PortAventura Salou

PortAventura World: attractiepark en waterpark in één

Ben jij wel in voor een adrenaline kick? De wildste attracties en waterglijbanen vind je in het magische PortAventura World. De drie parken in het bruisende Salou brengen zowel volwassenen als kinderen van ochtend tot avond in extase!

In een vogelvlucht: PortAventura World in Salou

PortAventura World in Salou, Dragon KhanWil je door de straten van een charmant vissersdorpje lopen? De prachtige gebouwen van China bewonderen? Heb je altijd al cowboy willen zijn of de betoverende avonturen uit Sesamstraat willen beleven met je familie? Dromen komen uit in PortAventura World!

PortAventura World is het grootste themapark van Spanje. Het ligt in een van de best bezochte toeristische gebieden van Spanje, in de buurt van de bruisende badplaats Salou. Hierdoor kun je tijdens jouw zonvakantie in Spanje gemakkelijk een dagje in PortAventura World vertoeven.

PortAventura World bestaat uit drie verschillende parken; PortAventura Park, PortAventura Caribe Aquatic Park en Ferrari Land Park. De attracties in deze parken zijn geschikt voor alle leeftijden. We nemen je mee door alle drie de parken!

De zes wondere werelden van PortAventura Park

PortAventura Park (zonder twijfel het grootste park) bestaat uit zes verschillende werelden: Mediterrània, Polynesië, China, Mexico, Far West en SésamoAventura. Ieder park is volledig in thema ingericht, dus je waant je echt in een van deze werelden. Er zijn volop winkeltjes met toepasselijke souvenirs en restaurants waar gerechten worden geserveerd uit het betreffende land of in het betreffende thema. Daarnaast kun je in elke wereld genieten van muziek, dansshows en passende attracties.

Wanneer je in PortAventura Park aankomt, kom je binnen in de mediterrane wereld van PortAventura Mediterrània. Vanaf het Mediterrane Meer kom je als eerste bij de achtbaan Furius Baco. In slechts drie seconden bereik je een snelheid van maar liefst 135 km/u. Hiermee is het de snelste achtbaan van Europa. Een ongelooflijke katapult lanceert je horizontaal, waardoor je het gevoel hebt dat je een Formule 1 racer bent. Andere attracties in de Mediterrània zijn de Estació del Nord en Port de la Drassana. In de zomer worden er diverse shows opgevoerd, waaronder FiëstAventura en Aquamusic.

Na PortAventura Mediterrània kun je o.a. een bezoek brengen aan Polynesië. In dit gebied vind je vooral tropische flora en een overvloed aan palmbomen en varens. Kijk vooral goed om je heen, want hier en daar zal je een waterval spotten! Maar dat is niet het enige water dat je in dit deel van PortAventura World zult ontdekken; in Polynesië bevindt zich o.a. de waterattractie Tutuki Splash. De vulkaan lijkt te slapen, maar schijn bedriegt! Waag een ritje in de boot en overwin het gedender van de vulkaan.

PortAventura World in Salou, ChinaIn het Chinese themagebied wandel je langs prachtige oriëntaalse gebouwen en kun je de miniatuurversie van de Chinese Muur bewandelen. Ook vind je er typische bonsai boompjes en Chinese toegangspoorten. Én je vindt er een van de meest karakteristieke en iconische attracties van PortAventura, de Dragon Khan. Dit is sinds de opening van het themapark in 1995 dé topattractie. Dragon Khan heeft maar liefst acht loopings en bereikt een topsnelheid van 110 km/u. Iets rustiger aan doen? Stap met het hele gezin aan boord van de Angkor en maak een tochtje door de jungle. Gebruik je waterkanon en schiet op pythons, apen en tijgers. Tenslotte wacht er nog een zeeslag op je. Wie gaat er winnen? De dieren, het water, de bevolking of jullie?

Van China vliegen we door naar Mexico. De topattractie hier is Hurakan Condor, gemaakt voor de echte durfal. Je bereikt een hoogte van 100 m voordat je een waanzinnige vrije val maakt. Een andere bekende attractie in Mexico is Serpiente Emplumada, een variant op de bij ons zo bekende kermisattractie de Octopus. Geniet van een spectaculaire draaiende rit. Voor kinderen die het rustiger aan willen doen, is een ritje op de Mexicaanse paarden (Los Potrillos) een aanrader.

In Far West vind je meerdere houten achtbanen en twee waterattracties. Naast deze geweldige attracties is dit Amerikaanse gebied volledig ingericht met cactussen, rovers en saloons. Neem jij deel aan een race tussen twee boze kuddes buffels in Stampida? Laat je niet gek maken in het Wilde Westen en ontdek de ware Amerikaanse cowboy of cowgirl in je!

Voor de allerkleinsten is er een wel erg speciale wereld, namelijk SésamoAventura. Bert, Ernie en alle Sesamstraat-figuren verwelkomen je in dit gedeelte. Vlieg als een vogel in het vliegtuig van SésamoAventura Coco Piloto of voel je als een vis in het water en vaar door de grachten van Sésamo Aventura in Magic Fish. Ben je jong maar wil je wel graag in een achtbaan stappen? De Tami Tami achtbaan is geschikt voor kinderen (en volwassenen) van alle leeftijden.

De leukste waterglijbanen in PortAventura Caribe Aquatic Park

Heb je de smaak te pakken gekregen na een ritje in Tutuki Splash? PortAventura World heeft een fantastisch waterpark, PortAventura Caribe Aquatic Park. Neem je badpak of zwembroek mee en race van de gaafste waterglijbanen.

Behalve een ruim zwembad en ligbedden zijn er magnifieke attracties in PortAventura Caribe Aquatic Park. De Zona Indoor heeft veilige en toch erg leuke attracties voor de kleinste gasten. Waterpistolen, glijbaantjes en speeltoestellen; ze zullen hun lol niet op kunnen! De uitdagendere attracties vind je buiten, waar meterslange waterglijbanen door de lucht en om bomen krioelen. De El Río Loco is ook een absolute aanrader. Dobber over een 1.500 m lange rivier en kom onderweg allerlei watervallen tegen.

Ferrari Land Park

PortAventura World in Salou, Ferrari Land ParkSpiksplinternieuw! Dit nieuwste park van PortAventura World opende pas begin april 2017 haar deuren. In dit park kan je de echte Ferrari experience op doen. Dat betekent in een notendop 70.000 m2 vol plezier voor de grootste autofanaten. Het park is gebouwd met de maker van het bekende Italiaanse automerk Enzo Ferrari in gedachten. Unieke attracties die draaien om technologie en innovatie zorgen ervoor dat je je ogen uitkijkt. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele Formule 1TM ervaring of een interactieve reis langs de indrukwekkende geschiedenis van Ferrari.

Overnacht in Hotel PortAventura Salou

Na een dag vol spannende attracties, is er niets fijner dan bijkomen in een hotel dat op slechts 2 minuten lopen ligt van PortAventura World. We raden je dan ook aan een verblijf in Hotel PortAventura te boeken. Het viersterren hotel beschikt over o.a. twee schitterende zwembaden, twee buffetrestaurants, een à la carte restaurant en een speelterrein voor kinderen. Ook fijn: binnen een uur rijden bereik je de bruisende stad Barcelona.

Zie jij een dagje PortAventura World wel zitten? Bekijk ons voordelige aanbod naar PortAventura of verblijf elders in Salou.

Fotografie: Teodor Stefanov (beeld attractie Dragon Khan) | Balakate (beeld China) | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *