Dorpjes rondom Chersonissos

Griekser kan niet! De leukste dorpjes rondom Chersonissos

Denk je dat een vakantie in Chersonissos enkel in het teken staat van zonnen en feesten? Mis! Rondom de Griekse badplaats kun je namelijk ook cultuur snuiven. Wij nemen je mee langs de leukste dorpjes in de omgeving.

In een straal van ca. 3 kilometer rondom Chersonissos vind je pittoreske dorpjes. Hier kun je een kijkje nemen in het authentieke Griekenland. Deze dorpjes bestaan uit idyllische straatjes vol met citroenbomen, fleurige bloemen en schattige huisjes.

Je kunt vanuit Chersonissos gemakkelijk naar deze dorpjes toe lopen of per huurauto de omgeving verkennen. Reken in dat laatste geval maar op flink wat hellingproefjes en in het eerste geval op stijve kuiten de dagen erna; de dorpjes zijn veelal gebouwd op berghellingen.

Wil je niet in het drukkere Chersonissos verblijven? Het is ook mogelijk om van een rustige vakantie op Kreta te genieten en te verblijven in een van deze dorpjes. We vertellen je hieronder alles over de dorpjes én geven je leuke hoteltips.

Koutouloufari

Dorpjes rondom Chersonissos, KoutouloufariIn het pittoreske Koutouloufari is het aan te raden om sneakers aan te trekken. De straatjes lopen hier namelijk steil omhoog! In het dorpje heerst een heel rustige sfeer. Dat is een groot contrast met het drukke Chersonissos, dat op ca. 2 kilometer ligt.

Koutouloufari is gevuld met restaurantjes en tal van kleurrijke bloemen. Je kunt hier optimaal ontspannen! En wil je cultuur snuiven? Breng dan een bezoek aan de Agios Vasilios kerk.

Sundance Appartementen & Suites, Kreta Op zoek naar een hip hotel in Koutouloufari? Boek dan een verblijf in Sundance Appartementen & Suites. Een fleurige bar, zwembad met luxe ligbedjes én gratis WiFi maken jouw vakantie tot een succes. Ook kun je hier relaxen in een hangmat!

Oud-Chersonissos

Dorpjes rondom Chersonissos, Oud-ChersonissosIn Oud-Chersonissos, dat vlakbij Koutoufoulari ligt, maak je kennis met authentiek Griekenland. Het dorpje bestaat uit smalle straatjes. Wanneer je hier doorheen slentert, geniet je af en toe van uitzicht op zee. De straatjes zijn gevuld met winkels waar je veelal handgemaakte producten kunt kopen. Je scoort dus gegarandeerd een originele souvenir!

In Oud-Chersonissos vind je tal van fleurige bloemen en de witte huisjes met blauwe kozijnen waar Griekenland zo bekend om staat. Griekser kan niet! In het hart van het dorpje vind je een idyllisch pleintje, Eleftherias, vol met kleurrijke terrasjes en citroenbomen. Hier worden regelmatig avonden met live muziek en folkloredans georganiseerd. Bijzonder om mee te maken!

Neem plaats op het terras van Sofas. In dit restaurant aan Eleftherias werkt een zeer vriendelijke Griek die een klein beetje Nederlands spreekt. Je zult zeker leuke gesprekken voeren in het Nederlands en Engels en wie weet zelfs een beetje in het Grieks!

Piskopiano

Dorpjes rondom Chersonissos, PiskopianoTen oosten van Koutouloufari ligt een ander idyllisch dorpje, Piskopiao. In Piskopiano vind je tal van tavernes en restaurants waar je Griekse specialiteiten kunt proeven.

Cultuurliefhebbers kunnen terecht in de Panagia kerk en het Agrarisch Museum. De bewoners van de dorpjes werken veelal in de landbouwindustrie; in dit museum kun je meer leren over hun gebruiken.

Dorpjes rondom Chersonissos, Piskopiano Village Wil je in Koutoufoulari verblijven? Boek dan een vakantie naar Piskopiano Village. Twee zwembaden, gratis WiFi en een zonneterras staan hier tot je beschikking. En doordat je verblijft in je eigen appartement, kun je er ook voor kiezen om zelf te koken.

Anissaras

Dorpjes rondom Chersonissos, AnissarasIn het kustdorpje Anissaras kun je genieten van een rustige zonvakantie. Het dorpje ligt op ca. 2 kilometer ten oosten van Chersonissos en beschikt over een langgerekt zandstrand. Je kunt hier rustiger van de zon genieten dan aan het strand van de naastgelegen badplaats!

Hoewel het dorpje niet over een authentiek centrum beschikt, is hier wel van alles te beleven. Maak bijvoorbeeld een mooie strandwandeling richting Chersonissos, waar je langs mooie kiezelstrandjes als Limanakia Beach en Sarandaris Beach komt. Een aanrader tijdens zonsondergang! Ook is Anissaras een prima bestemming om te duiken of snorkelen. Sportievelingen zijn hier dus aan het juiste adres!

Zie jij deze idyllische dorpjes rondom Chersonissos wel zitten? Bekijk ons aanbod in de levendige badplaats óf – voor meer keuze – ons hele aanbod op Kreta. Gewoon lekker met een huurautootje op pad!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

3 thoughts on “Griekser kan niet! De leukste dorpjes rondom Chersonissos

  1. Geweldig deze dorpjes we komen er al 6 jaar , alleen nog niet in anissaras geweest , gaan we zeker doen in sept . Wij zijn verliefd geworden op Cherso en Kreta , en hebben ook een oude dame gevonden die eenzaam en verlaten in bed lag omdat ik naar binnen ben gegaan in haar verlaten huisje , wat dus niet verlaten was . Hebben wij de zorg voor Anna op ons genomen … En brengen haar 2x per jaar een bezoekje , met nieuwe kleding , rolator , kleding ,wandelstok . lekker eten , enz … Michaela van rest.Captain G waar wij al jaren komen is onze tolk .

  2. En een stukje verder, richting Stalis en Malia kun je naar Mochos en Krassi… Zeker ook een bezoek waard. Natuurlijk komen er ook toeristen, maar beide dorpjes zijn wel authentiek.

  3. Er is zoveel te doen op Kreta ,1 vakantie is niet genoeg! Probeer ook eens Lychnostatis, het openluchtmuseum richting Stalis ,zeker de moeite waard! En als je naar Lassithi gaat, stop dan even in Kera ,daar koop je de mooiste homemade souvenirs van het eiland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *