Wat te doen aan het Gardameer

Wat te doen aan het Gardameer? Een handige checklist!

Het Gardameer is een populaire vakantiebestemming! Wij snappen wel waarom, want aan het schitterende meer is van alles te doen. Wij vertellen je wat je niet mag missen en wat je écht moet doen aan het Gardameer. Kijk je mee?

Zonnen aan een strand

Wat te doen aan het Gardameer, strandHet fijne van een vakantie aan het Gardameer is dat je nooit ver weg bent van een strand! Het meer wordt omringd door ca. 45 kilometer aan openbare stranden, waar je optimaal kunt genieten van de Italiaanse zon. Verblijf je in een dorpje? De meeste plaatjes beschikken over minstens één strand. Maar ook rondom de dorpjes vind je vele, soms verborgen strandjes. Neem een duik in het azuurblauwe water en geniet!

De meeste stranden bestaan uit kiezels, dus het is een aanrader om waterschoenen mee te nemen. Ook zijn er een paar zandstrandjes voor wie liever op een zachte ondergrond tot rust komt. Voor een super ontspannen stranddag kun je op de meeste stranden een ligbed en parasol huren. Relaxen maar!

(Water)sporten

Ben je meer toe aan een sportievere stranddag? Op het Gardameer kun je tal van watersporten beoefenen! Zo behoren o.a. wind- en kitesurfen, duiken en zeilen tot de mogelijkheden. Het meer verkennen vanaf grote hoogte kan door de gaan paragliden. En blijf je liever op het droge? Scheur dan in een kartauto jouw medereizigers voorbij of geniet van de natuur tijdens een paardrijdtocht.

Een andere, bijzondere sport die je kunt uitoefenen aan het meer, is canyoning. Hierbij ga je al springend, rennend en glijdend door het water heen. Spring vanaf een klif het water in, zwem verder en glijd van een natuurlijke glijbaan naar beneden. Deze sport is alleen bedoeld voor de echte waaghalzen!

Dorpjes bezoeken

Aan het Gardameer liggen tal van pittoreske dorpjes en plaatsjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Slenter door de smalle straatjes van Riva del Garda, bezoek historische bezienswaardigheden in Sirmione of neem een kijkje bij het Citroenmuseum in Limone Sul Garda. Het grootste en oudste dorp is overigens Desenzano del Garda, waar je je voornamelijk tussen de locals begeeft. Bezoek een paar van deze dorpjes (of allemaal!) om je helemaal in Italiaanse sferen te begeven.

Wat te doen aan het Gardameer, Residence Il Sogno Wil je in Desenzano del Garda verblijven? Boek dan een vakantie naar Residence Il Sogno. Het appartementencomplex beschikt over een fijn zwembad en biedt fietsverhuur om de omgeving te verkennen.

De mooie natuur verkennen

Wat te doen aan het Gardameer, natuurNatuurliefhebbers kunnen aan het Gardameer hun hart ophalen! Het meer wordt omringd door de Alpen, die met een hoogte van ruim 2.000 meter bijna overal te zien zijn. De omgeving van het meer is gemakkelijk te verkennen; er zijn tal van wandelpaden waarover jij kunt lopen, maar ook mountainbikers racen er graag rond.

Wil je meer natuurrijke pareltjes zien? Breng dan een bezoek aan de waterval in Parco Grotta Cascata Varone, het natuurpark Parco del Mincio en het dal in de Valle delle Cartiere. Er is genoeg te ontdekken!

Genieten van het uitzicht vanaf een kabelbaan

Aan de oostkant van het Gardameer ligt de bergketen Monte Baldo. Je kunt dit gebied op een bijzondere manier verkennen, namelijk per kabelbaan!

In twee etappes wordt je van 90 meter naar 1.760 meter boven de zeespiegel gebracht. Wanneer je boven bent, kun je een flinke wandeltocht maken en genieten van een schitterend uitzicht over het Gardameer. Absoluut de moeite waard!

Bovenop de berg is de temperatuur een stuk lager dan beneden. Omdat het er zo’n 10 tot 15 °C kouder is, is het aan te raden om warmere kleding mee te nemen. Je kunt maar beter goed voorbereid op pad gaan!

Verona bezoeken

Wat te doen aan het Gardameer, VeronaCultuurliefhebbers mogen tijdens hun vakantie absoluut Verona niet overslaan. Deze stad, die op ca. 30 kilometer van het Gardameer ligt, is zeker een bezoekje waard. Het is een rustigere stad dan bijvoorbeeld Rome of Florence, maar er is zeker niet minder te zien. Wandel door het historische centrum – die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat – en en loop naar het levendige Piazza del Erbe. Op dit plein worden regelmatig marktjes georganiseerd en vind je tal van restaurants én historische gebouwen.

Verona is bij velen bekend als de stad van Romeo en Julia. Ga dan ook zeker naar Casi di Giulietta, waar je het beroemde balkon van Shakespeare’s liefdeskoppel vindt. Een erg romantische plek, waar veel vakantiegangers hun liefde aan elkaar verklaren. Amore!

Uit je dak gaan in Gardaland

Ben je toe aan actie? Dat kan in Gardaland, een pretpark aan de zuidoostkant van het Gardameer. Hier zal jong en oud zich vermaken! Echte dare devils proberen alle achtbanen uit en de allerkleinsten kunnen terecht in het Fantasy gedeelte, waar allerlei thematische attracties te vinden zijn. Met z’n allen sluiten jullie de dag af in het aquarium om diverse soorten vissen te bewonderen. Iedereen zal zich hier vermaken!

Wat te doen aan het Gardameer, Gardaland Resort & Adventure Hotel Wil je vlakbij Gardaland verblijven? Boek dan een vakantie naar Gardaland Resort & Adventure Hotel. Het pretpark is te bereiken per gratis shuttlebus. Na jouw avontuurlijke dag eet je iets in één van de twee restaurants en maak je gebruik van gratis WiFi.

Wat te doen aan het Gardameer: nog meer leuke opties!

Als je denkt dat je er bent met bovenstaande opties, heb je het mis. Want er is nog veel meer te doen aan het Gardameer!

  • Bij Italië denk je al gauw aan… wijn! Aan het Gardameer kun je absoluut de lekkerste wijnen (en andere drankjes!) drinken. Het dorp Bardolino staat bekend om haar lokale wijntjes. Bestel een glas – of een paar glazen – en geniet van deze typisch Italiaanse drank. Meer zin in limoncello? Breng dan een bezoek aan Limone Sul Garda. Dit dorp staat bekend om haar citroenteelt. Hier bestel je gegarandeerd een lekker glaasje!
  • Wat is er Italiaanser dan een Vespa? Aan het Gardameer worden excursies aangeboden waarbij je rond kunt scheuren op zo’n typisch Italiaanse scooter. Binnen een aantal uur ontdek je de schitterende omgeving. Let er wel op dat enige ervaring met scooters vereist is om zo’n tour te boeken. Helmpje op en gaan!
  • Wil je het Gardameer vanaf het water bekijken? Ga dan mee met een rondvaarttocht over het meer. Ook kun je op een veerboot stappen die je van het noordelijke Riva del Garda naar het zuidelijke dorp Desenzano del Garda brengt. De boot maakt diverse tussenstops, dus je kunt ook in andere dorpjes in- of uitstappen. En vaar jij liever zelf? Huur dan een bootje!

Wat ga jij doen aan het Gardameer tijdens jouw vakantie?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *