Tropical Islands, waterpark in Duitsland

Tropical Islands: beleef de tropen bij onze oosterburen

Heb je geen geld om een ticket naar de tropen te boeken? Maak een tripje naar de oosterburen. Nabij Brandenburg vind je namelijk een voormalige Zeppelin-hangar. Omgebouwd tot tropisch paradijs!

Toegegeven: we misleiden je misschien een beetje. Natuurlijk zijn er geen echte tropische stranden in Duitsland, maar een beetje faken mag best toch? Tropical Islands is daardoor voor ons het ideale alternatief als je geen geld hebt voor een retourtje Evenaar.

Wat is Tropical Islands?

Tropical IslandsTropical Islands is een voormalige Zeppelin-hangar in de regio Brandenburg, welke is omgetoverd tot een tropisch paradijs. Een groot tropisch paradijs! De hal beslaat een oppervlakte van 66.000 m² en is maar liefst 107 meter hoog. Daglicht komt er binnen door de koepel van 20.000 m².

In de hal vind je 50.000 planten, wat er voor zorgt dat Tropical Islands naast een indoor strandparadijs ook nog het grootste indoor regenwoud van de wereld is. En over records gesproken: met 10.000 m² aan sauna-oppervlakte ook nog eens de grootste op het gebied van sauna’s.

Zullen we er nog wat cijfers tegenaan gooien om te benadrukken hoe groot (en tof!) dit indoor paradijs is? Kinderen kunnen zich vermaken met de 27 meter hoge waterglijbaantoren, welke de grootste van Duitsland is. Als je op de toren staat kun je kiezen uit vier duizelingwekkende torens.

Strandplezier in het kwadraat

Maar natuurlijk kom je voor het strandgevoel naar Tropical Islands. Dé plek om naar toe te gaan is dan Tropical Sea. Hier waan je je midden in de Carribean tussen de palmbomen en het helderwitte zand. Of in de Indonesische jungle, inclusief waterval en Balinese hutten in de Bali Lagoon. Hoe tof? En dat zonder dat je wordt lastig gevallen door (malaria)muggen of ander tropisch ongedierte dat je liever niet tegenkomt op vakantie.

Praktisch!

Je kunt Tropical Islands werkelijk elke minuut van het jaar bezoeken: ze zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag geopend. Ben je toe aan slaap, dan biedt dit strandwalhalla je ook mogelijkheden om te overnachten.

Tropical Islands Resort, DuitslandIn Tropical Islands Resort kun je al v.a. € 70,- p.p. een nacht verblijven. Je krijgt dan twee dagen gratis toegang tot het waterparadijs. Dat is geen geld als je je bedenkt dat normaal een dag toegang al € 36,- p.p. kost.

Combineer Tropical Islands met een stedentrip Berlijn

Is twee dagen zwemparadijs wat teveel voor jou? Door haar ligging – Brandenburg ligt op een uurtje van Berlijn – kun je een bezoek aan Tropical Islands ook eenvoudig combineren met een stedentrip in de Duitse hoofdstad voor een hoge dosis cultuur.
Bekijk alle mogelijkheden voor een stedentrip Berlijn >>

Een mega-tof waterparadijs dus. Hoe hoog staat deze op jouw wensenlijstje na het lezen van dit artikel?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

3 reacties op “Tropical Islands: beleef de tropen bij onze oosterburen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *