Leukste badplaatsen Sardinië

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Sardinië

De leukste vakantiebestemmingen? Die waar je maar een paar uur voor hoeft te vliegen en waar je je voelt alsof je héél ver weg bent van huis. Het prachtige Italiaanse eiland Sardinië is zo’n bestemming. We nemen je mee langs de leukste badplaatsen. Kun je direct kiezen waar jij wilt verblijven. Inclusief toffe hoteltips!

Sardinië in een vogelvlucht

Weet jij stiekem nog weinig van het Italiaanse eiland? Een kleine introductie; het 24.000 km² grote eiland ligt ten westen van de punt van Italië en ten zuiden van het Franse eiland Corsica. De hoofdstad van Sardinië, Cagliari, vind je in het zuiden van het eiland. Verspreid over het eiland wonen bijna 1,7 miljoen mensen. En daar tellen we dan ook nog even een flink aantal toeristen bij op.

Waarom Sardinië zo populair is? Het Italiaanse eiland ligt op slechts een paar uur vliegen van Amsterdam. Daar hebben we pluspunt één te pakken. Pluspunt twee, drie en vier zijn het subtropische klimaat, de prachtige natuur en een geweldige keuken.

Oh en tot slot pluspunt vijf; de rijke historie. De afgelopen eeuwen hebben flink wat volkeren over het eiland geheerst en dat heeft geresulteerd in bijzondere bouwwerken en monumenten. En dat kan je allemaal ontdekken vanuit de leuke badplaatsen die Sardinië herbergt. Tijd om onze favorieten plekken om te verblijven op een rij te zetten.

Nu al een vakantie naar Sardinië boeken?
Bekijk ons aanbod

Charmant San Teodoro

Van klein vissersdorpje tot populaire badplaats op Sardinië; de groei van San Teodoro is ongekend. Verrassend? Nee, dat niet! In en rondom de badplaats vind je bijna 20 stranden en nog veel meer baaien. Hiermee is het populair onder zonliefhebbers.

Die overigens het liefst hun handdoek uitvouwen op La Cinta, een 5 kilometer lang strand op loopafstand van het centrum. Gezinnen vertoeven hier graag de hele dag, maar ook jongeren komen er graag. Want er worden diverse watersporten aangeboden.

Het centrum van San Teodoro nodigt overdag uit tot rustig slenteren langs de winkeltjes en terrasjes. ’s Avonds is het aanzienlijk minder druk; de bars, pizzeria’s en restaurants hebben de tafeltjes buitengezet en in het hoogseizoen is er elke dag een avondmarkt met o.a. lokale specialiteiten. De drukte doet dan overigens echt niet af aan de charme van het dorpje, deze hebben de inwoners nog altijd weten te behouden.

Hotel Bonsai, SardiniëHotel Bonsai wordt geroemd door haar ligging op loopafstand van het centrum en La Cinta. Je kunt er daarnaast rekenen op een fijn zwembad en dakterras.

Leukste badplaatsen Sardinië: San teodoro

Decadent Porto Cervo

Porto Cervo is het Marbella van Sardinië; sinds de jaren ’60 is dit dé jetset-bestemming. Dit imago ontstond nadat een Arabische prins verliefd werd op het plaatsje en een toeristisch paradijs uit de grond stampte.

Langzaam werd het luxer en luxer en nog steeds worden de winkelstraten gekenmerkt door merken als Versace, Prada en Gucci. En je kunt er dus zomaar een internationale filmster of begeerde voetbalspeler tegenkomen.

Zien & gezien worden; daar draait het voornamelijk om in de luxe jachthaven die de badplaats herbergt. Mocht zo’n jacht huren je net iets te duur zijn – voor ons in elk geval! – dan worden er ook diverse watersporten aangeboden die wél betaalbaar zijn. Een andere optie om de dag door te brengen, is door een van de schitterende stranden in en rondom Porto Cervo te bezoeken.

Het grootste strand is Liscia Ruja, dat ook wel bekend staat als Longbeach. ’s Avonds hoef je niet naar huis, want vanaf zonsondergang gaat – figuurlijk – het dak eraf door leuke strandfeesten.

Badplaatsen Sardinië, Hotel Luci di la Muntagna, Porto CervoDit jaar een financiële meevaller? Verblijf in Hotel Luci di la Muntagna. Het heeft een mediterraan karakter, je kunt er rekenen op luxe kamers en je hebt een geweldig uitzicht over de jachthaven. Decadent doen mag wel een keertje!

Leukste badplaatsen Sardinië: Porto Cervo

Levendig Baja Sardinia

Baja Sardinia, ook wel Baia Sardinia genoemd, ligt net ten noorden van Porto Cervo. Deze ligging maakt dat je vanaf het strand zicht hebt op een van de eilanden van de La Maddalena-archipel voor de kust. Het is overigens niet het uitzicht waardoor dit strand zo populair is; dat dankt het aan het kristalheldere water en het fijne zandstrand.

In het centrum van Baja Sardinia vind je een ruim aanbod aan winkeltjes, restaurants en terrasjes. Al slenterend door de straatjes van het dorp proef je de sfeer van het echte Italië. Op straat zijn regelmatig spontaan voorstellingen, wat voor extra vermaak zorgt. En als je dan nog niet klaar bent met de dag, ga je door in een van de nachtclubs.

Leuk weetje: de grootste nachtclub van Sardinië vind je in Baja Sardinia. Rituals is een trendy nachtclub in een natuurlijke grot. Een unieke ervaring!

Hotel La Bisaccia, SardiniëBij Hotel La Bisaccia maak je kennis met de Sardijnse gastvrijheid, kun je rekenen op een privéstrand en heb je een fantastisch zwembad om in te plonsen.

Leukste badplaatsen Sardinië: Baja Sardinia

Cultureel Olbia

Wie een stukje van de geschiedenis van Sardinië mee wilt krijgen, is in noordelijk gelegen Olbia aan het juiste adres. De eerste tekenen van leven in de omgeving stammen al uit de prehistorie en ook de stad bestond al lang voor Christus.

Deze lange historie heeft geweldig mooie gebouwen opgeleverd, waaronder het kasteel van Pedres en de 11e eeuwse Basilica Minore di San Simplicio.

Maar dat is niet alles wat Olbia biedt. Het centrum herbergt verrassend goede restaurants, leuke winkels en gezellige pleinen. Neem zeker even plaats op het Piazza Regina Margherita, waar in de zomer vaak live muziek wordt gespeeld. Stranden vind je met name rondom de plaats.

DHotel dP Olbia Sardinia, SardiniëGa een vakantie vol rust tegemoet bij Hotel dP Olbia Sardinia. Dit hotel ligt net buiten Olbia en biedt o.a. een inifinity-zwembad met uitzicht over zee. Daarnaast worden er heerlijke verse maaltijden geserveerd in het restaurant. Pak die koffers maar in!

Leukste badplaatsen Sardinië: Olbia

Nog meer fijne badplaatsen op Sardinië om te verblijven

Met een oppervlakte van 24.000 km² zijn er meer opties om te verblijven op Sardinië. Check ook nog even deze badplaatsen:

  • Palau wordt geroemd om de ligging; vanuit deze badplaats reis je eenvoudig af naar de Malediven van Sardinië, de La Maddalena archipel. Dat is echter niet het enige. Wanneer je hier verblijft, kan je ook rekenen op een gezellige centrum en fijn strand.
  • Vanuit de badplaats Cala Gonone kan je één van de mooiste stranden van Sardinië bezoeken, Cala Luna. Ook een van de bekendste kloven ligt in de omgeving. En de badplaats zelf? Het voormalige vissersdorpje biedt een prachtig strand en gezellige restaurantjes.
  • Aan de westkust van Sardinië vind je ook leuke badplaatsen. Alghero is er hier één van. Door de smalle geplaveide straatjes, de leuke koffietentjes en de was die uit de ramen wordt ghehangen doet het enorm Italiaans aan, maar je vindt er ook veel Spaanse invloeden. Het wordt daarom ook wel het ‘Barcelona van Sardinië’ genoemd.

Genoeg keuze uit badplaatsen op Sardinië. Waar zou jij het liefst verblijven?

Op vakantie naar Sardinië?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *