Weekendje weg in Nederland

Lentekriebels! De leukste hotels voor een weekendje weg in Nederland

Oké, je kan nog niet zonder jas over straat, maar de zon schijnt wél. En dat zorgt bij ons voor lente- en vakantiekriebels. Tijd om een voorschot te nemen op de zomervakantie en een weekendje weg in Nederland te boeken. Bij voorkeur in één van deze hotels!

Dormio Resort (Limburg)

Weekendje weg in Nederland; MaastrichtMidden in de groene heuvels en op slechts 10 minuten fietsen van Maastricht ligt het Dormio Resort Maastricht. Je hebt de beschikking over een luxe woning die van alle gemakken is voorzien. De inrichting is stijlvol en gezellig. Dit resort is de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in eigen land, waar je natuur met citytrip combineert.

Wat te doen in Maastricht? Ontdek de wijk Wijck, maak een wandeling over de stadsmuren, drink een pilsje aan het bekende Vrijthof, ga uitgebreid winkelen en neem een kijkje in ondergronds Maastricht. Dit is nog maar een kleine selectie van wat Maastricht te bieden heeft. Lees ook ons uitgebreide artikel.

WestCord Fashion Hotel Amsterdam (Noord-Holland)

Weekendje weg in Nederland; AmsterdamToerist in eigen land spelen, is eigenlijk nergens zo leuk als in Amsterdam. Dat ervaren we elke dag als we naar ons kantoor aan de Herengracht wandelen. Hoe vaak je ook dezelfde route loopt, elke keer zie je weer wat nieuws. En jij kunt je ook zo (vaak) laten verrassen tijdens een verblijf in WestCord Fashion Hotel Amsterdam.

Bij dit designhotel staan service, comfort en stijl voorop. Vanaf de Sky Bar op de 10e verdieping heb je een schitterend uitzicht over de stad. Na een dagje door de stad slenteren kun je een duik nemen in het binnenzwembad of tegen betaling in de sauna of het stoombad plaatsnemen. Zo ben jij weer helemaal klaar voor nog een dagje Amsterdam.

Wat te doen in Amsterdam? Als je voor de eerste keer toerist in eigen land gaat uithangen, mag een bezoek aan o.a. de Grachtengordel, het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis, de Wallen en de Dam niet ontbreken. Kom je er vaker? Begeef je dan ook eens buiten het stadscentrum en slenter door de gezellige wijken de Pijp, Oud-West, het westelijk havengebied en de NDSM-Werf.

Ibis Rotterdam City Centre (Zuid-Holland)

Na Maastricht en Amsterdam mag ook Rotterdam niet ontbreken in dit lijstje! Want de Zuid-Hollandse stad leent zich prima voor een weekendje voorjaar snuiven. En boek dan zeker een verblijf in Ibis Rotterdam City Centre.

Weekendje weg Nederland; RotterdamDit nieuwe én trendy hotel heeft een rustige ligging aan het water bij de Nieuwe Maas. Het is uitstekend te bereiken per openbaar vervoer; station Blaak ligt op nog geen 300 m van het hotel. Hierdoor is eigenlijk de hele stad binnen handbereik. In het hotel heb je de beschikking over moderne kamers, een loungeruimte, uitgebreid ontbijtbuffet en gratis WiFi in de openbare ruimtes.

Wat te doen in Rotterdam? Met stip op 1: de Markthal. Deze overdekte foodmarkt ligt op ca. 500 m van Hotel Ibis Rotterdam City Centre én is sinds de opening enkele jaren geleden een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Rotterdam. Sla ook een bezoek aan de Erasmusbrug, de Euromast, de haven en het Stadhuis- en Schouwburgplein niet over. Winkelen kan als de beste in de Koopgoot.

Landgoed Duin & Kruidberg (Noord-Holland)

Weekendje weg in Nederland; Noord-HollandJe verblijft in alle rust en hebt toch alle hoogtepunten van Noord-Holland binnen handbereik tijdens een weekendje in Landgoed Duin & Kruidberg. Dit chique landgoed in Nationaal Park Zuid-Kennemerland biedt daarnaast alles om jezelf compleet in de watten te laten leggen.

Het landhuis werd al in 1907 gebouwd, in opdracht van tabak- en theehandelaar Jacob Theodoor Cremer. Toen hij er met zijn vrouw Annie introk, was het het grootste woonhuis van Nederland. Anno 2017 herbergt het hotel. Nu vind je er 75 ruime kamers, een trendy brasserie én een restaurant met Michelinster. Genieten!

Wat te doen vanuit Landgoed Duin & Kruidberg? Naast wandelen in het hotelpark of het omliggende Nationaal Park Zuid-Kennemerland, bevind je je op een steenworp afstand van het bruisende Haarlem en de hoofdstad Amsterdam. Voor een middagje uitwaaien of zonnen ligt Zandvoort om de hoek. Genoeg keuze!

Kasteel de Essenburgh (Veluwe)

Weekendje weg in Nederland; VeluweGeen stadsmens, maar juist een natuurmens? Start de lente met een verblijf op de Veluwe. En dan bij voorkeur in Kasteel de Essenburgh. In het groene hart van de Veluwe doe je even een stap terug in de tijd.

Kasteel de Essenburgh is een imposant 17e eeuws kasteel in Hierden, vlakbij Harderwijk. Je verblijft in een van de nog geen 40 kamers en hebt uitzicht op de Engelse landschapstuin of de vijver. Culinair genieten kan in de gewelvenkelder, waar een menukaart vol verse en biologische producten op je ligt te wachten. Probeer zeker de kasteelmuffins van chocolade!

Wat kun je doen in de omgeving? Door de ligging naast Harderwijk en in de buurt van Apeldoorn is jouw weekendje weg zo gevuld! De directe omgeving van Kasteel de Essenburgh en de Veluwe lenen zich prima voor lange fiets- en wandeltochten, maar ook een bezoekje aan het Dolfinarium, de Apenheul en Paleis ’t Loo zijn opties. Houd je van een dagje wellness? In Hierden vind je één van de bekendste sauna’s van Nederland, de Zwaluwhoeve.

Weet jij al waar je van de lente gaat genieten tijdens jouw volgende weekendje weg in Nederland?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *