Favoriete waterparken

Onze favoriete waterparken: hier glijden we graag van de glijbaan!

Waterratjes opgelet! Wist je dat je in (en ook buiten) Europa enorm veel pretparken hebt waar je van de ene na de andere glijbaan kunt glijden? Zoveel dat je bijna door de glijbanen het water niet meer ziet. Tijd om onze persoonlijke favorieten op een rij te zetten. Hier willen wij de zomer wel doorbrengen!

Waterpret dichtbij huis

Favorietew waterparken: Tropical IslandsIn Nederland is het Tikibad een van de bekendste waterparadijzen. Het is daarnaast een van de grootste overdekte glijbanenwalhalla’s van de Benelux. De glijbanen hebben verschillende snelheden en vormen, waardoor elke rit weer een uitdaging is. En bij lekker weer kun je een duik nemen in het buitenbad mét ligweide.

Laten we onze oosterburen ook zeker niet overslaan! Tropical Islands is een voormalige Zeppelin-hangar in de regio Brandenburg, welke is omgetoverd tot een tropisch paradijs. O.a. de 50.000 planten, diverse waterattracties en het strand dragen bij aan een vakantiegevoel. Ondanks dat je binnen bent! Ook fijn: het beschikt over ca. 10.000 m² aan sauna-oppervlakte.

waterparken,tropical islandsAls gast van Tropical Islands heb je het hele jaar door (24 uur per dag!) gratis toegang tot het waterparadijs! Boek die overnachting snel en geniet meerdere dagen van deze tropische sferen. Ook leuk: het ligt op korte afstand van Berlijn.

Waterparken in zonnige oorden in Europa

Favoriete waterparken: Siam Park, TenerifeDe kans op lekker weer is groter zodra je wat verder Europa in trekt. En lekker weer is wel fijn als je een waterpark wilt bezoeken. We zetten daarom onze favoriete waterparken in Europa voor je op een rij.

  • Een van onze favorieten is toch wel Siam Park op Tenerife. Dit waterpark heeft diverse records en awards mogen ontvangen. En dat is niet gek als je kijkt naar wat het park allemaal te bieden heeft! Van een gigantische waterglijbaan tot aan een golfslagbad met ’s werelds grootste kunstmatige golven (3 meter hoog!).
  • Ook Italië heeft een aantal bijzondere waterparken, waaronder Etnaland. Deze ligt, zoals je misschien al vermoedde, aan de voet van de majestueuze vulkaan de Etna. Het waterpark beschikt over geweldige, spannende glijbanen én een attractiedeel.
  • Even terug naar Spaanse sferen! Want in Salou vind je nog een Spaanse topper, PortAventura Salou. Het is het grootste Spaanse themapark en biedt onderdak aan een attractie- én waterpark. PortAventura Salou bestaat uit zes thema’s en er worden jaarlijks nieuwe attracties geopend. Als het aan ons ligt een goed excuus om elk jaar te gaan!
waterparken, PortAventura Hotel CaribeHandig: PortAventura beschikt over eigen hotels, waar je een dagje waterpret eenvoudig kunt combineren met een overnachting. PortAventura Hotel Caribe is het meest geliefd met dank aan meerdere zwembaden en sport- en ontspanningsmogelijkheden.

Hoe verder, hoe spectaculairder…

Favoriete waterparken: Yas waterparkDit lijkt zeker op te gaan! Want de waterparken in de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten spannen toch echt wel de kroon. Helemaal als het gaat over de spanningsgraad en de grootte van het park.

In Abu Dhabi vind je bijvoorbeeld Yas Waterworld Abu Dhabi, een waterpark ter grootte van meer dan 40 voetbalvelden! Het waterpark is onderverdeeld in vier delen met elk hun hun eigen spanningsgraad. Waar het ene deel geschikt is voor jonge kinderen of vakantiegangers die in een relaxte sfeer willen genieten van water, is het andere deel met dank aan heftige attracties echt wat voor de thrillseekers.

Ben je op zoek naar actie, avontuur en adrenaline en maak je jou blij met een dagje pretpark? Boek jouw volgende vakantie dan snel naar… Florida! In deze Amerikaanse staat vind je namelijk de enige echte pretpark-hoofdstad ter wereld: Orlando. Naast attractieparken vind je er ook waterparken, waaronder Wet ’n Wild Orlando. Door de ligging is een bezoekje aan dit waterpark goed te combineren met een bezoek aan Universal Studios.

Ideaal: hotels met waterparken

Waterparken: Atlantis The Palm, DubaiJouw hele vakantie onbeperkt genieten van waterpret? Boek een hotel met eigen waterpark. Het summum hiervan is toch wel Aquaventure Dubai, onderdeel van Atlantis The Palm. Collega Laura mocht onlangs een dagje glijden en dobberen in dit park met een oppervlakte van maar liefst 42 hectare. Ze kwam mega-enthousiast terug. Niet zo gek als je leest hoeveel en wat voor glijbanen je hier vindt!

Liever dichter bij huis? Combineer waterpret met een vakantie in het Turkse Belek gemakkelijk tijdens een verblijf The Land of Legends Kingdom Hotel. Dit luxe resort herbergt een (water)attractiepark voor jong en oud! Glijbanen, een golfslagbad, wildwaterbaan…. Lees in ons eerdere artikel wat je er allemaal kunt verwachten.

Ook leuk: hotelketen RIU heeft een eigen waterpark Sop de Dominicaanse Republiek, Splash Water World. Verblijf je in een van de vijf Riu-hotels op het eiland? Dan mag je gratis gebruikmaken van het waterpark vol met waterattracties voor jong en oud!

waterparken, Riu Palace Punta CanaEen van deze vijf hotels is Riu Palace Punta Cana. Dit gezellige familiehotel ligt bij Bávaro, biedt voldoende faciliteiten én hanteert een all inclusive formule. Je verblijft daarbij in luxe junior suites.

Welk van de bovenstaande waterparken spreekt jou het meest aan? Of heb je er al eentje mogen bezoeken? Deel je ervaringen en meningen met ons!

Fotografie: Oluwaseyi Usman | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *