Citroenstadje Limone sul Garda, Gardameer (italië)

Ga je mee naar het citroenstadje Limone sul Garda?

Vier het goede leven deze zomer in Italië! Want aan het Gardameer vind je het charmante dorpje Limone sul Garda. Jouw vakantie staat in het teken van gemoedelijkheid, limoncello, luieren aan het strand en leuke dagtripjes.

Limone sul Garda in een vogelvlucht

Je vindt Limone sul Garda aan de westelijke oever van het grootste en meest populaire meer van Italië, het Gardameer. Elk jaar weten duizenden vakantiegangers de weg naar het Gardameer en in het bijzonder dit dorpje te vinden. Of dat nu voor een dagje uit is tijdens de vakantie of om te verblijven.

Al slenterend door de gezellige en kleurrijke straatjes van Limone sul Garda is het maar moeilijk voor te stellen dat Limone sul Garda tot aan de jaren ’50 van de vorige eeuw vrijwel onbekend was. Nu is het vooral bemind!

Het tempo waarmee dit dorpje is gegroeid dankt het aan de aanleg van de Strada-Gardesana, een panoramische route die dus o.a. langs dit geweldige stadje komt. Hoewel het stadje nog steeds maar zo’n 1.000 inwoners telt, is het er in de zomer druk. Gezellig druk overigens. Want hoe ze het hebben geflikt weten we niet, maar de groei is niet ten koste gegaan van de gemoedelijkheid.

Het aangename weer in Limone sul Garde is te danken aan de bergwand waar het tegenaan ligt. Hierdoor krijgt wind weinig kans en kun je in het voor- en najaar ook al rekenen op geweldige temperaturen.

Een kijkje in het centrum van Limone sul Garda

Citroenstadje Limone sul Garda, Gardameer (italië)Limone sul Garda is alles wat je verwacht van een typisch Italiaans stadje; een doolhof van charmante straatjes vol met winkeltjes en oude huisjes. De inwoners dossen hun tuinen uit met veel bloemen, wat zorgt voor een kleurrijk geheel.

Is jouw vakantie niet compleet zonder een goede Italiaanse lunch aan de waterkant? Langs de oever loopt een boulevard vol terrasjes en ook het haventje valt zonder twijfel onder de noemer charmant. Vanaf veel van deze plekken heb je trouwens een geweldig uitzicht over de Monte Baldo, een berg aan de oostelijke oever van de Gardameer.

Over een mooi uitzicht gesproken; even ten noorden van het stadscentrum vind je het 16e eeuwse kapelletje Chiesa San Rocco. Niet alleen het kapelletje is prachtig, dit geldt ook voor het uitzicht over Limone sul Garda én het Gardameer.

Hoe je de bijnaam Citroenstad krijgt

Limone sul Garda, citroenenLimone sul Garda (en ook de omgeving) wordt gekenmerkt door de citroenteelt. De naam Citroenstad is dan ook een veel gehoorde bijnaam, evenals Kust van de citroenen. En feitelijk zegt de naam het stiekem ook al…

Wat je hiervan merkt tijdens jouw vakantie in Limone sul Garda? Er is geen winkel die niet iets met citroen verkoopt; citroenzeepjes en -snoepjes worden hier flink verkocht. Fijn als souvenir en het ruikt ook nog eens lekker in de winkeltjes. Limoncello zal ook zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie. Het staat op zo’n beetje elke menukaart. Ook geen straf!

Je kunt daarnaast een bezoek brengen aan La Limonaia del Castel. Dit citroenmuseum is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het stadje. Je komt er meer te weten over de citroenteelt in Italië en er worden nog steeds limoenen, sinaasappelen en mandarijnen gekweekt.

Overnachten tussen de citroenen?

Wil jij Limone sul Garda graag als uitvalsbasis gebruiken tijdens jouw vakantie aan het Gardameer? Dan zijn er best wat mogelijkheden. We zetten onze favorieten op een rij:

  • Hotel Garda Bellevue ligt op een steenworp afstand van La Limonaia del Castel en nabij het strand en de boulevard. Afkoelen kan op warme dagen in het zwembad en in het restaurant worden lokale gerechten geserveerd.
  • Hotel Alexander heeft ook al zo’n mooie ligging! Je kunt er daarnaast rekenen op o.a. een zwembad met prachtig uitzicht, gratis WiFi, comfortabele kamers en een à la carte restaurant.
  • Met dank aan de all inclusive mogelijkheid aan eten & drinken geen gebrek tijdens een verblijf in Hotel Royal Village. Dat geldt ook voor waterpret overigens! Het hotel beschikt over twee buitenbaden, een apart kinderbad, binnenbad en whirlpool. En dat is nog maar een kleine selectie van alles wat dit hotel biedt.

Wil je een ruimere keuze aan hotels? Bekijk ons volledige aanbod naar Limone sul Garda. Op naar de citroenen!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *