Last minute Dubrovnik

Kan jij niet wachten om een nieuwe stad vol cultuur te ontdekken? En krijg je het liefst ook nog een zonnig klimaat op de koop toe? Ga dan voor een last minute in Dubrovnik. De Kroatische stad, die ook wel de Parel van de Adriatische Zee wordt genoemd, barst van de bezienswaardigheden. De ommuurde stad staat om die reden ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een extra reden om hier heen te gaan? De stadsstranden!
Ontdek de eeuwenoude geschiedenis
Wandel over de stadsmuren
Bezoek Game of Thrones hotspots
Combineer stad & strand in een handomdraai

Haal alles uit een last minute in Dubrovnik

Zin in een vakantie vol cultuur én zon? Boek een last minute naar Dubrovnik! Deze Kroatische stad heeft alles in huis voor een veelzijdige vakantie. Je kunt er rekenen op aangename temperaturen, mooie strandjes en een rijke geschiedenis. Nog mooier; met een last minute naar Dubrovnik vertrek je al binnen 6 weken!

We starten met een kort topografielesje; waar ligt Dubrovnik eigenlijk? De stad ligt in het zuiden van Kroatië op zo’n 50 km van de grens met Montenegro. Het heeft een eigen vliegveld waar je in ca. 2-2,5 uur naartoe vliegt. Dubrovnik bestaat feitelijk uit twee delen; de oude ommuurde stad en het nieuwe deel met luxe hotels en stranden. Wij vertellen je er alles over!

Last minute Dubrovnik; wat kun je verwachten?

Het korte antwoord; een op-en-top veelzijdige vakantie. Je combineert stad & strand in een handomdraai. Laten we beginnen met de oude stad, die trouwens in z’n geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hier zul je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengen tijdens een last minute in Dubrovnik.

Dubrovnik kende in het verleden – door haar strategische ligging aan zee – vele vijanden. De vestingmuren die in de 14e en 15e eeuw zijn opgetrokken moesten de stad beschermen. Met succes! Geen enkele belager is er ooit in geslaagd de muren met de grond gelijk te maken. Dat betekent dat je tijdens een last minute in Dubrovnik nog kunt kennismaken met die historische muren. Maak een wandeling van ca. 2 km over de muren en krijg een inkijkje in het dagelijkse leven van de inwoners én geniet van een prachtig uitzicht op zee.

Binnen de vestingmuren is het een en al pracht en praal. Wat je zeker niet mag missen tijdens een last minute in Dubrovnik? De kalkstenen hoofdstraat Stadun met de Onofrio fontein, het 16e-eeuwse Sponzenpaleis en het Dominicanenklooster.

Game of Thrones-fans opgelet!

Ben jij fan van de populaire serie Game of Thrones? Dan zit je goed tijdens een last minute in Dubrovnik. De stad stond decor voor veel scènes uit de serie. Fort Lovrijenac is bijvoorbeeld The Red Keep. Dit fort werd in de 11e eeuw in no time gebouwd om de Venetianen – die op deze plek ook een fort wilden bouwen – voor te zijn. Het fort ligt 30 meter boven zee en vanaf de rots heb je een schitterend uitzicht.

Een andere must-see zijn de trappen van de St. Ignatius kerk. Via deze barokke trappen loopt Cersei haar beroemde ‘Walk of shame’. Tijdens een last minute in Dubrovnik kun je diverse tours boeken langs alle hoogtepunten uit de serie.

Stranddagje tijdens een last minute in Dubrovnik?

In Dubrovnik kun je van ca. mei t/m september rekenen op aangename temperaturen tussen de 23 en 30 °C. Ideaal om een stranddagje te plannen tijdens een last minute in Dubrovnik. Rond de oude stad vind je enkele kleine strandjes en op het schiereiland Lapad vind je er nog meer. Ook leuk als het lekker weer is; ga het water op om de kleine eilandjes voor de kust te ontdekken. Veel tours stoppen onderweg voor een duik in zee.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder