Last minute Brugge

Behoefte aan een weekendje weg naar een gezellige stad niet ver van huis? Boek een last minute Brugge en geniet van het fijne Bourgondische Belgische leven. De middeleeuwse stad is enorm populair en doet qua bezienswaardigheden niet onder voor de grotere Belgische steden. Wist je bijvoorbeeld dat de historische stadskern in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en je er een heus chocolademuseum vindt?
Verrassend leuke Belgische stad
Dichtbij huis en tóch echt even weg
Vol met imposante historische gebouwen
Ontdek de stad vanaf het water

Haal alles uit een last minute in Brugge

Er even tussenuit, maar geen zin om in het vliegtuig te stappen? Boek een last minute naar Brugge. Deze Belgische stad herbergt een schat aan bezienswaardigheden en staat niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kijkt je ogen uit!

Een last minute Brugge is letterlijk binnen handbereik. Niet alleen vertrek je al binnen nu en zes weken, je bent er ook nog eens in no time! Vanuit Utrecht rijd je er in ca. drie uur naartoe en ook met de trein ben je zo’n drie uur onderweg. Waar wacht je nog op? Trommel je reisgenoot op & boek die last minute naar Brugge!

Uniek Werelderfgoed

Er is genoeg te zien tijdens een last minute in Brugge. Het historische centrum van Brugge staat sinds 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Niet zo gek als je bedenkt dat de geschiedenis van de stad al teruggaat tot de 2e eeuw n.Chr. toen het nog een Romeinse nederzetting was. In de middeleeuwen groeide Brugge – dankzij de belangrijke haven – uit tot een internationaal handelscentrum.

Tussen ca. 1280 en 1480 bloeide Brugge op vanwege de komst van het vorstenhuis. Schilders en architecten vestigden zich ook in de stad die vervolgens een heel nieuw uiterlijk kreeg. Tegenwoordig is het monumentale stadshuis het bekendste overblijfsel uit deze gouden tijd. In de jaren die volgden nam Antwerpen de rol van handelsstad over en raakte Brugge steeds verder in verval.

De stad bleef echter rijk genoeg om grote stadswoningen te bouwen in de zeventiende en achttiende eeuw. Die pracht en praal zie je nu nog steeds terug tijdens een last minute in Brugge. Bijvoorbeeld aan de Grote Markt, waar ook de middeleeuwse Belfort hoog boven de stad uittorent.

Wat te doen tijdens een last minute in Brugge?

Een saaie stedentrip? Dat is een last minute in Brugge echt niet! Je kunt er genoeg doen. Wandel simpelweg door de stad, langs de historische bouwwerken of regel een stadstour waarbij een gids je meer leert over de geschiedenis van de stad.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn de bovengenoemde Belfort toren, de Basiliek van het Heilige Bloed, de gotische Sint-Salvatorskathedraal en de 13e-eeuwse Onze Lieve Vrouw kerk.

Leuk om te doen tijdens een last minute in Brugge is een boottocht over de grachten. De stad wordt niet zonder reden ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Met je geliefde in Brugge? Wandel dan zeker over de romantische Bonifaciusbrug en de Minnewaterbrug.

Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Bezoek het Begijnhof of ga naar het Koning Albert I-park. Ook leuk; het strand is vlakbij tijdens een last minute in Brugge!

Lekkerbekken opgelet

Aan lekker eten & drinken geen gebrek tijdens een last minute in Brugge. Op elke straathoek vind je wel een café met de lekkerste speciaalbiertjes en chocoladeliefhebbers kunnen flink inslaan. Sluit de dag af met een portie Vlaamse frieten en Belgische wafel. Meer leren over deze typisch Belgische specialiteiten? Je vindt in Brugge o.a. een chocolade-, friet en biermuseum.

Andere vakanties in Brugge

Liever last minute naar een andere stad?

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Super klantvriendelijk

Website is heel gebruikersvriendelijk en toch wordt je een dag...

Lees verder