Zonvakantie met kinderen

Zonvakantie met kinderen? Check onze tips voor een zorgeloze vakantie

Ga jij deze zomer naar de zon met de kinderen? Een heerlijk vooruitzicht! Kinderen die spelen in zee & zandkastelen bouwen en zelf eindelijk dat ene boek lezen… Om de zonvakantie met kinderen zorgeloos te laten verlopen hebben we handige tips voor je verzameld.

Pas je ritme aan tijdens een zonvakantie met kinderen

In de landen rondom de Middellandse Zee houden ze niet voor niets siësta. Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon op z’n sterkst en wordt het voor veel mensen te warm. Het is voor iedereen beter om dan uit de zon te blijven, helemaal voor de tere kinderhuidjes.

Trek je terug en zoek een plekje in de schaduw, doe rustig aan en misschien zelfs een dutje. Het is immers vakantie voor jullie allemaal! Omdat de Zuid-Europeanen na de siësta weer gaan werken, eten ze ‘s avonds pas later. Na een rustige middag kunnen jouw kinderen ook langer opblijven en gezellig mee eten. Een zonvakantie met kinderen is zoveel fijner als iedereen uitgerust is!

Beschermen tegen de zon

Zonvakantie met kinderen: zonnebrandHoe dichter je bij de evenaar komt, hoe krachtiger de zon is. Dat is heel andere koek dan wij in Nederland gewend zijn. De beste tip is om zoveel mogelijk uit te zon te blijven en je goed in te smeren. Gebruik voor kinderen zonnebrandcrème die waterproof is en minimaal factor 50 heeft!

Kies voor hen – naast een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor – UV-werende kleding. Tegenwoordig is er een ruime keuze aan UV-zwemkleding voor kinderen en bestaan er zelfs UV-hoedjes en -petjes. Ook geen overbodige luxe in de zon!

Opvallen op het strand

Tijdens een zonvakantie breng je veel tijd door op het strand of aan het zwembad. Vooral op het strand is het belangrijk dat je een opvallende plek kiest die kinderen makkelijk terug kunnen vinden. Een opvallende parasol kopen die anders van kleur is dan alle andere parasols is een goede investering.

Ben je toch een kind uit het oog verloren? Bedenk je dan dat kinderen onbewust ervoor kiezen om met hun rug naar de zon te lopen en met de wind mee. Een SOS-bandje om de pols helpt anderen om jou te bereiken als ze je kind hebben gevonden.

Kies voor een fijne accommodatie

Misschien een inkoppertje, maar een fijne accommodatie kan een vakantie maken of breken. Kies voor een plek waar jullie je fijn voelen, bijvoorbeeld een all inclusive hotel waar je voor ontbijt, lunch en diner zo kunt aanschuiven en kinderen zoveel kunnen opscheppen als ze zelf willen! In zulke hotels kun je bovendien rekenen op veel (kinder)faciliteiten. Maar misschien past een appartement met eigen keukentje beter bij jullie. Zo heb je zelf de vrijheid om te koken en af en toe uit eten te gaan als dat uitkomt qua dutjes en bedtijd. We hebben enkele tips voor je:

  • Veel vakantie voor je geld? Daarvoor ben je in Turkije aan het juiste adres. Azura Deluxe Resort & Aqua Sorgun is een kindvriendelijke topper in ons aanbod dankzij het waterpark, de miniclub en vele zwembaden. En dan ligt het strand ook nog eens voor de deur, zijn er volop sportfaciliteiten én kun je o.b.v. all inclusive verblijven.
  • Het hele jaar door genieten van een zonvakantie met kinderen kan op de Canarische Eilanden. Deze Spaanse eilandengroep ligt voor de kust van Afrika en staat bekend om het fijne klimaat. Een hotel waar jong & oud een fantastische vakantie beleeft is Abora Buenaventura by Lopesan Hotels op Gran Canaria. Je kunt rekenen op meerdere zwembaden, een miniclub, leuk animatieprogramma en het strand op loopafstand. Extra fijn; je kunt o.b.v. all inclusive boeken. Zo aanschuiven dus!
  • Bij Sun Beach Resort Complex op het Griekse eiland Rhodos is de keuze reuze; een kamer of appartement, logies of all inclusive, chillen op het strand dat voor de deur ligt of in een van de zwembaden… Het wordt een geweldige vakantie voor het hele gezin!

Goed drinken

Tijdens een zonvakantie is het extra belangrijk om te zorgen dat je kinderen genoeg drinken. Als je baby flesvoeding krijgt, voeg dan wat extra water aan de fles toe. Geef oudere kinderen een eigen flesje water en let er op dat ze deze goed en regelmatig leegdrinken. Leg een voorraad waterflesjes in je koelkast zodat je altijd fris water bij de hand hebt.

Neem een klein opblaasbaar zwembadje mee

Zit jouw accommodatie verder weg van het strand of is er geen zwembad? Of zijn jouw kinderen nog klein? Neem dan een opblaasbaar zwembadje mee. Ideaal om op je balkon of bij je stacaravan te zetten en zo voor wat verkoeling van de kinderen te zorgen. ‘s Avonds is het voor jou een heerlijk voetenbadje. Win-win!

Nog meer tips voor een zonvakantie met kinderen

  • Voor een zonvakantie met kinderen stap je meestal in het vliegtuig. Wil je de vliegreis met kinderen soepel laten verlopen? Wij hebben handige tips voor vliegen met kinderen.
  • Met kinderen neem je veel spullen mee! Het lijkt soms een hele volksverhuizing. Praktisch inpakken? Check onze handige inpaklijsten.
  • Jullie willen misschien ook een dagje wat anders doen dan op het strand liggen en zandkastelen bouwen. Er is meestal genoeg te doen in de omgeving! We raden je aan om vroeg op pad te gaan zodat het nog niet zo warm is. In de middag is er dan nog tijd zat voor een plons in het zwembad.
  • Gaan jullie meerdere uitstapjes maken tijdens de vakantie? Dan loont het om de opties voor een huurauto te bekijken. In veel gevallen ben je namelijk goedkoper uit dan wanneer je meerdere excursies boekt. Bovendien heb je alle vrijheid – wel zo makkelijk met kinderen – om weer terug naar de accommodatie te gaan als het kleine grut moe is. Extra fijn; je kunt een huurauto direct tijdens boeking bij ons regelen. Je leest er hier alles over.
  • Even tijd voor jezelf op vakantie? Misschien een leuk marktje bezoeken, even shoppen of simpelweg een kopje koffie drinken op het terras? Vraag je partner om even op te passen en neem een uurtje of twee voor jezelf. Het is óók jouw vakantie! Ook fijn; ga met vrienden of familie op vakantie. Zo kun je hen vragen af en toe op te passen en kun je bijvoorbeeld met je partner uit eten.
  • Nog op zoek naar een last minute zonbestemming? Wij verzamelden onze favoriete kindvriendelijke bestemmingen.
  • Tot slot misschien wel de belangrijkste tip van allemaal; geniet van de quality time met het hele gezin! Het kan best stressvol zijn zo’n zonvakantie met kinderen, met name het inpakken en de (vlieg)reis, maar probeer dat op plaats van bestemming los te laten!

Wat zijn jouw tips voor een zorgeloze zonvakantie met kinderen?

Over de auteur

Marleen

Van stedentripjes tot kamperen; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én de bucketlist van Marleen is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé Vakantiediscounter droomt zij alvast weg bij de volgende bestemming op haar lijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *