Dubai vanuit de lucht

Dubai vanuit de lucht; groot, groter, grootst

Zodra je in Dubai arriveert, draait je nek overuren. Links, rechts, omhoog; als je elk gebouw in je op wilt nemen, ben je wel even bezig. Want Dubai is groot en er zijn talloze bijzondere (en vooral hoge) gebouwen. Hoe groots het is, zal je echter pas merken als je Dubai vanuit de lucht bekijkt. En daar zijn een paar heel mooie manieren voor!

Beklim de Burj Khalifa

Dubai vanuit de lucht: Burj KhalifaVoor iedereen die wel eens iets heeft gelezen over Dubai, is dit een open deur; de Burj Khalifa. Met 828 meter hoogte is dit het hoogste gebouw ter wereld én met dank aan het observatieplatform op de 124e verdieping heb je hier zicht op de immense skyline.

Het observatieplatform geeft je de mogelijkheid om aan alle kanten van de toren te genieten van een geweldig uitzicht. De helft van het platform bevindt zich volledig achter glas, bij het andere deel heb je kijk- en fotografiegaten. Vanaf hier kijk je uit op de Dubai Fontain.

Reserveer wel vooraf een kaartje, want het is de populairste attractie van Dubai. Als je dan toch reserveert; kies ervoor om de toren om 16.30 te beklimmen. Zo geniet je van het uitzicht bij licht en in het donker.

Skydiven boven het palmeneiland

Het palmeneiland is fantastisch mooi; zeker als je het van boven ziet. Dit kan op de ultieme manier wanneer je kiest voor een skydive sessie bij Skydive Dubai. Maak een vrije val van meer dan 150 km per uur. Alleen voor adrenalinejunkies dus. Skydive Dubai biedt overigens ook skydives aan boven de woestijnduinen. Machtig mooi!

Stap in een watervliegtuigje

Dubai vanuit de lucht: watervliegtuigMijn mooiste belevenis toen ik afgelopen december naar Dubai afreisde? Mijn tochtje met een watervliegtuig van Seawings.

In zo’n 20 minuten vloog ik richting Palm Jumeirah en weer terug. Onderweg had ik een geweldig zicht op de skyline van Dubai, het enige zevensterren hotel ter wereld, het palmeneiland en het eilandproject The World.

De kosten zijn niet gering; afhankelijk van de wisselkoers ben je ca. € 250,- per persoon kwijt. Maar wow, een ervaring om nooit meer te vergeten! Het is erg populair, dus reserveer vooral vooraf.

Slaap in het hoogste hotel ter wereld

Je hebt nog nét niet het gevoel dat je in de wolken slaapt, maar het komt aardig in de buurt als je overnacht in JW Marriott Marquis Hotel Dubai. Dit is – met een hoogte van 335 meter – het hoogste hotel ter wereld!

De kamers zijn verdeeld over 72 verdiepingen. Met een beetje mazzel zit je hoog en heb je vanaf jouw hotelkamer al een geweldig uitzicht over de stad. Mocht je onverhoopt op een van de lagere etages verblijven, dan kan je de lift pakken naar de 71e en 72e verdieping. Vanaf de hippe bar heb je een adembenemend uitzicht!

High tea-en in een zevensterren hotel

Dubai vanuit de lucht: Burj Al ArabOver hotels gesproken; één van ’s werelds bekendste hotels vind je in Dubai. Jumeirah Burj Al Arab is het enige – weliswaar door zichzelf uitgeroepen – zevensterren hotel ter wereld.

Een overnachting is hier misschien wat aan de dure kant, maar je kunt er wel heen gaan voor een high tea. Dit kan op de 27e verdieping in de Skybar. Je hebt vanaf daar zicht op de kustlijn en de stad. Boek je jouw high tea via Get Your Guide dan bestaat deze uit maar liefst 7 (!) gangen. Met een gratis glas champagne als extra.

Hoe bekijk jij Dubai het liefst vanuit de lucht?

Fotografie: Georgescu Gabriel | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *