Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden, een kleurrijke bloementuin middenin de woestijn

Dubai zal je keer op keer verrassen; of je nu een tweede, derde of vierde keer gaat. De eerste keer bezoek je waarschijnlijk alle bekende must sees. De tweede en volgende keer is het zaak om de underdogs van de metropool te ontdekken. Miracle Dubai Garden is zo’n plek!

Miracle Dubai Garden in een notendop

In 2013 werd Miracle Dubai Garden – net zoals zoveel andere bezienswaardigheden in de stad – ‘even’ uit de grond gestampt. Vermoedelijk omdat ze graag weer iemand wilden imponeren met hun pracht en praal en een evt. nieuw record. Want Dubai is sowieso de recordbreker pur sang.

Het eerste seizoen wist het park al 400.000 bezoekers te trekken. En in de jaren daarna is dit ver boven de miljoen gestegen. Waarom? Lees verder en je zult het snappen!

Wat kan je verwachten van Dubai Miracle Garden?

Om meteen even te imponeren – geheel in stijl zoals Dubai het graag doet! – het park heeft een oppervlakte van maar liefst 72.000 m². Je vindt er elk seizoen meer dan 45.000.000 miljoen bloemen in bloei, van ruim 60 verschillende soorten. Zie je nu een heuse Keukenhof voor je? Think twice! Dat is niet groots genoeg voor Dubai.

Dubai Miracle Garden: vliegtuigHoe het dan wél is? Naast prachtige bloemenvelden vind je er indrukwekkende ‘bloemengebouwen’. De meest bijzondere is de Airbus A380 van Emirates, die op ware grootte is nagebouwd. Het vliegtuig is voorzien van bewegende turbines en gemaakt van 500.000 bloemen. Er werkten maar liefst 200 bouwers aan. Sinds 2016 staat deze in het Guinness Book of World Records als largest floral installation.

En wat dacht je van een replica van de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld die je ook in Dubai vindt? Er zijn auto’s compleet van bloemen gemaakt. Erg bijzonder! Per seizoen weet het park weer te verrassen met nieuwe unieke bloembouwwerken. En welke dit ook zijn; kleurrijk blijft het steekwoord van het park.

Hoe zit dat met al dat water?

Miljoenen bloemen, hoe houd je die goed? Met water natuurlijk. Maar is dat niet schaars in de woestijn? Ja. Maar met dank aan een milieuvriendelijk bewateringssysteem wordt al het water hergebruikt. En om verspilling te voorkomen werken ze met een drupsysteem.

Praktisch!

  • Dubai Miracle Garden ligt op een klein half uur rijden vanaf Downtown Dubai. Vermoedelijk heb je geen auto tot je beschikking, maar taxi’s zijn in Dubai voor Europese begrippen betaalbaar. Liever met het openbaar vervoer? Er zijn mogelijkheden per bus, waaronder de publieke buslijn en de Dubai Sightseeing Bus.
  • Voor ca. € 10,- beleef je een geweldige dag. Tickets met transfer zijn ook beschikbaar. Deze kan je vooraf kopen via onze partner GetYourGuide
  • Maak je er een lange dag van? Op het park zijn diverse eet- en drinkgelegenheden om uit te kiezen.
  • Omdat de temperaturen in de zomer te hoog zijn om bloemen in leven te houden, is het park enkel in de winter geopend. Het bloemenpark is dan elke dag open. Check de actuele openingstijden op de website van Dubai Miracle Garden.
  • Onze voorkeurstijden? Voor de nodige koelte ga je in de ochtend, voor romantische verlichting en nog meer sfeer ga je in de avond.
Dubai Miracle Garden, Vintage Grand HotelVintage Grand Hotel, een van onze populairste hotel, ligt op slechts 10-15 minuten rijden van Dubai Miracle Garden. Een goede én betaalbare uitvalsbasis voor jouw stedentrip!

Breng ook een bezoek aan Butterfly Garden

Dubai Miracle Garden: vlindersDubai Miracle Garden is dus niet het hele jaar geopend, maar de makers willen wel graag het hele jaar toeristen trekken. Daarom besloten ze enkele jaren geleden om naast het bloemenpark een vlindertuin te openen.

Natuurlijk ook geen kleintje; er leven ca. 30 vlindersoorten, goed voor ruim 15.000 vlinders. Bijzonder is dat al deze vlinders als rups naar Dubai zijn gekomen en zich ook echt tot vlinder hebben ontpopt in de tuin zelf.

Je dient voor de vlindertuin wel een apart kaartje te kopen. Dit is helaas niet bij de prijs van Dubai Miracle Garden inbegrepen. Toegangsprijs is ca. € 15,-.

Wil jij de Dubai Miracle Garden bezoeken? Check snel ons voordelige aanbod en vlieg naar de hippe metropool.

Fotografie: Francesco Bonino | Shutterstock, S-F | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *