Stedentrip Split

Ben jij op zoek naar een stad waar je zon & cultuur kunt combineren? We tippen een stedentrip in Split, de op één na grootste stad in Kroatië. Het historische centrum barst van de prachtige gebouwen en staat niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Sunsnacken? De stad herbergt enkele stranden en vanwege de ligging in Zuid-Europa ook aan zon geen gebrek!
Charmante straatjes met kleurrijke huizen
Bezoek het Paleis van Diocletianus
Combineer stad & strand
Flaneer door de haven

Haal alles uit een stedentrip in Split

Split is het culturele pareltje van de Kroatische kust. Het mag dan wel minder bekend zijn dan grote broers Zagreb en Dubrovnik, er is wél genoeg te zien en beleven. O.a. een charmant centrum en levendige haven. Daarbij wordt het de afgelopen jaren steeds hipper, met veel leuke eetadresjes.

Split ligt aan de kust in de regio Split-Dalmatië. Het is de een na grootste stad van Kroatië, maar zo voelt het tijdens een stedentrip in Split niet. Het historische centrum is relatief klein en overzichtelijk. In de pittoreske straatjes met trappetjes hangt een gemoedelijke mediterrane sfeer. En als alleen sightseeën niets voor jou is, dan liggen er diverse stranden in de buurt. Een top-combi!

Ontdek het historische centrum

Waar je ook kijkt, er is van alles te zien tijdens een stedentrip in Split. Wandel door de charmante straatjes en spot zoveel mogelijk kleurrijke gebouwen en binnenplaatsjes. Boven je hoofd zijn – naast het heerlijke zonnetje – leuke balkonnetjes en erkertjes. Nog niet genoeg foto’s gemaakt? Dat komt wel goed op het Republieksplein dat wordt omringd door roze/rode gebouwen met groene accenten.

De trots van de stad is het Paleis van Diocletianus. Maak wel even wat tijd vrij tijdens een stedentrip in Split, want met een oppervlakte van 35.000 m² is er veel te zien. Naast de oorspronkelijke Romeinse invloeden zijn er ook Egyptische details.

De markt is nog een reden om tijdens een stedentrip in Split het paleis te bezoeken. In de paleiskelders – die vroeger dienstdeden als afvaldumpplek – staan een aantal (souvenir)kraampjes. Game of Thrones fans zullen plekken herkennen uit seizoen 4 en 5. Een speciale tour neemt je mee langs de opnameplekken.

Al het moois ook van bovenaf zien schitteren? Beklim de klokkentoren van de kathedraal tijdens de stedentrip in Split. Bijna een work-out op zich, maar het uitzicht maakt alles goed. De hoogte in kan ook aan de oostkant van de stad, bij de Marjan-berg.

Split is een echte havenstad. Wandel over de Riva – een gezellige brede palmenpromenade – naar het water. Neem plaats op een bankje en bekijk de dobberende bootjes in het azuurblauwe water. Maak eventueel zelf een boottochtje langs de kust. Ideaal om even uit te waaien op stedentrip in Split.

Zoek de verkoeling op tijdens een stedentrip in Split

Tussen al het sightseeën door moet er ook pauze gehouden worden. Een geliefde spot – ook ’s avonds – de straat Bajamontijeva vol koffietentjes en barretjes. Ook in en rondom de haven zijn tijdens een stedentrip in Split genoeg terrasjes voor een welverdiend hapje of drankje. Geregeld is er live muziek of treden straatartiesten op.

In Kroatië kunnen de temperaturen goed oplopen. Een duik in zee is tijdens een stedentrip in Split dan een welkome verkoeling. In de omgeving van Split liggen diverse stranden. Het meest bekend is zandstrand Bačvice, op ca. 1 km van het centrum. Bij de Marjan-berg liggen nog twee fijne stranden, Kašuni en Kaštelet.

Heb je tijd over tijdens een stedentrip in Split? Pak de ferry naar Brac. In ca. 45 minuten vaar je richting het eiland waar uitgestrekte stranden wachten. Met name Zlati Rat, het mooiste strand van Kroatië, is geliefd.

Andere stedentrips in Kroatië

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder