Chersonissos met kinderen

What to do? Chersonissos met kinderen

Dé bestemming voor een vakantie waarbij feesten en strandhangen centraal staat? Dat is zonder twijfel Chersonissos op het Griekse eiland Kreta. Jaarlijks trekken er hordes jongeren naar de badplaats voor de tijd van hun leven. Maar laat je daar niet door tegenhouden als je zoekt naar een kindvriendelijke vakantiebestemming, want Chersonissos met kinderen kan óók prima!

Chersonissos is een van oudsher rustige badplaats aan de noordwestkust van Kreta en ligt op ca. 25 kilometer van de hoofdstad Heraklion. Zelfs in de tijd dat de Spartanen de baas waren op Kreta, ca. 70 v. Chr, deed Chersonissos al dienst als belangrijke havenstad. Tijdens de Venetiaanse en Turkse overheersing raakte de stad in de vergetelheid. Vanaf de jaren 60 is het hard gegaan met Chersonissos en is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste badplaatsen van het eiland.

Optimaal sunsnacken

Chersonissos met kinderen, strandWat er in tijdens een vakantie in Chersonissos met kinderen in ieder geval centraal staat? Sunsnacken op een van de vele stranden. Op het hoofdstrand kan het in de zomermaanden flink druk zijn. Willen jullie een fijn (schaduw)plekje? Zorg dan dat je in de ochtend al richting het strand vertrekt.

Liever iets rustiger genieten van de Griekse zon? Aan de westkant van Chersonissos ligt een strand waar het aanzienlijk minder druk is. Hier komen vooral veel gezinnen om te relaxen, zandkastelen te bouwen en watersporten te beoefenen. Denk eraan dat de zon in de zomer erg fel kan schijnen. Sla dus een flinke dosis zonnebrand in voor je kinderen. Oh, en neem waterschoentjes mee vanwege de rotsblokken in zee.

Maak kennis met Oud-Chersonissos

Wij kunnen het ons voorstellen dat jullie na een dagje in de zon ook wel een keertje iets anders willen doen. Gelukkig zijn er daarvoor genoeg opties in en rondom Chersonissos. Allereerst starten we met het ca. 3 km verderop gelegen oude gedeelte van de badplaats; Oud-Chersonissos.

Hier kun je even ontsnappen aan de drukte van de bruisende badplaats en kennismaken met het echte Griekse leven. Slenter door de charmante smalle straatjes en neem plaats bij een van de tavernes. Bestel een tafel vol Griekse lekkernijen, waaronder tzatziki, gyros en ouzo. En de kinderen? Die moeten natuurlijk eerst proeven! (Oké, misschien niet de ouzo).

Als je Oud-Chersonissos leuk vindt, hebben we nog wat aanraders voor je in de omgeving. Check snel ons uitgebreide artikel over de leukste dorpjes rondom Chersonissos.

Verblijf in een kindvriendelijke accommodatie

Chersonissos met kinderen, Grand Hotel Holiday ResortWaarschijnlijk heb jij bij het uitzoeken van een vakantie nogal wat wensen waaraan een accommodatie moet voldoen. Zo zijn een kinderzwembad, speeltuin en miniclub erg fijne faciliteiten om bij de hand te hebben. Moeite met kiezen? Geen nood, want wij hebben alvast een kleine selectie voor je gemaakt.

  • Als je houdt van een beetje luxe, dan is Creta Maris Beach Resort helemaal geschikt voor jou! Dit hotel ligt op loopafstand van de gezellige boulevard van Chersonissos, waardoor je ’s middags kan zonnen en ’s avonds restaurantjes binnen handbereik hebt. En dan biedt het hotel zelf ook nog eens zes zwembaden en zes restaurants.
  • Kinderen hebben de tijd van hun leven dankzij het waterpark van Grand Hotel Holiday Resort, een fijn resort net buiten de drukte van Chersonissos. Voor ouders is het eindelijk tijd om te ontspannen dankzij het kinderzwembad, de miniclub en speeltuin. Ook is het mogelijk om o.b.v. all inclusive te verblijven.
  • Iets minder faciliteiten, maar wel heel fijn voor je portemonnee is Ida Village Appartementen I & II. De ruime appartementen zijn geschikt voor elk reisgezelschap en met het strand op steenworp afstand en een zwembad bij het complex is het sowieso genieten met een hoofdletter G.

Duik de geschiedenis van Knossos in

Chersonissos met kinderen, KnossosKnossos ligt ten zuiden van de hoofdstad Heraklion en op ca. 30 km van Chersonissos. De historische plaats dankt haar bekendheid aan de opgravingen van het ca. 4.000 jaar oude Minoïsche paleis. Archeologen hebben sinds de 19e eeuw o.a. vazen, aardewerk, kannen en fresco’s gevonden.

Dwaal met de kinderen rond over het terrein en laat hen hun fantasie gebruiken. Delen van het paleis zijn schitterend gereconstrueerd en spreken sowieso al tot de verbeelding van de kleintjes. Wij raden je aan vroeg in de ochtend te vertrekken naar Knossos; vanwege de drukte én de warmte.

Op eigen houtje de omgeving rondom Chersonissos met de kinderen ontdekken? Huur een auto en reis in eigen tempo af naar bijvoorbeeld Knossos. Groot voordeel; je kunt jouw autohuur gemakkelijk en direct tijdens boeking regelen.

Ga een dagje naar Heraklion

Goed te combineren met een tripje naar Knossos is een uitstapje naar de hoofdstad Heraklion. De hoofdstad herbergt vele overblijfselen uit de oudheid en musea die de moeite van het bewonderen waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld het Archeologisch Museum, waar veel van de opgravingen van Knossos een plekje hebben gekregen.

Wandel ook zeker langs de haven en bekijk de leeuwenfontein. De stad is niet enorm groot en daarom erg geschikt voor de korte beentjes. Toch even uitrusten? Neem plaats op een van de vele terrasjes in de binnenstad.

Volop waterpret!

Chersonissos met kinderen, waterparkNa een ochtendje of dagje cultuur snuiven is het tijd voor waterpret! En waar vind je dat nu beter dan in een gigantisch waterpark? Chersonissos beschikt over zo’n park, Waterpark Acqua Plus. Het ligt net buiten het oude gedeelte van de stad.

Terwijl de kinderen zich vermaken dankzij de vele (spectaculaire!) glijbanen, relax jij op een van de ligbedjes. Met een goed boek erbij is het vakantiegevoel compleet! Een beetje afkoelen? Sjees van een van de glijbanen, trek een paar baantjes of doe het iets rustiger aan op de lazy river. Zeker weten dat de kinderen niet meer terug naar het hotel willen!

Nog meer leuke uitstapjes en excursies

Chersonissos met kinderen, bootexcursieWij houden ervan; een vakantiebestemming vanaf het water ontdekken. En wij durven te wedden dat jouw kinderen er ook dol op zijn. Aan de boulevard van Chersonissos worden tal van bootexcursies aangeboden die zeker de moeite waard zijn. Vaar bijvoorbeeld op een echt piratenschip de zonsondergang tegemoet of kies voor een boot met een glasbodem. Zo kunnen de kids een kijkje onder water nemen.

Naast een bootexcursie kun je natuurlijk ook op het droge blijven. Jeepsafari’s zijn daarvoor bijvoorbeeld een goede optie. Rijd door de bergachtige binnenlanden van Kreta, ontdek authentieke dorpjes en kom langs de mooiste uitzichtpunten. Let op; trek oude kleding aan i.v.m. stof en zand.

Zoals je kunt zien is er genoeg te zijn en doen in Chersonissos met kinderen. Ben jij overtuigd? Check dan snel ons uitgebreide aanbod.

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *