Zonvakantie Cyprus

Cyprus: dé eilandbestemming van deze zomer

Vergeet de Canarische Eilanden, schrap Ibiza van je lijst… Wil je eens wat anders dan al je andere mede-vakantiegangers? Boek een zonvakantie naar Cyprus. Dit veelzijdige eiland in de Middellandse Zee bevat alle ingrediënten voor een geslaagde eilandvakantie.

Van zonnige strandbestemmingen bij Ayia Napa tot een dosis cultuur waar je u tegen zegt in Paphos. Cyprus mag nog geen oppervlakte van 10.000 km² hebben, het herbergt een hoop mooie plekken. Zeker als je naar het Griekse (zuidelijke) deel van Cyprus afreist. Wist je trouwens dat Cyprus geografisch gezien tot Azië behoort, maar toch echt onderdeel is van de Europese Unie? Ja, hier betaal je dus ook eenvoudig met de Euro.

Zon, zee én cultuur in Paphos

Zonvakantie Cyprus: Kato PafosAls ik terugdenk aan mijn reis naar Cyprus, dan is Paphos (ook bekend als Pafos) toch wel de plek die het meeste indruk heeft gemaakt. In deze badplaats vind je namelijk 2.000 jaar geschiedenis op slechts een paar vierkante kilometer.

Waar je daarvoor moet wezen? Kato Paphos, dat in de jaren ’70 werd ontdekt. Toen een boer zijn land aan het omgraven was, ontdekte hij immense mozaïekvloeren. De afgravingen begonnen en wat tevoorschijn kwam waren ruïnes die je meer dan 2.000 jaar mee terug in de tijd nemen. Niet verwonderlijk dus dat Kato Paphos op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Maar Paphos, een van de populairste badplaatsen van Cyprus, biedt meer; het is niet voor niets een van de meest bezochte plekken van Cyprus. Naast de mozaïekvloeren biedt de badplaats zoveel dat je je hier niet hoeft te vervelen. Ga dineren aan de gezellige haven, ga winkelen in de bontgekleurde markthal Agora of slenter bij zonsondergang over de Makarios-boulevard. Aan deze boulevard vind je ook luxe, all inclusive resorts.

Meer een strandganger? Verwacht geen lange stranden zoals je die van Zuid-Frankrijk of de Spaanse Costa’s gewend bent. In Paphos kun je rekenen op een privéstrand bij je hotel. Of ga naar Leofores Poseidonos, waar ook de locals in het weekend graag komen.

100% zonvakantie Cyprus gezocht? Ga naar Ayia Napa!

Ben je enkel op zoek naar zon, zee en strand? Ga dan voor een zonvakantie Cyprus aan de oostkust van het eiland, om precies te zijn naar Ayia Napa. Zon en strand gaan hier hand in hand samen. Dit deel van het eiland staat daarnaast bekend om het deel met de allermooiste stranden.

Wit zand, helderblauw water en genoeg strandtenten bezorgen zonder twijfel een ultiem vakantiegevoel. Bekende stranden in Ayia Napa zijn Makronisos Beach, Sandy Beach en Ayia Napa Main Beach. Meest favoriet is echter Nissi Beach, maar als je het mij vraagt: ga naar Fig Tree Bay net buiten Ayia Napa.

Limassol & de Rots van Aphrodite

Zonvakantie Cyprus: Rots van AphroditeAls je aan Cyprus denkt, denk je waarschijnlijk aan het beeld dat je kent van de vele ansichtkaarten: een uitstekende rots aan de kustlijn, te midden van helderblauw water. Dit meest beroemde punt van Cyprus, de Rots van Aphrodite, vind je nabij de een na grootste stad van Cyprus, Limassol.

Een verblijf in deze zuidelijke stad is niet alleen goed te combineren met een bezoek aan de bekende rots waar de godin van de schoonheid uit de zee zou zijn verrezen, het is ook de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes naar de hoofdstad Nicosia of de steden Larnaca en Paphos. Oh, en vergeet ook geen bezoek te brengen aan het Troodosgebergte, waar je nog authentieke bergdorpjes vindt.

Ook voor stranden ben je overigens aan het goede adres in Limassol: van mei tot september kun je hier aangenaam genieten onder de Cypriotische zon.

All inclusive verblijven op Cyprus

Zonvakantie CyprusWil jij onbeperkt genieten van een zonvakantie Cyprus? We hebben onze favoriete all inclusive resorts op een rij gezet. Hier zal het je aan niets ontbreken!

  • Een van onze meeste geboekte all inclusive resorts op Cyprus is Crown Resorts Horizon. Dit viersterren hotel ligt vlakbij de populaire Coral Bay. Witte stranden, helderblauw water en een schilderachtige omgeving kenmerken dit gebied.
  • Ayia Napa, dé strandbestemming van Cyprus, herbergt tal van viersterren hotels. Een van onze favorieten is Atlantica Sungarden Beach. Vanaf het hotel heb je een adembenemend uitzicht over de Grecian Bay.
  • Op zoek naar een comfortabel familiehotel? Dan zit je in Atlantica Oasis Hotel op de goede plek. Direct aan het strand en voorzien van genoeg faciliteiten om je niet te hoeven vervelen.

Zie jij zo’n zonvakantie Cyprus wel zitten? Bekijk ons voordelige aanbod & scherpe lastminutes voor een geslaagde eilandvakantie.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Cyprus: dé eilandbestemming van deze zomer

    1. Dan is het helaas wel echt koeler. Dan bieden we ook niet of nauwelijks reizen aan; het is simpelweg niet meer het toeristenseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *