Last minute Zadar

Wat je kunt verwachten van een last minute in Zadar? De Kroatische stad – in het midden van het land en direct aan zee – wordt gekenmerkt door enorm veel cultuur. In de afgelopen eeuwen kende de stad veel overheersers en je vindt er o.a. Romeinse overblijfselen. De stad kent daarnaast een relaxte vibe; neem tijdens een last minute de tijd om te chillen in het stadspark of neer te ploffen op een van de strandjes.
Bezoek het eeuwenoude Forum Romanum
Rust uit in het stadspark of op het strand
Nog onontdekt en dus vrij rustig en voordelig
Maak een uitstap naar een van de nationale parken

Haal alles uit je last minute in Zadar

Een last minute naar Zadar is misschien nog niet zo bekend, toch is het een echte aanrader. Het oude stadscentrum barst van de Romeinse ruïnes, middeleeuwse kerken en pittoreske straten. En dan zijn er ook nog tal van stranden en mooie parken. Het beste van al: je kan al binnen de zes weken vertrekken. Aftellen maar!

Voor je op last minute naar Zadar vertrekt, eerst een beetje aardrijkskunde. Zadar ligt aan de Dalmatische kust, ongeveer in het midden van Kroatië. De stad ligt op een soort schiereiland en is – met een oppervlakte van 25 km² en zo’n 170.000 inwoners – de op vier na grootste stad van het land. Daarbovenop is het ook de oudste, constant bewoonde stad van Kroatië. Cultuurliefhebbers zijn dus aan het juiste adres tijdens een last minute in Zadar.

De must-sees tijdens een last minute in Zadar

Zadar wordt constant bewoond sinds 1.000 v.Chr en kende meerdere overheersers. Zo zie je tijdens een last minute in Zadar invloeden terug uit het Romeinse, Byzantijnse, Hongaarse, Franse, Oostenrijkse en Italiaanse rijk.

Begin je last minute in Zadar op het centrale plein. Hier vind je o.a. een Forum Romanum (Romeins marktplein) met overblijfselen van een tempel gewijd aan Jupiter, Juno en Minerva. Daarnaast is er één intacte zuil. In de middeleeuwen zou die gebruikt zijn als schandpaal, vandaag is het vooral een toffe achtergrond voor vakantiefoto’s van jouw last minute in Zadar.

Op hetzelfde plein vind je de ronde St. Donat kerk. Deze Byzantijnse kerk staat voor een deel op het Forum Romanum en zou zelfs twee van de pilaren bevatten. Kan jij ze spotten tijdens je last minute in Zadar? Fans van mooie uitzichten kunnen op hetzelfde plein naar de top van de St. Anastasia kathedraal klimmen. En dan herbergt het plein ook nog het Archeologisch Museum van Zadar.

Een ander plein dat je niet mag missen tijdens een last minute in Zadar, is het Volksplein (Narodni trg). Zet je op een van de gezellige terrasjes en geniet van het uitzicht op het stadhuis, de stadswacht en de enorme lantaarnpaal.

Tenslotte zijn het plein met de 5 waterputten (Trg Pet Bunara), de hoofdstraat Kalelarga, de brede boulevard Riva, de gezellige dagmarkt en het Queen Jelena Madije Park must-sees tijdens een last minute in Zadar.

En dan... uitrusten op het strand

Even uitrusten na al dat citytrippen? Dat kan tijdens een last minute in Zadar op tal van mooie stranden. Net buiten het centrum vind je Kolovare Beach. Nog iets verder wachten het bredere strand van Diklo Beach en Borik Beach je al op. Kroatië heeft maar weinig zandstranden, pak dus zeker waterschoenen in voor je last minute in Zadar.

Extra tips voor een last minute in Zadar

Kunst- en muziekliefhebbers tippen we het Zeeorgel van kunstenaar Nikola Bašić. Golven die tegen de kade van de boulevard slaan worden hier door buizen omgezet in muziek. De Zonnegroet (van dezelfde kunstenaar) is eveneens een tussenstop waard tijdens je last minute in Zadar.

Daarnaast is Zadar het ideale startpunt voor tal van daguitstappen. De stad ligt op maar één uur van Nationaal Park Krka en op 1,5 uur van het bekende Nationaal Park Plitvice Meren. Neem de (huur)auto of boek een excursie tijdens je last minute in Zadar en kijk je ogen uit bij deze natuurpareltjes.

Andere vakanties in Zadar

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder