Leukste excursies Malta

Sightseeing! De leukste excursies op Malta

Malta is – als je het ons vraagt – de beste mix tussen zon & cultuur. Deze bestemming vraagt er met name vanwege dit laatste om ontdekt te worden. Dit kan door een auto te huren of door een of meerdere excursies op Malta te boeken. En voor dat laatste hebben we handige tips voor jou!

Met een oppervlakte van ruim 300 km² is Malta een van de kleinere eilanden in de Middellandse Zee. Leent het zich daarom minder voor excursies? Echt niet! Want het fijne is dat je in een korte tijd veel kunt ontdekken. Daarbij kun je ook nog eens buureilanden Gozo & Comino bezoeken door middel van een excursie.

Dat gezegd hebbende… is het tijd om de leukste excursies op Malta voor je op een rij te zetten.

LET OP! Onderstaande excursies op Malta worden aangeboden via een van onze partners. Je kunt zelf – ook als je je vakantie (nog) niet bij ons hebt geboekt – eenvoudig jouw excursie online reserveren en direct bij hen boeken. Ideaal!

Eilandtour in één dag

Leukste excursies Malta: eilandtourBen je niet zo lang op Malta, heb je geen zin om meerdere dagen op pad te zijn, maar zie je wel graag de bekendste highlights van het eiland? Er worden compleet verzorgde eilandtours aangeboden.

Wat je tijdens zo’n tour allemaal ziet? O.a. de middeleeuwse vestingstad Mdina, de oude catacomben in Rabat, de Dingli Cliffs en de tuinen van San Anton. Je neemt ook een kijkje bij de Mostakerk (met de op twee na grootste koepel ter wereld) en kunt souvenirs kopen in het authentieke dorpje Ta’ Qali.

Ideaal: je wordt in de meeste gevallen opgehaald bij je hotel én een lunch wordt halverwege de dag verzorgd.

Boek deze eilandtour

Ontdek Gozo per tuk tuk

Leukste excursies Malta: tuk tuk op GozoHoud het tijdens jouw vakantie op Malta niet alleen bij Malta zelf, maar bezoek ook buureiland Gozo (onderdeel van de Maltese archipel). De leukste manier om dit te doen is per elektrische tuk tuk. Ook nog eens een duurzame optie!

Wat je van deze excursie in het kort kunt verwachten? Je reist per boot (niet de grote ferry, maar een kleinere) van Malta naar Gozo, waar je overstapt op een tuk tuk. Jouw chauffeur is direct je gids. Hij neemt je mee langs de bekendste bezienswaardigheden van het eiland en kan je daar alles over vertellen.

Tussendoor is er tijd voor een lunch met typische Maltese specialiteiten en als er tijd over is, maak je op de terugweg ook nog eens een tussenstop bij Comino voor een duik in de Blue Lagoon. Over deze bijzondere plek later in dit artikel meer.

Lees ons uitgebreide artikel over deze excursie

Zie je een tuk tuk niet zo zitten om Gozo te ontdekken, maar ben je wel benieuwd naar Gozo? Je kunt het buureiland ook per jeep of – voor wat meer actie – per quad ontdekken.

Dé excursie voor lekkerbekken

Leukste excursies Malta: foodMaak jij op vakantie graag kennis met de lokale keuken? Dan kom je op Malta wel aan je trekken, want er zijn tal van Maltese specialiteiten.

Je kunt zelf op zoek gaan naar restaurants die al deze lekkernijen serveren óf je kunt een food-excursie boeken in de hoofdstad Valletta. Tijdens een ca. 3 uur durende wandeling schuif je aan bij lokale bars en restaurants om kennis te maken met lokale specialiteiten. Proef o.a. het (onofficiële) nationale bier en maak kennis met traditionele pastizzi.

Je slaat overigens twee vliegen in één klap met deze excursie, want je komt meteen langs de belangrijke plekken in stad, zoals Republic Street, het Parlementsgebouw, de Upper Barracca Gardens en de oude markt. De gids vertelt je ondertussen met veel plezier over de geschiedenis en de keuken van het land.

Boek deze foodtour

Duik in de Blue Lagoon van Malta

Leukste excursies Malta: Blue LagoonOf je voor de Blue Lagoon naar IJsland of Jamaica moet afreizen? Nee hoor, de Maltese archipel heeft haar eigen variant. Je vindt deze Blue Lagoon om precies te zijn bij het eiland Comino.

Het helderblauwe water dat je hier vindt, nodigt uit om een verkoelende duik in te maken. En dat kan wanneer je een boottocht boekt vanaf Cirkewwa, in het noorden van het eiland. Je hebt de keuze uit diverse boten en excursies vanaf Malta.

Welke wij aanraden? Als je echt een dag voor complete waterpret gaat, tippen we je een grote boot. Zo heeft onze favoriete boot zelfs glijbanen aan boord en zijn er praktische voorzieningen als een toilet en een bar. Extra pluspunt: je maakt ook een tussenstop bij Crystal Lagoon om in grotten te zwemmen.

Boek die trip naar de Blue Lagoon

Meer leuke excursies om Malta te ontdekken

Hoewel voor veel vakantiegangers deze excursies op Malta misschien wel voldoende zijn, hoef je geen dag stil te zitten als je dit niet wilt. Kijk je mee naar meer leuke excursies?

  • In het zuiden van Malta vind je archeologische vindplaatsen – met Haqar Qim als hoogtepunt – en het kleurrijke dorpje Marsaxlokk. De Blue Grotto is daarnaast echt een pareltje! Deze zuidelijke bezienswaardigheden kan je tijdens een compleet verzorgde tour ontdekken. Inclusief lunch en een glas wijn!
  • Heb je graag een gids die je alle vragen kan stellen zonder dat andere reizigers ongeduldig worden? Boek dan een privétour in de hoofdstad Valletta. Je hebt 1-op-1 aandacht en de tour kan op je wensen worden aangepast. En de gids? Dat is een echte local die de beste plekjes kent.
  • Dacht je dat Nederlanders goed waren in feest vieren? We vallen in het niet bij Malta. Elk weekend zijn er ergens op het eiland wel één of twee festa’s (ofwel parochiefeesten). Voor deze feesten wordt alles uit de kast getrokken, inclusief lichtshows, vuurwerk en lekker eten. En jij kan zo’n festa bijwonen met een excursie!
  • De Sint John’s Co-Cathedral is dé highlight van Valletta. Je kunt deze kathedraal – die van buiten niet eens zo bijzonder oogt, maar van binnen een en al pracht en praal is – onder leiding van een gids bezoeken om alle ins en outs te weten te komen.
  • Het eiland per hop-off-hop-on bus ontdekken? Koop je kaartjes vooraf en ontdek zowel het noorden als zuiden van Malta op eigen tempo. Oók nog eens een heel betaalbare optie.
  • Niet alleen Valletta is een geweldige stad, dat geldt ook voor Mdina. Het was niet voor niets eerder het decor van Game of Thrones. Tijdens een tour met een deskundige gids leer je alles over de fascinerende historie en spot je de mooiste gebouwen.
  • Ga je graag voor een feestje? Ook dan hebben we een leuke excursie op Malta voor je gevonden. Ga mee met een party-piratenboot en duik met 200 mede-feestgangers bij maanlicht het water in. Een dj zorgt voor de juiste sfeer!
Hoewel dit onze favorieten zijn, heb jij misschien wel zo je eigen voorkeuren. Geen probleem! Check alle excursies op Malta.

Voor welke excursies op Malta zou jij kiezen tijdens jouw vakantie? Laat het ons vooral weten!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *