Last minute Split

Snak je dringend naar een tripje vol zon & cultuur? Reis af naar Kroatië voor een veelzijdige stedentrip in Split. De kuststad biedt een historisch centrum vol UNESCO Werelderfgoed, een levendige boulevard met gezellige terrasjes, strand én een omgeving vol natuurwonderen. Vervelen is hier geen optie!
Wandel door charmante straatjes naar het Republieksplein
Flaneer over de palmenboulevard bij de haven
Top-combi; sightseeën én sunsnacken
Maak uitstapjes naar o.a. Zlatni Rat

Haal alles uit jouw last minute in Split

Roepen we Kroatië, dan denken veel vakantiegangers al snel aan Dubrovnik, Zagreb en de Plitvice meren. Maar laten we Split niet vergeten. Deze op één na grootste stad van Kroatië is enorm veelzijdig. Ontdek een mix van culturele must-sees, een haven, strand en gezellige horeca. Wat denk jij; genoeg ingrediënten voor een geslaagde last minute in Split?

Een blik op de kaart laat zien dat Split aan de Kroatische kust ligt, in de regio Split-Dalmatië. Hier geen grauwe en saaie omgevingen zoals in sommige Balkan-bestemmingen, maar juist kleurrijke en sierlijke taferelen. De gemoedelijke sfeer en het overzichtelijke centrum maken een last minute in Split onvergetelijk.

Must-sees tijdens een last minute in Split

Het historische centrum is een van de belangrijkste redenen om een last minute naar Split te boeken. In de pittoreske straatjes kom je ogen tekort. Ze zijn gevuld met kleurrijke gebouwen, binnenplaatsjes, erkertjes en balkonnetjes. Ze leiden naar Trg Republike (het Republieksplein), dat aan drie kanten wordt omringd door roze/rode gebouwen. Nog meer kleurrijke foto’s schiet je bij het gele Operagebouw.

Een absolute must-see tijdens een last minute in Split is het Paleis van Diocletianus. Er zijn zowel Egyptische als Romeinse invloeden te zien. Trek wel goede schoenen aan, want de totale oppervlakte tikt 35.000 m² aan. Daal af naar de paleiskelders voor leuke (souvenir)kraampjes.

Grote broer Dubrovnik is onlosmakelijk verbonden met de opnames van Game of Thrones. Toch heeft ook Split – en dan voornamelijk het paleis – een rol gespeeld in de populaire tv-serie. Wij zijn benieuwd welke plekken jij herkent tijdens een last minute in Split. Wil je hier meer over weten? Boek een tour en leer meer over de ins & outs van de opnames.

Tussen het paleis en de waterkant ligt een brede boulevard, de Riva. Wandel lanhs de palmbomen, bekijk de winkeltjes en schuif aan in een van de restaurantjes. De haven is belangrijk voor de stad en een tip voor een last minute in Split. Hier varen kleine bootjes, ferry’s en jachten af en aan.

Is er nog meer te zien?

Op meerdere plekken is de stad van bovenaf te bekijken. Een van de tofste plekken is de klokkentoren van de kathedraal. Misschien wel omdat je er eerst aardig wat traptreden voor moet afleggen. Ga tijdens een last minute in Split ook naar de Marjan-berg. Hier zijn de oude stad, boulevard én haven te zien.

Tijd om te chillen!

Een groot pluspunt van een last minute naar Split; de stranden. Heerlijk om na een dag sightseeën de zee in te rennen of op een badhanddoek te ploffen. Geliefd is zandstrand Bačvice, op ca. 1 km van het centrum. Verderop liggen bij Marjan-berg liggen nog twee fijne stranden: Kašuni en Kaštelet.

Bevalt een zon, zee en strand-ritme jou wel? Ervaar het echte eilandgevoel op Brac. In ca. een uurtje vaart de ferry naar het eilandje dat vooral bekend is door Zlatni Rat. Dit is een strand in de vorm van een hoorn dat continu van vorm verandert. Ook een aanrader voor een last minute in Split is een uitstapje naar Nationaal Park Krka. Deze wordt gezien als het kleine zusje van de Plitvice meren.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder