Wat te doen Chersonissos

Wat te doen in Chersonissos? Leuke tips voor jouw vakantie

Staat er een vakantie naar Kreta op de planning en verblijf je in de populairste badplaats van het Griekse eiland? Lees snel wat er te doen is in Chersonissos en zet deze must-do’s op je lijstje!

Ontdek Oud-Chersonissos

Wie Chersonissos alleen kent als jongerenbestemming, zal verrast worden door Oud-Chersonissos. Dit deel van de populaire badplaats ligt op ca. 3 km van de bekende boulevard. Je stapt een compleet andere wereld in met charmante geplaveide straatjes, gezellige pleintjes en leuke tavernes. Hier maak je kennis met het echte Griekse leven.

Balsamico Traditional Suites, Oud-ChersonissosVer weg van de drukte van Chersonissos verblijven? Kies voor Balsamico Traditional Suites in Oud-Chersonissos. Je kunt er rekenen op traditionele suites, een centrale ligging en een fijn zwembad en restaurant.
Wat te doen Chersonissos - Oud-Chersonissos

Verblijf in Indigo Inn Casa

Houd je juist wél van de gezelligheid van Chersonissos en heb je nog geen vakantie geboekt? Dan tippen we Indigo Inn Casa. Dit hotel ligt aan de hoofdstraat van de badplaats, met het strand en allerlei clubs en restaurants op loopafstand.

Je kunt in dit adults only hotel rekenen op een stijlvolle inrichting, een gezellig zwembad waar regelmatig een dj draait en een sfeervol Grieks restaurant. Even bijslapen na een lange nacht? Er zijn nog drie zwembaden waar je in alle rust geniet.

Collega Anouk testte Indigo Inn CasaNog meer mooie hotels in Chersonissos

Wat te doen Chersonissos - Indigo Inn Casa

Een dagje (water)pret in Star Beach

Dé hotspot van Chersonissos is Star Beach, dit is een absolute must do. Jong & oud heeft hier de tijd van zijn leven. Je vindt er een groot waterpark met diverse spannende glijbanen en een miniwaterparkje voor de jongste vakantiegangers.

Het vier hectare grote complex ligt ook nog eens direct aan het strand waar je diverse watersporten kunt beoefenen. Wat dacht je van parasailen, een ritje op de bananenboot, jetskiën, wakeboarden of zelfs duiken?

Feestgangers zijn ook aan het juiste adres bij Star Beach. Elke dag zijn er schuimparty’s en ’s avonds draaien er regelmatig bekende dj’s tijdens o.a. white en beach party’s.

Star Beach Village, ChersonissosStar Beach heeft ook een eigen hotel: Star Beach Village. Het bijbehorende waterpark bereik je via een tunnel en er is een uitgebreid animatieprogramma. Ook fijn; je kunt o.b.v. all inclusive verblijven.
Wat te doen Chersonissos - Star Beach

Mee met de piratenboot

Wat je nog meer moet doen in Chersonissos? De piratenboot is een waar begrip. In de haven van Chersonissos vertrekt dagelijks de Black Rose, een replica van een galjoen in piratenthema. Je vaart langs de kust en hebt onderweg genoeg tijd voor een verkoelende duik en om te snorkelen. Wie weet spot je wel dolfijnen en zeeschildpadden.

Terwijl jij een dip in de zee neemt, maakt de crew een lekkere barbecue-lunch voor je klaar. Je kunt daarnaast de hele trip onbeperkt drankjes bestellen bij de bar. Voor kinderen – en iedereen die zich nog een beetje kind voelt – is er piraten-entertainment aan boord.

Regel op voorhand alvast jouw tickets voor de piratenboot via onze partner GetYourGuide.
Wat te doen Chersonissos - Piratenboot

Wat te doen in Chersonissos; nog meer tips

Of bovenstaande opsomming het enige is wat je in Chersonissos kunt doen? Nee, zeker niet! We geven je nog wat extra opties:

  • Houd je van de sfeer van Oud-Chersonissos? Dan zijn er nog meer leuke dorpjes rondom Chersonissos om te ontdekken. In een straal van ca. 3 km rondom de badplaats vind je o.a. het charmante Koutouloufari, Piskopiano en Anissaras.
  • Cultuurliefhebbers mogen een dagje Knossos niet overslaan. Je vindt deze archeologische vindplaats vlak bij de hoofdstad Heraklion. Knossos was zo’n 4.000 jaar geleden een van de belangrijkste steden van Europa. Koning Minos liet in Knossos een groot paleis bouwen, waar je nu nog de overblijfselen van kunt bewonderen.
  • Nog meer cultuur snuiven? Net buiten Chersonissos vind je Openluchtmuseum Lychnostatis. Je maakt er kennis met het authentieke Griekse leven van vroeger.
  • Kom je naar Kreta om te dansen tot in de kleine uurtjes? Dat is een van de leukste dingen om te doen in Chersonissos. In clubs als Bio Bio, El Paradiso en het eerder genoemde Star Beach is het gezelligheid troef!
  • Ga je naar Chersonissos met kinderen? Doen! We hebben nog wat leuke extra tips voor je. Lees hier meer.

Welk van deze dingen ga jij doen in Chersonissos? We wensen je in ieder geval veel plezier!

Zin in een veelzijdige vakantie in Chersonissos?
Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *