzicht op de Etna.

Wist je dat Sicilië de meeste zonuren van Europa heeft? Badkleding aan, zonnebril in de tas en op naar het strand! Een aantal hotels ligt direct aan zee. Als je in het hogergelegen stadsdeel verblijft, sta je ook zo met je voeten in het warme zand. De kabelbaan brengt je in 2 minuutjes naar het strand Lido Mazzarò.

Als het water laag staat, kan je via een klein paadje naar Isola Bella (‘mooi eiland’) lopen. Het eilandje valt onder de beschermde natuur en beschikt over een van de mooiste stranden van Sicilië. Ga je per boot? Dan vaar je langs de grotten en kan er gesnorkeld worden.

Bekijk meer leuke badplaatsen op Sicilië

 VOI Grand Hotel Atlantis Bay, ItaliëIn Baia delle Sirene – een idyllische baai net buiten Taormina – ligt VOI Grand Hotel Atlantis Bay. Na een heerlijke nacht in de sfeervolle kamers en suites wordt er ultiem gerelaxt aan het zwembad of de zee. Of wordt het toch het wellnesscentrum…
Leukste badplaatsen Italie - Taormina

Nog meer leuke badplaatsen in Italië

Er zijn zoveel leuke badplaatsen in Italië om te verblijven dat we nog wel uren kunnen doorgaan. Als we toch écht moeten kiezen, dan willen we je deze pareltjes niet onthouden.

  • Staat de sprookjesachtige Amalfikust nog niet op je wensenlijstje? Snel doen! De zuidelijke kustregio staat bekend om de schilderachtige dorpjes, groene natuur en wandelroutes op de bergen. Sorrento is de ideale uitvalsbasis. Het is op-en-top Italië. Enerzijds heb je het centrum met een mengelmoes van bouwstijlen, anderzijds de luxe hotels en restaurants.
  • Ga je voor een actieve vakantie? Stresa ligt aan Laggio Maggiore, een meer waar watersporters de tijd van hun leven hebben. Het centrum ademt een mondaine sfeer en langs de oevers staan fraaie hotels. Pak de kabelbaan richting de ca. 1.500 m hoge bergtop voor een ge-wel-dig uitzicht.
  • Een van de bekendste badplaatsen aan de Toscaanse kust is Viareggio. Langs de lange boulevard vind je veel art nouveau- en art deco-gebouwen. Het voelt soms net alsof je in de jaren 20 bent beland.

In welk van deze leuke badplaatsen in Italië wil jij graag verblijven?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *