Vakantie Salou

Vijf redenen om naar Salou te gaan (ook als je niet van stappen houdt)

Nederlandse cafés, talloze clubs, dronken jongeren… Dat is waar Salou bij veel Nederlanders om bekend staat. Toch heeft de Spaanse badplaats veel meer te bieden dan dat! Wij laten je zien wat je, ook wanneer je niet van nachten doorhalen houdt, kunt doen in Salou. Kijk je mee?

Luieren aan de stranden

Redenen vakantie Salou, strandWie denkt aan Spanje, denkt al snel aan de langgerekte kustlijn van het land. Salou is een badplaats bij uitstek en beschikt over een kustlijn van wel 14 kilometer. Je zult dus zeker een plek vinden om jouw handdoek neer te leggen!

Eén van de populairste stranden van Salou is Playa Levante. Dit zandstrand is ideaal voor zowel jong als oud. Naast genieten van de Spaanse zon en een frisse duik in zee nemen, kun je een drankje bestellen bij één van de strandtentjes en is het mogelijk om te watersporten. Zin in een ritje op een waterscooter of vaar jij liever iets rustiger over de zee op een waterfiets?

Een ander levendig zandstrand is Playa de Poniente. Je kunt hier gerust een hele dag op een ligbedje luieren. Ook het iets rustigere en kleinere Playa Llarga is een aanrader. Daarnaast vind je in Salou nog diverse kleinere baaitjes met zandstrandjes. Genoeg keuze!

Blaumar the Mediterranean Hotel, Salou Twee restaurants, diverse kinderfaciliteiten en een wellness- en fitnesscentrum staan tot je beschikking in Blaumar the Mediterranean Hotel. Daarnaast wordt het slechts door de boulevard gescheiden van het strand. Dat wordt genieten!

Uit je dak gaan in één van de water- en attractieparken

Ben je toe aan meer actie? Dat komt goed uit: Salou beschikt over tal van water- en attractieparken. Adrenaline-junkies zijn hier aan het goede adres! Wij zetten onze favoriete parken voor je op een rij.

Een van Spanjes grootste themaparken is PortAventura World. In dit park zal jong en oud zich vermaken! Voor de allerkleinsten zijn er treintjes en zweefmolentjes in alle vormen en kleuren. Ook kunnen zij een ritje maken op een pony. Voor echte dare devils zijn er diverse achtbanen en waterattracties.

Een andere water-topper is Aquapolis. In dit aquapark vind je tal van spannende glijbanen, maar dat is nog niet alles. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om te surfen op kunstmatige golven en om te dobberen in het golfslagbad. Bijzonder is ook het dolfinarium van het waterpark. Hier kun je dolfijnen en zeeleeuwen bewonderen. Een aanrader voor gezinnen!

Ben jij niet zo’n waterrat? Breng dan een bezoek aan Bosc Aventura. Doordat dit park in een bos ligt, zal je hier niet snel vergaan van de hitte. En wat je er kunt doen? Genoeg! Denk aan ziplinen, paintballen en minigolfen. Leuk voor adrenaline-junkies, maar ook zeker voor kinderen!

Bijkomen in de natuur

Redenen vakantie Salou, natuurBestaat jouw definitie van actie meer uit een stevige wandeling maken? Ook dat is mogelijk in Salou! Langs de kust vind je een lang wandelpad, de Cami de Ronda. Volg dit pad om langs prachtige uitzichtpunten en de mooiste baaitjes te komen. Vergeet je zwemkleding en zonnebrandcrème niet mee te nemen.

Wil je bijkomen in de schaduw? Breng dan zeker een bezoek aan het stadspark van Salou. Door de oppervlakte van ca. 16 km² kun je hier eindeloos wandelen. Ook leent het park zich perfect voor een uitgebreide picknick en kun je er planten van allerlei soorten bekijken. Om nog meer flora en fauna te bewonderen, ga je naar de Botanische Tuin. Hier vind je meer dan 400 verschillende soorten groen.

Een flinke dosis cultuur snuiven

Denk je dat je in Salou enkel kunt feesten, feesten en nog een feesten? Mis! De badplaats beschikt over een paar culturele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Torre Vella. Deze verdedigingstoren stamt uit 1530 en is daarmee het oudste gebouw in Salou. De toren werd gebouwd om de stad te verdedigen voor piraten. In het bijgebouw worden tegenwoordig kunstexposities georganiseerd. Tegenover de Torre Vella tref je een andere historische bezienswaardigheid: de oude spoorlijn en het stationsgebouw uit 1857.

Ook de Santa Maria del Mar kerk is een aanrader. Deze eeuwenoude kerk diende vroeger als kerk voor de zeelieden uit Salou. Dit zie je dan ook terug aan het gebouw: de versiering op de muren staan geheel in het teken van vissers. Bijzonder!

Loop vervolgens langs de strandpromenade om de indrukwekkende fontein te bekijken. Blijf langer staan dan anderhalve minuut, want de kleuren en vormen van de fontein veranderen in dat tijdsbestek. Een romantische plek!

Redenen vakantie Salou, Hotel Regente AragonWil jij middenin het centrum van Salou verblijven, op loopafstand van alle bezienswaardigheden? Boek dan een vakantie naar Hotel Regente Aragon. Dit hippe hotel beschikt over o.a. een wellnesscentrum en fitnessruimte. Dat wordt een heerlijke vakantie!

Excursie naar Barcelona

Redenen vakantie Salou, BarcelonaHeb je alle bezienswaardigheden van Salou gezien en wil je nog meer cultuur snuiven? Dan is een bezoek aan het nabijgelegen Barcelona een absolute aanrader! De stad is gemakkelijk te bereiken per trein; binnen ca. een uur ben je in één van Spanjes mooiste steden.

Barcelona wemelt van de culturele trekpleisters. Enkele beroemde bezienswaardigheden zijn o.a. de Sagrada Família en Park Güell. Ook vind je vele uitzichtpunten in de stad, vanwaar je de mooiste vakantiefoto’s kunt maken. Shopfanaten kunnen hier hun slag slaan; de stad beschikt over tal van winkels. En wordt de zon te warm? Dan kun je verkoeling zoeken op het kilometerslange strand!

Zo zie je maar, Salou is niet enkel een feestbestemming! Zie jij een vakantie naar Salou wel zitten? Bekijk dan ons volledige aanbod en kies het hotel dat bij jou past. Viva España!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *